Минималистичен начин на живот

• 558 834
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 830
На нашите къщата при проектирането е замислена да има мокро кьоше за пералня към банята, обаче така и не разбрах - някаква издънка е станала с прекарването на тръбите и пералня там не може да се сложи. Та си я сложиха в кухнята. Доста тъпо.

# 4 831
Най голямата ми мечта е жилище с мокро помещение за пералня и сушилня...а кухнята лъскава, суха, тиха, ама няма...!

# 4 832
За пералнята и сушилнята си имам обособено помещение. Кухня, хол, всекидневна, зона за хранене са ми общи, но и помещението ми е над 120 кв.м.
Нямам сифони в баните, освен в зоната на душа.
Предтои ми огромен ремонт в София. И в кухнята и в баните подът ще е с паркет.

# 4 833
Е как пералня ще е в баня, нали се мокри там?

И нашите пералня и сушилня са в банята.Имат си отделен шкаф.Но тук в почти всички бани има вана и съответно на пода я няма дупката ,както в бг баните.А самите вани си имат завеса и няма проблеми.Въоще не се мокри.И на мен отначало ми беше странно и криво,но свикнах и сега дори ми е по-добре така.

# 4 834
Аз имам навсякъде паркет, с изключение на банята и кухнята. Никога не бих сложила там.

# 4 835
  • София
То и на мен не ми е свръх удобно общото помещение и някога бяха 2 отделни. Направихме го по-късно, защото ни трябваха 3 спални. Това беше далеч по-важно. Затова и се стараем всичко да е при рано, да не се гледат чинии и посуда, всичко да е в шкаф, вградено и прибрано. Двете зони са разделени визуално от бар-плот и са 32 кв., но няма как да се заградят, заради прозореца. Неприятно е откъм миризмата на готвено и шума от уредите, но това е положението. Сега двете големи дъщери са в апартамента на родителите ми и наесн се надявам спокойно да заминат да учат, ако няма пак зарази, но нуждата от 3 спални остава, предвид различния пол на малките деца.
Имахме отделно помещение в антрето, което комшиите си направиха на перални, но ние искахме в антрето да има само голямо огледало по едната стена и да няма гардероби, шкафове и др. За да има пространство. И направихме това помещение на вграден гардероб, който се оказа много удобен.

# 4 836
  • В заешката дупка
За мен неудобството на пералнята в кухнята или друго помещение, в което се пребивава често, е най-вече шумът. Ако може да се изолира някак си - супер. То не че е задължително от банята или друго помещение да не се чува, особено ако са близо до ежедневно обитаемите места. Та от много неща си зависи.

# 4 837
  • София
Аз бих взела пак хол със кухня. Обаче кухнята да е в някаква чупка, ъгъл, не съвсем в хола. И да си имам кухненска маса!
И перално.
И стая гардероб, където ще сложа и библиотека.😜
Няма никакъв минимализъм в мечтите ми.

# 4 838
Единственото предимство на американските къщи е използването на всяка чупка и ниша за вградени шкафове. Имам си и гардеробни(няколко) и библиотека.

# 4 839
  • Варна
Моята пералня е в банята, но нарочно оставям вратата отворена като  пере, за да я чувам и като свърши програмата, да простра на момента.

# 4 840
Единственото предимство на американските къщи е използването на всяка чупка и ниша за вградени шкафове. Имам си и гардеробни(няколко) и библиотека.
Че то къде чупки и ниши в нашенските къщи, особено в съвременните панелни или не апартаменти Simple Smile

# 4 841
  • София /Абсурдистан
Ние затова направихме кухненски бокс в дневната, защото ни трябваше още една спалня. Иначе не бих го направила.
А в новото строителство съм виждала чупки и ниши, но обикновено за нищо не стават да се използват и само пречат. Виждала съм и триъгълни стаи, както и балкон, на който се излиза през прозореца защото няма врата.

# 4 842
Това явно не е балкон,а част от прозореца.В щатите има доста такива.

# 4 843
  • София /Абсурдистан
Ами твърде голям беше, за да е част от прозореца и според строителите е балкон, ама кой знае Simple Smile

# 4 844
  • В заешката дупка
Моята пералня е в банята, но нарочно оставям вратата отворена като  пере, за да я чувам и като свърши програмата, да простра на момента.

Моята пералня като свърши с прането пищи (наглася се, ако искам няма да ми пищи). Докато пере не я чувам, но звука за края - да.

Общи условия

Активация на акаунт