Минималистичен начин на живот

• 558 811
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 845
  • Варна
Е, моята не е толкова модерна. Не е минималистично да я сменям докато все още работи. Grinning

# 4 846
Единственото предимство на американските къщи е използването на всяка чупка и ниша за вградени шкафове. Имам си и гардеробни(няколко) и библиотека.
Че то къде чупки и ниши в нашенските къщи, особено в съвременните панелни или не апартаменти Simple Smile
И в панелния апартамент имам и в тухления. В тунелният съм направила вграден гардероб.

# 4 847
Навремето в апартамента ни в България, в който съм израснала, си имаше мокро помещение за пералнята. Беше голямо помещение и го бяхме направили с рафтове за килер/склад , пералня и мивка. Много удобно беше. Не сме имали пералня в кухнята.

И в другия ни апартамент с мм имахме отделна втора баня с пералното отделение вътре.
В чужбина сме имали из квартири пералня в кухнята и ми беше супер странно и неудобно.

Тук където живеем си имаме огромно перално помещение в призмения етаж, но за другата къща ще настоявам архитекта да проектира пералното помещение на първия етаж, защото 3 етажа с коша за пране ми взема въздуха Simple Smile

# 4 848
  • София
Скрит текст:
За пералнята и сушилнята си имам обособено помещение. Кухня, хол, всекидневна, зона за хранене са ми общи, но и помещението ми е над 120 кв.м.
Нямам сифони в баните, освен в зоната на душа.
Предтои ми огромен ремонт в София. И в кухнята и в баните подът ще е с паркет.
Какъв е този толкова водоустойчив паркет за баня? Да нямаш предвид плочки имитиращи ламиниран паркет?

# 4 849
Имам перално помещение, в него са пералня, сушилня, 2 коша, 3 легена и препаратите ми. Само за тях трябва да измисля стелаж. Много ми е удобно, не бих се лишила от него.

# 4 850
Да, и на мен една от любимите ми стаи е именно килерът, който е голям колкото стая и пералнята и сушилня са там, препарати, бойлер.... просто една стая, която прибира всичко, което иначе би се мотало наоколо и би пречило на интериора във всички други стаи.

# 4 851
И ние направихме във втората баня перално помещение, като оставихме само тоалетна и шкаф-мивка, без душ. Там са ми пералнята, сушилнята, два коша, два легена, бойлер и етажерка с препарати и др. Никога не съм имала пералня в кухнята и не мога да си го представя.
Като живеехме в чужбина имахме огромна стая перално помещение, в която можеше и да простираш като почне дъждовния период. Но сега се оказа и че 4,5 кв.м. вършат чудна работа...

# 4 852
Не се бях сещала за подобно нещо, благодаря за идеята. Ние сме с две бани в малка къща, трима сме и реално 2 бани не са ни чак толкова нужни. Ако махнем душ кабината от малката баня и преместим там пералнята, ще се освободи място в кухнята за миялна. Сега нямам такава, уж не ми тежи особено миенето на чинии, пък и се надявам скоро детето да го включа активно, но пък е удобство миялната, пести вода и ръце.

# 4 853
  • София
ООО, 6 човека само с 1 баня не си го представям изобщо. Предпочитам сегашния вариант с 2 шкафа, заети от пералнята и сушилнята, отколкото да се чакаме пред 1 баня. Особено сутрин или след прибиране от екскурзия или дълго пътуване, когато всеки копнее да се пъхне под душа.

# 4 854
Миялната е незаменимо удобство...след 16 години на ръка се родих ...даже съм я пльоснала на плота над пералнята...малка е, но за 3 ма стига!

# 4 855
  • София
Аз без миялна не си представям живота. Без такава досега сигурно нямаше да ми е останала кожа по ръцете. Simple Smile

# 4 856
Бях доста консервативна и за съдомиялна, и за сушилня, но съм грешила. Направо се родих, откакто ги имам. Не съм измила и една чиния на ръка повече.

# 4 857
ММ ме отразя. Ако махнем втората баня за да сложим там пералня, щяла да падне цената на къщата. Но той си я харесва малката баня, а аз от самото начало й имам зъб.
Мия на ръка, но пък готвя прости неща, не полуфабрикати обаче, които не изискват сложни и трудни за миене на ръка съдове.

# 4 858
Бях доста консервативна и за съдомиялна, и за сушилня, но съм грешила. Направо се родих, откакто ги имам. Не съм измила и една чиния на ръка повече.
Аз все още съм изключително предубедена, но може би греша. Не се ли обезсмисля идеята от необходимостта да се забърсват чиниите преди слагането им в миялната? Искам съвсем да минимализирам труда - пъхвам и готово. Има ли такъв вариант или задължително трябва да избърша съдовете предварително?

# 4 859
Мъжът ми ги изплаква предварително, аз не. Все чисти излизат.

Общи условия

Активация на акаунт