Минималистичен начин на живот

• 558 802
  • 12 091
  •   2
Отговори
# 4 860
  • Mediterraneo
Уиш, на мен това ми беше основният довод против миялната. Но от три години насам съм с миялна, била съм без ръце! Пестиш време, пестиш вода. Чиниите ги минавам с гъбата или салфетка, работата е секунди. Няма такова удобство! И всички, които твърдят, че изпитват удоволствие от миенето на ръка, не им вярвам!

# 4 861
Мъжът ми ги изплаква предварително, аз не. Все чисти излизат.
Те всякак излизат чисти, но ако не се махнат големите боклуци, филтърът на миялната ще се задръсти. Пък да чистиш филтър е го-гнусно от това да забършеш със салфетка или мушнеш за секунда под течаща вода една чиния.

# 4 862
Не се ли обезсмисля идеята от необходимостта да се забърсват чиниите преди слагането им в миялната? Искам съвсем да минимализирам труда - пъхвам и готово. Има ли такъв вариант или задължително трябва да избърша съдовете предварително?
Ако коритото на кухненската ти мивка има тапа, просто я сложи за малко, колкото да си измиете всички ръцете и чиниите да покиснат с така и така ползвана вода. И без тапа става също, но тогава няма да киснат, само ще се облеят.

# 4 863
Ох, щеше ми се най-най-минималистично откъм труд да мина, ама май няма да ме огрее.

# 4 864
Обслужването на миялната няма нищо общо с робството да миеш чинии, тави, тенджери и пр. на мивката. В нашето семейство - готвим поне веднъж дневно - спестява страшно много физически труд и време.

# 4 865
Не съм чувала някой да казва, че мие чинии с кеф. Нито свекърва ми, нито Моника от "Приятели". Или ако все някой го е казал, автоматично съм го изключила като вариант да е вярно. Всъщност може - ако е носил вода от кладенец, за да мие, топлата течаща вода ще е удоволствие.

# 4 866
  • Mediterraneo
Е, аз съм го чувала явно, за да го спомена. И то нееднократно съм го чувала. Както аз, например, винаги съм казвала, че обичам да гладя. Пускам си филм и мога аз изгладя света.

# 4 867
Много мразя да гладя, чинии също мразя да мия, но обичам да чистя !

# 4 868
Скрит текст:
За пералнята и сушилнята си имам обособено помещение. Кухня, хол, всекидневна, зона за хранене са ми общи, но и помещението ми е над 120 кв.м.
Нямам сифони в баните, освен в зоната на душа.
Предтои ми огромен ремонт в София. И в кухнята и в баните подът ще е с паркет.
Какъв е този толкова водоустойчив паркет за баня? Да нямаш предвид плочки имитиращи ламиниран паркет?
Обикновен дървен паркет. Ако беше друго щях да съ го написала.

# 4 869
За миялната да дам една идея. Вместо гъба за чинии ползвам пластмасова четка за съдове с дълга дръжка, която си " живее" в кошничката за прибори на миялната. С нея изчетквам за секунда трохите и зацапаното от чиниите в мивката, твърда е и може да се изчетка нещо позасъхнало. После и четката се мие в миялната и си остава там до следващото ползване. Така не ми се мотае нищо по мивката, и не изхвърлям редовно гъби както преди, четката се ползва с години.

# 4 870
Ох, щеше ми се най-най-минималистично откъм труд да мина, ама май няма да ме огрее.
Жена, ти искаш като в приказките - сложИ масичка, приберИ масичка, а ти на диванчето с книжката Wink
Аз и прахосмукачка искам сама да чисти и се самопочиства, и ютия сама да глади... А за самомиещи се прозорци как си мечтая, ако знаете...  
Да, ама не! Още ни стАа Joy
Ще трябва да почакаме още 50на години, сега техниката бързо се развива.
Може пък прахът да изчезне или да почнем да се храним от тубички! Саморазграждащи се. Ядеш и няма остатък Wink

# 4 871
  • София
На нас по чиниите не ни остава храна. Евентуално люспи или костици, но всеки си ги почиства със салфетката преди да си сложи чиниите в миялната. Нищо не плакнем и не търкаме. Филтърът се почиства лесно. Нашият е като кошничка с дръжка, която само се вади и изтърсва в боклука. Има и разграждащи препарати, които е добре да се ползват веднъж на 1-2 месеца, за да почистват и канала.

# 4 872
  • София
Аз все още съм изключително предубедена, но може би греша. Не се ли обезсмисля идеята от необходимостта да се забърсват чиниите преди слагането им в миялната? Искам съвсем да минимализирам труда - пъхвам и готово. Има ли такъв вариант или задължително трябва да избърша съдовете предварително?
Слагането в миялна не е с нищо по-различно от слагането в мивката.
Скрит текст:
Остатъците от храна (ако има такива) се избутват със салфетка или прибор и се слага в машината. Ако слагаш хем загоряло хем засъхнало е добре да се пусне подходяща дълга програма или програма с предмиене (при някои някои май отделно ги водят кратка програма около 10 мин. "плакнене"). Реално погледнато и в мивката едва ли си накисваш чиниите с кокалите и остатъци от храна Satisfied, все някакси я разкарваш, преди да ги сложиш в мивката. Миене на филтъра на мишината отнема около 40-50 сек., макс. минута. Ако се пускат подходящи спямо замърсеността програми и хубави препарати не се наслояват чак такива гадости, а някакво минимално количество и не се чисти след всяко миене.

# 4 873
Жена, ти искаш като в приказките - сложИ масичка, приберИ масичка, а ти на диванчето с книжката Wink
Ето, един човек да ме разбере правилно! Simple Smile

# 4 874
  • Sofia
Още не мога да си простя,че преди години допуснах да ме разубедят да не слагам мелачка за отпадъци на кухненската мивка Angry

Общи условия

Активация на акаунт