Минималистичен начин на живот

• 558 738
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 920
И преди бяхме така - писала съм, че и двамата готвим и че у нас се готви всеки ден, просто покрай ИП съвсем отпаднаха външните хранения, кафета, кифлички и пр., та и това се прибави към готвенето\приготвянето. Когато бях сама - кога яла, кога не яла вкъщи, имах за миене максимум една лъжица и една чиния - ако някой ми беше казал, че някой ден ще избирам на живот и смърт дали миялната да е за 12 или за 13 комплекта, нямаше да повярвам. Сега не е така.

# 4 921
Точно заради това не е ли по-добре малко минимализъм в готвенето и храненето вкъщи? При нас всички колеги ядем навън заедно за обяд, както и кафета и закуска. И така се пести много миене и готвене , остава само за вечерта.
А и кога 8 часа на работа и кога да се готви за всеки ден по няколко хранения.

# 4 922
Точно заради това не е ли по-добре малко минимализъм в готвенето и храненето вкъщи? При нас всички колеги ядем навън заедно за обяд, както и кафета и закуска. И така се пести много миене и готвене , остава само за вечерта.
А и кога 8 часа на работа и кога да се готви за всеки ден по няколко хранения.
Къде е минимализма в случая? Ти не пропускаш ядене. Не готвиш, но плащаш на друг да ти наготви.
В момента много хора работят от дома си и ще е върха на глупостта да поръчват всеки ден храна. Не само, че няма да минимизират, ами ще увеличат и изхвърлянето на отпадъци.

# 4 923
  • Mediterraneo
Ти направо се изказа... Дай да се храним повече навън, че да не готвим толкова!
Едно хранене навън за четиримата, вечеря например, ни сяда около 80- 100 евро с безалкохолно( че не върви да не си поръчаш нещо за пиене, вкъщи не се употребява) и десерт. Много минималистично бих живяла, ако се храним 3-4 пъти седмично навън само за вечеря!

# 4 924
  • MI
Ема, бях почти забравила как наистина имах по една чиния, вилица и чаша на ден преди. Grinning Ех, спомени...

# 4 925
Кое му е минималистичното да ям навън, и кафета да пия, и то с колеги? Това може да го каже човек, който няма семейство.

# 4 926
Ако спестя от готвене, само за да не мия чинии, детето ми ще остане без манджа Simple Smile Не ми е вариант от сутрин до вечер да яде филии или нещо друго, за което не се иска миене на чинии.

# 4 927
Минимализма не винаги е свързан с по-малко разходи, защо да не ядеш навън за обяд ... всъщност всичките ми познати и колеги обядват навън, не си носят обяд от вкъщи.
Да, с това извънредно положение се разготвих всеки ден и аз, но едни познати поръчваха храна или продуктите, за да не излизат навън през цялото време.... Не знам как издържаха психически по-скоро

# 4 928
  • София
Аха, може би момичето иска да каже да ядем по малко? А децата да ги научим на фотосинтеза?

# 4 929
Да се храниш навън не е минимализъм,  а обратното.
Средно веднъж седмично  го правим и веднъж поръчваме храна за вкъщи. Една вечеря тук е към 120 долара за тримата.  С тези пари бих напазарувала за 3-4 дни.

# 4 930
Минимализма не винаги е свързан с по-малко разходи, защо да не ядеш навън за обяд ... всъщност всичките ми познати и колеги обядват навън, не си носят обяд от вкъщи.
Да, с това извънредно положение се разготвих всеки ден и аз, но едни познати поръчваха храна или продуктите, за да не излизат навън през цялото време.... Не знам как издържаха психически по-скоро

Това няма нищо общо с минимализма, а с навиците на колектива ви.

# 4 931
Аха, може би момичето иска да каже да ядем по малко? А децата да ги научим на фотосинтеза?
Пълни глупости. 😂 да се готви по-малко и да се яде единствено от дома е съвсем различно.
Да, не знам къде живеете, просто тук има малки ресторантчета около офиса и човек може да обядва за 10 лв доста добре

Не е на колектива само, затова казах и познати....но зависи къде живееш и колко е скъпо сигурно. За София говоря че не излиза по евтино да готвиш и за обяд, отколкото да вземеш готов обяд, който не е сандвич.

# 4 932
В нашия офис 2/3 от хората си носим готвено отвкъщи всеки ден. Това за мен е доста голямо пестене на средства. А както ти казваш едно ядене ти е 10лв, за мен това са доста пари за обяд. Като сметнем месечно са 200лв, а готвено отвкъщи излиза доста по-малко пари, защото ти така или иначе готвиш за вечеря. Просто сготвям повече, за да има и за обяд на следващия ден.

# 4 933
  • MI
Минималистчно е ако не ядеш, не ако плащаш на друг да ти готви. Кое му е минималистчното - че се изхвърля повече храна ли? И че участват повече хора в процеса? Може да е приятно, но няма връзка с минимализма. Освен ако не искаш да нямаш и кухня вкъщи, съвсем минимал.

# 4 934
Няма лошо, кой както иска, просто се говореше за разходите за таблетки, като се замисли човек и разходите за ток, вода, времето за готвене...
А и това значи всеки ден готвене... И кога остава време за друго...

Общи условия

Активация на акаунт