Минималистичен начин на живот

• 558 756
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 905
А в моя минимализъм важна роля играе мързелът ми.
Това беше добро Joy
Кой беше писал тук, че си мие айсберга в съдомиялната?
Не съм аз. Нито имам миялна, нито обичам айсберг. Почти всякакви други зеленолистни салати обичам и миенето им е наистина играчка. Избягвам да купувам готови измити и дори и купя такива, отново ги прекарвам старателно през вода. Тук и при нормални условия ОКР-то ми надделява над мързела. А напоследък по разбираеми причини купувам само неща, които позволяват хубаво измиване със сапун.
Живяхме 2 години в квартира с миялна. ММ я чисти в началото на няколко пъти, но все си оставаше някаква миризма. Пробва програми, слага соли за омекотяване на водата, допълнително плакнене... и чиниите все излизаха като покрити с някакъв филм, изискващ още плакнене. Накрая му мина мерака.
Аз имам желание за миялна, дори и да не я ползвам супер активно, поне в началото, докато й свикна. Но към момента не мога да кажа, че ми е изключително важна.

# 4 906
  • MI
Подхванали сте съдомиялните. Моята си няма име, но периодично й се обяснявам в любов. Heart Eyes Аз отдавна казах на ММ да й е благодарен, защото ако я нямаше щях да готвя на половина за да не трябва всичко това да го мием на ръка. Дори не съм гледала нито колко ток отива, нито колко точно ми струва миене с таблетка, удобството и спестеното време са наистина безценни. Така както сме двама плюс бебе, така всеки ден се пълни (стандартна е, не малка), много рядко но се случва и втори път. То хубаво колко комплекта, но тенджери, тави и тигани никой не ги смята, а те заемат много място. Та пълни се и се препълва спокойно за ден, нито замирисва, нито нищо. Та откъм време и усилия ми е много, ама много минималистична.

# 4 907
Само аз ли не мия айсберга? Тя затова ми е любима салата.Blush

# 4 908
  • Варна
Аз просто обелвам и изхвърлям най-външните листа. То не е като марулята да можеш да измиеш листо по листо. Нито пръст може да влезе вътре, нито буболечка...

# 4 909
  • София /Абсурдистан
Моята миялна е Траянка Simple Smile и е за 9 комплекта, от средните по големина. Всичко бутам вътре. Не бих се отказала от такова удобство. Слагам и да мие с гел, така може да се регулира количеството гел според количеството съдове.
Как чупите таблетките? Аз съм пробвала и не успях, много са твърди.
Относно минимализмът - заех се да разчистя килера- всичко излишно лети към кофите.

# 4 910
Аз таблетките ги режа с нож. Моята миялна също е малка, за 6 комплекта, отначало слагах по цяла таблетка и ми се надраскаха някои чаши, сега слагам по половинка и всичко е точно. Ние сме само двама и ММ като се беше запълнал, че няма място в кухнята за нея, при 200 квадрата къща, искаше да я слага в коридора, по–точно даже изобщо не искаше миялна. Децата ми решиха проблема като ми я подариха за рождения ден, тогава ще не ще, намери място и я сложи. Пускам я общо взето през ден, не мирише нищо, много съм доволна, че я имам. И тъй като пералнята е Пенка, миялната официално я кръщавам Милка, щото ми е мила.

# 4 911
Моята е Мими,от малките за вграждане е - 45см.

А, тя адашка, дано не ми се наложи да мия такива купища чинии като адашката... Joy
Дама от морето, моля те.... добре, че я кръсти Милка, а не пак Мими... Joy
Хапчетата от DM, тези които взима са някакви много лесни
за чупене, за това взимам тях!

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 14:41 от mimi.7299

# 4 912
  • Mediterraneo
И аз режа понякога таблетките, въпреки че ми е голяма машината. Ако нямам тави, тигани и тенджери вътре, слагам половин таблетка, измиват се чудесно и с толкова.

# 4 913
Миляната ни я Бош. Поне по 1-2 пъти на ден я пълним, като не слагам вътре някои тенджери, големи съдове и чаши, които се мият на ръка само. Но ние се храним по 4-5 пъти на ден у дома.

Купуваме от таблетките Финиш по около 120 таблетки и ни стигат средно за около 2-3 месеца.

Иначе идеята ми е да разчисатя максимално вещите ни и вместо само да строим гардеробни и складови помещения за да са организирани и прибрани, да изчистя всичко.

От година и половина изхвърлям всички сантименталности, които събирах и спрях да купувам толкова много неща, за да е красив дома ни и декориран спрямо сезоните и вече позлвам само наличните ни неща.

Имаме още неща да редуцираме и лятото ще дарим всичко останало отново, както миналото.

От месеци изчиствам по един гардероб и спалня и така минах всички, но мм има много инструменти и цял двоен гараж и пристройка  с неговите си неща, които ще чистим след няколко месеца и тях.
Моята мечатана къща е голяма, просторна, малко мебели и минимализъм и уж съм го постигнала, а все се оказва, че имаме много вещи, а все изхвърлям. Simple Smile

# 4 914
Момичета, покрай извънредното положение ли се храните толкова много у дома? Искам да кажа иначе човек едвам вечеря вкъщи и то не винаги, та откъде толкова много пускане на съдомиалня Sad Освен ако не се пуска и без да е пълна...
Хванах се за главата, помня преди години как имах една чиния само и се местех с нея в различните квартири, запазила съм я като спомен и сега ми е любима.

Та като ви четох може да пробвам да използвам и аз съдомиалня, но ме е страх да не се трупат мръсни чинии в нея докато се напълни

# 4 915
Аз работя от дома и имам количество деца у дома всеки ден, а и аз и дъщеря ни се храним предимно у дома, като приготвяхме преди обяд в кутия за у-ще, но закуска, следобедна закуска и вечеря са били все у дома.
 Мъжът ми също си носеше обяда в стъклена кутия от вкъщи, а сега 6 месеца и тримата си бяхме у дома.

Ако работя са по 2 миялни на ден, иначе поне по 1 на ден.

# 4 916
  • София
Ами ние сме си 4 ма. Мм е болнични от януари. Малкият си обядва у нас по принцип. И по цял ден си вървят малки лъжички, ножчета, чинийки... И то става цял куп.

# 4 917
Преди положението пускахме една миялна на седмица. Сега пускаме 1 на 2-3 дни.

# 4 918
  • София
То покрай ИП повече време сме у дома, но ние обикновено се храним вкъщи. Сутрин всички закусваме, приготвяме кутии за децата, на обяд ние със съпруга ми обядваме у дома, следабед аз пия кафе, децата хапват след училище, вечеряме. И сме 6 човека. Това е без ИП.
Сега децата са си вкъщи по цял ден. Малчо няма да го пускаме на градина до есента. Ще има да готвим и да мием.
Дано септември всичко да е наред и да премине болестта, за да могат спокойно да заминат да учат големите дъщери, малките да си тръгнат на училище и на градина. Направо си представям едни розови краски на празна и подредена къща и много по-малко готвене, миене, пране. Wink

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 16:35 от Fever Ray

# 4 919
  • MI
Не е заради ИП, и преди така си бяхме. Сега ММ работи от вкъщи, но и преди повечето пъти си носеше храна от вкъщи за обед (както и повечето му колеги). Та закуска, обед и вечер плюс за малката храна, много ясно че ще се напълни. Все пак не са само чини и чаши, нали в нещо трябва да сготвиш. А тенджери и сие заемат много място.

Общи условия

Активация на акаунт