Минималистичен начин на живот

• 558 787
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 890
  • София
То миялната спестява вода, да , ама тока и таблетките за нея са си доста скъпички. Облекчение е, когато си имал гости и почти цялата посуда е мръсна. Но пък, ако трябва да ползвам миялна ежедневно ще ми трябва три пъти повече посуда, която няма и къде да сложа.
Минималистично си имам 10тина чинии и хвърляме ези тура кой да ги мие Grinning

# 4 891
  • София
Вярвайте си. Аз Минка си я обичам.

# 4 892
  • Mediterraneo

Аха! И аз така!

# 4 893
  • Варна
Ток за миенето на ръка също се хаби, освен ако някой не мие с ледено студена вода. Тая топла вода, дето тече от чешмата, не идва от космоса. За таблетките вече не знам...

# 4 894
Има по 10 лв таблетки. Твърдите могат да се счупят на две даже.

У нас е Пенка Blush

# 4 895
  • София
Хич не ми трябва тази миризливка. Всеки път като я отворя ми намирисва на кисело. Ама мъжа ми си я ползва де. Stuck Out Tongue Winking Eye Тъпче чинии с едри боклуци. Аз вадя и мия след него. Но той ми е твърда глава. Всичко  щяло да се разтвори и измие. Stuck Out Tongue Winking Eye аз обичам да си измия и толкоз. Нямам 20 набора събове и прибори. Има таблетки които са си ужасна химия и тровят допълнително.

# 4 896
  • Mediterraneo
Никак не е минималистично, но имам доста чинии и чаши. А не минава ден без да пусна Минка( Пенка е пералнята), въпреки че ми е за 18 комплекта. Ако по някакви причина не я пусна днес, имам петминутна програма за изплакване със студена вода- пускам я и забравям до следващото пълнене. Нито мирише, нито засъхват мизерии( ако я набухаш с отпадъците от чиниите, не знам).
Едно измиване ми е между 8 и 10 цента за таблетка. Водата ми е намаляла поне с 5 евро на месец, откакто я имам( плащам вода на тримесечие и не мога да кажа с точност, но сметките са доста надолу).
Както и да е- всичките "оправдания" ги имах и аз. Преди миялната.

# 4 897
Веднъж в чужбина живях с един мъж, който държеше да ползва съдомиалня, която май се беше развалила и миришеше зле като се отвори... оттогава имам леко притеснение от тях, не знаех че имат имена! хахахахах
Но във връзка с минимализма.... това извърнедно положнеие ми се отразява двойно на сметките за вода!  Аз не пестя от топла вода, но всъщност даже май тройно ми се отрази.... а дори се пускаше пералня по-рядко, защото не се излизаше.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 21:50 от Kecharitomene

# 4 898
  • София
Аз купувам 48 таблетки за миялна за 16 лв. Дори при нашето ежедневно миене стигат за месец и половина. Когато сме по-ангажирани и не сме си по-дълго вкъщи или сме в намален състав, пускаме по-рядко и стигат за 2 месеца и повече. Искам да кажа, че не са скъпи препаратите така погледнато.
Ток съм засичала, че хаби около 7-8 лв. Сушилнята - около 9-10. Пералнята не съм засичала, че няма как цял месец да не пера. И това е разход за нашето семейство, докато по-малко хора сигурно ще харчат и по-малко.

# 4 899
Понеже от над 15 години съм на път към минимализма то реално харесвам всичко, което ми спестява време и усилие.

В къщите ни винаги все се придържаме към изчистен дизайн с много скрити шкафове за съхранение и лесна поддръжка. Иначе постоянно дарявам, редуцирам, не купувам както преди постоянно комплекти спално бельо, покривки и сервизи, но съм далече от гардероба капсула и 4 чинии и чаши Simple Smile

Чините ги изплаквам и аз леко преди миялната. След това само прибирам.

За мен най-любимият ми уред досега е сушилнята.
Не харесвам прострени дрехи, чакащи по 1-2 дни да изсъхнат, развалят гледката и въобще искам до 2 часа да е изпрано и сложено обратно по гардеробите.

# 4 900
Моята миялна е малка, за 6 комплекта Grinning, трима сме от сутринта до вечерта я напълваме и всяка вечер след вечеря Пенка почва да върти! Даже и не искам голяма, защото детето вече рядко живее при нас и не ми се трупат от днес за утре посуда. Машината ми свети отвътре и никога няма неприятна миризма, в Лили и ДМ продават специален препарат за почистване на машини. Отделно може да се купи лимонов ароматизатор за миялна!  Обичам я много, имам 52 парчета дуралекс от преди 20 години, още докато ги правеха във Франция за ежедневни нужди и още един официален сервиз на Луминарк! Всички останали сервизи раздадох, подарих, изпратих на вилата...!

# 4 901
  • SF
Аз си купих гел на Финиш. Не повече от 15 лева, а ще ми изкара сигурно до Нова година. Моята миялна е от тези по-тънките за 9-10-11 комплекта се води. Доволна съм от гела. И много хубаво мирише.
Таблетките ми миришат на препарат. А гелът на козметика.

# 4 902
В тези разсъждения много зависи и от това, колко човека по колко пъти се хранят у дома. Ние имаме две големи пълноядящи деца. Вкъщи се яде три пъти от децата и два пъти от възрастните на ден - всички сме вкъщи нонстоп. Навън се храним един път месечно. Като се добавят и нещата от готвене, защото с четири човека се готви здраво - мислите за това, колко е успокояващо да се мие на ръка и дали таблетките са скъпи, отдавна са се изприли. Дори имаме режим кой зарежда кой разрежда.

# 4 903
Реге, точно така е, и понеже всичко върша аз обикновено, при мен моите двама се карат ако се наложи да я заредят или разтоварят... та с такива помощници и след 16 години миене на ръка всеки път като я включа Пена ми и де да я целуна даже...! Таблети купувам от диема, 60 парчета, 12-14 лв, чупя ги на две, защото машината е половинка и ако сложа цяло после трябва допълнително да изплаквам!

# 4 904
Моята е Мими,от малките за вграждане е - 45см.Събира ми всичко перфектно,но и аз имам съвсем малко кухненски неща.Разбирайте по 6 вилици,лъжици,лъжички,ножове  и 3 ножа за рязане,4 малки купички,по 6 чинии от вид ,2 тави,2 тигана и 2 тенджерки,както и една метална и една стъклена купа.В чекмеджето с кухненски "джиджафки " е малко пренаселено,но пък абсолютно всичко си ползвам редовно.Нямам нужда от повече.Готвя постоянно и тези неща ми стигат.
Има нещо,към което имам силна привързаност и това е кухненската хартия.Купувам много и я изхабявам за нула време.Сега се опитвам да заменя хартията с микрофибърни кърпи,обаче не е същото.Просто почистването с кухненска хартия,както и за какво ли не ми е толкова лесно и ефикасно.

Общи условия

Активация на акаунт