Минималистичен начин на живот

• 558 712
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 935
  • Mediterraneo
10 лева за обяд на единия, 10 за обяд на другия, децата даже не ги броя. 400 лв биха били само обедите навън. Не знам какво точно каза по темата за минимализма.

# 4 936
  • София
Първо, от 2014 не работя в офис и не работя 8 часа плюс обедна, така че не ми се налага да обядвам навън. Понякога се глезя и си вземам нещо от едно ресторантче или бургери или топла витрина. Но много добре съзнавам, че е по-скъпо от домашната храна.
Готвим за час-два има няма. Остава време.

# 4 937
  • MI
След като ти излиза същото или по-евтино да обядваш навън вместо да сготвиш, не си ли си задавала въпроса как точно е възможно това? Ток, вода и продукти и те плащат, на малкао по-ниска от теб цена някои, но недостатъчно за да компенсират данъци, заплати, осигуровки, печалба. Иначе можеш да сготвиш и за 40 минути, не е точно къртовски труд.

# 4 938
Е, това че ти не работиш по 8 часа, други работят... 9 часа плюс обеднаа и час два за готвене няма да остане време за излизане навън.
А сега с хоум офиса видях, че не излиза по-евтино да се яде само вкъщи.
Но естествено всеки си решава и разпределя парите както сметне за правилно. Simple Smile

# 4 939
  • MI
По-евтино е да готвиш отколкото да ядеш навън при едно и също качество.

# 4 940
Аха, може би момичето иска да каже да ядем по малко? А децата да ги научим на фотосинтеза?
Пълни глупости. 😂 да се готви по-малко и да се яде единствено от дома е съвсем различно.
Да, не знам къде живеете, просто тук има малки ресторантчета около офиса и човек може да обядва за 10 лв доста добре

Не е на колектива само, затова казах и познати....но зависи къде живееш и колко е скъпо сигурно. За София говоря че не излиза по евтино да готвиш и за обяд, отколкото да вземеш готов обяд, който не е сандвич.

Не съм писала, че е само на вашия колектив, а че вашият колектив има такъв навик\практика. Както и други колективи. Има и колективи, в които е норма носенето на храна от дома. Всеки вариант има плюсове и минуси. При излизането навън плюсовете са, че е весело, минусите идват, когато по някаква причина един започне да си носи от вкъщи - веднага изпада от въртележката. Както с паузите за пушене, там където ги има - и непушачите излизат, защото иначе може да отпаднат от групичката.

Но това няма нищо общо с минимализма, а по-скоро с дипломацията в службата и способността за приспособяване.

# 4 941
Точно пък сега не си представям да поръчвам приготвена храна за вкъщи, колкото и да ме мързи да готвя. От една страна ми липсва да седна някъде или да ям нещо на крак вън, от друга - не знам колко време ще ми отнеме да се престраша. Но нека да отворят първо заведенията, все още работят някои само и то само доставка.

По правило навън ям само неща, които не мога или не бих готвила у нас.

# 4 942
Много се радвам, че никога не ми се е налагало да влизам в групички да пушим или да ядем заедно, че да не бъда неглижирана от колектива. Обедната ми почивка е време за мен, правя каквото си искам.

# 4 943
  • София
Общо взето, сравняваш живота на Марс със живота на Венера.

# 4 944
Аха, може би момичето иска да каже да ядем по малко? А децата да ги научим на фотосинтеза?
Пълни глупости. 😂 да се готви по-малко и да се яде единствено от дома е съвсем различно.
Да, не знам къде живеете, просто тук има малки ресторантчета около офиса и човек може да обядва за 10 лв доста добре

Не е на колектива само, затова казах и познати....но зависи къде живееш и колко е скъпо сигурно. За София говоря че не излиза по евтино да готвиш и за обяд, отколкото да вземеш готов обяд, който не е сандвич.
На мен пържолите (гарнитурата си беше домашна   )  и торта за десерт в събота ми излязоха 2, 5 на човек или 10 лв за четирима. Дали ако бях отишла навън щеше да ми е по евтино ?

# 4 945
По-евтино е да готвиш отколкото да ядеш навън при едно и също качество.
Не държа да бъде по-евтино Simple Smile За мен минимализъма не обвързан с финансовата част. И да, има минимализъм във времето същото количество време, в което да готвя всяка вечер мога да имам социален живот. Иначе на мен ми харесва да готвя, просто не искам да го правя всекидневно.

Ами не е точно така, при нас колеги понякога ядът и сами на ресторант или си вземат нещо и хапват в кухнята и се засичат с различни хора според зависи кой кога е свободен/ колко работа има .... не е до групички затова казах, че не е само в нашия офис, а и всичките ми познати/приятели, които работят на различни места.

# 4 946
  • София
Е, ако не е обвързан с финансовата част и ако си живееш сама, както казахме, може и без кухня. Аз като млада правех страшен Крок мосю😜 /сандвич с кашкавал на тостер/ и само това. Минимализъм парфе!

Между другото, съм живяла 10 г така и хич, ама хич не е бюджетно.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 17:31 от Rockstar

# 4 947
  • MI
А сега с хоум офиса видях, че не излиза по-евтино да се яде само вкъщи.
Значи е по-евтино или не е?!
Иначе минимализъм има при по-малко разхищение на храна например. Може дори в контактите да има. И в излизанията. И къде ли още не. В случая наистина щеше да е минималистчно ако си махнеш кухнята и направиш супер минималистичен апартамент. И такива има, не е шега.
Очевидно всички излиза(х)ме понякога. Е, и? Хранила съм се така преди години, точно в София. Мерси, голямо качество, направо супер. И пак ти излиза по-скъпо, само и стомаха те боли после ако е по-чувствителен. А с деца пък съвсем е неприложимо.

# 4 948
Ей, изядохте го момичето, явно такъв живот води.
Аз готвя неделя и сряда и си нося. Със сигурност ми излиза по-евтино. Писах в темата за живеенето с МРЗ, някои хора ми се учудиха даже като цитирах 150 лв за продукти. Ми... толкова са. Прясно мляко 4х2 лв, кисело 10х1, месо 2 кила по 10 лв, сирене и кашкавал няколко парчета по 3-8 лв, спагети, лук, чушки, домати, краставици - за сам човек колко да излязат? То не че не може да изядеш сам 3 кила мандарини, ако ти се дояде, ама е веднъж в месеца.

# 4 949
Колко да е минимилизъм, има си една наука нарича се математика.
Когато се храниш навън, освен ток, вода, продукти плащаш и осигуровки, заплати, наеми, др режийни разходи, а и печалба.
Няма как да е по-евтино от домашната храна.
Независимо как го нарича някой.
По същата логика, ако имам 15 чифта ботуши, ама съм си ги взела на намаления, дали ще съм минималист?

Общи условия

Активация на акаунт