Минималистичен начин на живот

• 558 712
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 950
  • София
Моят колега е съпругът ми, а домът ни е по-близо дори от най-близкия ресторант. Дори не за цена, а просто вкъщи ни е най-удобно. Даже си полягваме на обяд. И аз работя на 4 ч. От 10 до 15 ч. С 1 ч. обедна почивка. Simple Smile
И в момента, когато шестимата сме у дома, една поръчка отвън ще генерира много повече кутии, чинии и какво ли не за миене и изхвърляне после. Определено не ни е оферта. Да не коментирам, че финансово сметката ще е космическа за 3 пъти на ден.

# 4 951
Аз готвя всеки ден, бутам всичко по кукъри и фурни обаче, готвенето е почти на автомат...много обичам и да ходя по заведения, но не заради храната! Там отивам заради компанията, за това не поръчвам храна вкъщи, ако ще си ям у нас ще си сготвя аз!
В работата ям и с колеги по заведения, ям и донесено от нас! Проблем с групите нямам, дори всеки обяд ям с различна част от колектива, с който ми е кеф за деня, с него! По принцип съм перде и не ми пука кой как ме обсъждал в компаниите..колегите са интелигентни хора повечето и не им е основно да се занимават с клюки!

# 4 952
То момичето е само ,живее само, няма деца, затова говорим на различни езици. За какво й е да готви и да мие чинии. И ние като бяхме млади с мъжо ядяхме само вън и се прибирахме в квартирата само за кекс и сън.  Затова и имахме там  само легло , а дрехите ни бяхя в ъгъла в кашони. Като почне едно семейство да обраства с деца мисленето се сменя, откриват се разни вечни истини. Няма как за четирима възрастноядящи  яденето навън да ни излиза на сметка.

# 4 953
  • MI
Е, ако още е сама за какво въобще спорим. Аз и сега ако е само за мен забрави да готвя ежедневно, независимо еко ли е, минималистично и т.н. Просто голяма част от удоволствието на готвенето и храненето е в споделянето с други хора.

# 4 954
И аз съм сама, живея сама (добре де, с Рижко), ама си готвя.
Баба ми, която също живее сама, готви обикновено, но и често взима от топла витрина, защото не й се занимава.
Баща ми, вдигнал къща, малък бизнес и изгледал две деца, смята, че от топла витрина ще ми излиза по-евтино, защото съм сама. Майка ми не смята така Simple Smile
Мисълта ми е - няма общо с кой как живее, има или няма деца и т.н. На някои хора просто не им се занимава вкъщи. Те минимизират положените усилия за сметка на финансите.

# 4 955
  • MI
Да, вероятно е така, просто аз мразя само за мен да готвя, а за повече хора обичам. Иначе, Галинор, много добре правиш, най-малко знаеш какво ядеш, дори ако не гледаме цената. Иначе всъщност 10 лв. за една порция вкъщи не са толкова малко, че в ресторанта да излиза по-евтино.

# 4 956
Между другото, извинявам се, че пак вкарвам числа, но... Брат ми е на мнението на татко за топлите витрини. Всеки месец ми се жалва, че едно 400+ лв заминават, и то ако се ограничава, не вярва аз как успявам. Остана на половин работен ден за месец, ядеше вкъщи и разходът му едва мина 250.
Но той по принцип малко снобче си пада, жив и здрав да ми е. Все гледа скъпото и да се поизхвърли. За него бюджет и оптимизиране на разходите все още са супер маловажни. Редовно се учудва в края на месеца защо е на червено, не бил харчил много. Аз на 25 бях същата.

# 4 957
  • В заешката дупка
Хубаво си спорите, ама аз само да кажа, че “по-евтино” не е непременно равно на “минимализъм”. Това по повод, че домашната храна излиза по-евтино. В зависимост от гледната точка минимализъм може и да е спестяването на време и усилия.  Готвенето у дома в този смисъл може да излиза по-максималистично, оосбено за хора, които не им е голям геф готвенето и/или хамалогиите около него.

Отделно, че говенето и храната не би трябвало да се се разглеждат единствено в контекста на идеята за минимализъм. Други фактори тук са много съществени: представа за здравословно хранене и храна, лични вкусове,  удоволствие от готвенето и подобни.

# 4 958
Хубаво си спорите, ама аз само да кажа, че “по-евтино” не е непременно равно на “минимализъм”. Това по повод, че домашната храна излиза по-евтино. В зависимост от гледната точка минимализъм може и да е спестяването на време и усилия. 
Това със спестяването на времето не изключва минимализма в приготвянето на домашна храна. Има си доста кухненски машинки, които облекчават откъм време. Казвам го от позицията на човек , за който времето в кухнята е загубено време

# 4 959
От човек прекарващ часове над печката през последната година съм се превърнала в минималист в готвенето. Всичко, което може да се сложи в тенджера под налягане ( включително и супа ) става там за не повече от 15 - 20 минути. Ако пък е по - добре в гювеча ами мятам го там и най - вече в пещта на село( буквално забравям всичко за 3 - 4 часа  ) и така имам ядене за поне два дни. Минималист съм по отношение на купуване на 120 уреда за готвене .

# 4 960
  • София
Аз съм казвала - мъжът ми готви и то с кеф. Аз чистя и мия.

# 4 961
  • В заешката дупка
Това със спестяването на времето не изключва минимализма в приготвянето на домашна храна. Има си доста кухненски машинки, които облекчават откъм време.

Разбира се, че не го изключва. Може и за 5 минути да се приготви храна. Но никак не е задължително винаги да е така, още повеч пък за всеки човек. За някои поръчването на храна и храненто навън спестява време, усилия, енергия. Хората сме различни.

# 4 962
Така е, не винаги спестените пари са минимализъм, животът е толкова напрегнат, че аз от емоции не пестя, ако съм на кеф да хвърля тиганите и да ида на заведение ще ида...не ми е жал, че съм хвърлила пари, получила съм емоции...но това не значи, че всеки ден ще го правя... И храна нося в термосчето на работа и всяка вечер готвя, държа през повечето време да си ям домашна, качествена, прясна храна...!

# 4 963
  • София /Абсурдистан
Готвенето ми е най-омразната работа в къщи. Имам всякакви уреди и пак не ми се занимава. Ако живеех сама, в кухнята щях да влизам само за да си направя кафе и нищо друго.

# 4 964
  • София
Обожавам да готвя. Всички вкъщи, дори и Малчо, готвим. Съпругът ми точи баници и прави торти, големите ни дъщери месят хлябове и сладки, правят домашна паста. На заведение ходим, заради забавление и с приятна компания, но храната не е водеща.
По отношение на хранене и готвене у дома не сме минималисти. Може би само в моите предпочитания към по-прости рецепти, а не изискващи 5 ч. над печката.
Но е вярно, че удоволствието в готвенето е, че го правиш за любимите хора. Когато съм сама, без проблем карам с дни на кисело мляко, домати със сирене и чай или кафе.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 08:06 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт