Минималистичен начин на живот

• 559 428
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 11 790
  • София
Само да отбележи да се отчета- след приключването на учебната година на четвъртокласничката ми разчистих учебната и етажерка (разбирайте лавица и половина). Резултата ме впечатли- купища учебни тетрадки, за работа в клас, разпечатки със задачи, фулмастри и тн
Абе събрах три големи торби за боклук. Чудо. Но тя пък си беше отделила в една торба куклички и Барбита готова да се раздели с тях- значи примера е заразителен и отделно идва възраст, в която да се осъзнаят Simple Smile

# 11 791
Много хубава тема! Наложила съм минимализма вкъщи, защото ми е по-удобно и по-лесно.
По темата - връщам се от море, за където тръгнах с 3 чифта бански. Обличах само единия, 6 дни, като го перях и по 2 пъти на ден, след всеки плаж. Просто защото много го харесвам и като пробвам другите не ми е така комфортно, пък и не стоят толкова добре. Та, и с един чифт е постижимо. Не ме притеснява дали изсъхва, и без това на плажа пак се мокри.

# 11 792
Минимализима много си го обичам. Особено през лятото у нас. Можем да живеем само с 4 броя дрехи, таратор, диня и море; Багажа е основно книги, защото не успяхме да свикнем с кендълите - но е готино да си разменяме; И гледаме много филими - но на проектор - нямаме телевизор; А бе - 1 месец напълно друг живот; Засега толкова успяваме;

# 11 793
Е, как можа да го кажеш, сега ще ти наскачат, че книгите на хартия са нещо много лошо, че 4 чифта дрехи е мърльовщина и че диня и таратор не са хелти, защото не съдържат достатъчно протеини за един балансиран начин на живот.

# 11 794
Аз пък онзи ден, най-горещия ден от началото на годината, направих чистка на шалове, шапки и ръкавици. Оставих си ама наистина само най-най-най-любимите. Обаче съм с 2 парфюма напред и тъй като дъщеря ми си хареса единия (никак не е за възрастта ѝ), поръчах и трети, който ще го имам другата седмица. Просто не можах да устоя на намаленията им.

# 11 795
Това е супер идея, в жегата да се разчистват зимни дрехи. Ще го направя и аз!
Нещо като да пазаруваш, когато не си гладен. Аз вчера пазарувах на гладно, отдавна не бях купувала толкова вредни глупости. И си ги изядох всичките Joy

# 11 796
О, и по-летни шалове имам, и от тях разкарах.

# 11 797
И за мен така е по-лесно. Като мине сезонът, каквото не е било обличано нито веднъж си заминава.

# 11 798
НА мен жегата ми действа супер минималистично. Така ме мързи да ида в магазина, да излезна на горещ паркинг, да обикалям около разни неща от които стават тежки манджи ... Или седя на хладно, или с колата директно в офиса с ледена вода и еспресо, или в басеина или езерото сутрин рано или вечер късно  ... Затова в хладилника спряха да се трупат неща, вече привършвам почти всичко и то по лекия начин. Няма залева салата - има зеле. Няма таратор, има нарязани краставички , няма салата от домати - има малки доматчета. И т.н.

# 11 799
  • София
Показвала съм даже как всичките ми летни дрехи се побират в една кошница - 2 чифта бански, джапанки, плажна хавлия и 2 рокли. И децата карат по бански и 2 чифта къси гащи с 2 тениски и сандали.
На мен телефонът ми е достатъчен за връзка със света. За децата - море, топка, плавници, водни пистолети и книги.
Аз се храня със салати, таратор, плодове и литри домашен студен чай. За малките готвя понякога студени супи, топли сандвичи, чисто месо и купувам готова риба от далян.
Така живеем 3 месеца.

# 11 800
  • SF
Това е някакъв комфорт, който можете да си позволите.
Моите летни три месеца не се различават от предишните 3, нито от следващите 3. Ставам, пия кафе, отивам на работа, пера си дрехите, ям, излизам след работа да ям навън... Хладилникът си консумира, входната такса си тече. Да, и ваканции имам, което си е допълнителен разход и нужда от ресурси. Не пътувам с 2 рокли и чифт джапанки. Имам доста рокли, които са само за море. Не стават за работа или градски излизания. То си им личи, че са за лодки. Другия месец съм два пъти в Родопите и веднъж в Рила. Там багажът пък е съвсем друг. Няма нищо общо с шнорхели и джапанки. Но си е много багаж по изисквания. И се носи на гръб, така че овладяването на минимализма си струва. Едното Родопско е комбинирано с басейн, но поне сме с кола, та ще има и рокли с джапанки, и дъждобран с онези тежките туристическите обувки.
За да ми е удобно, този минимализъм се свежда до минимум. Simple Smile

# 11 801
  • София
Минимализмът не е универсален, той се наглася според нуждите на човек.

# 11 802
  • SF
Именно. Аз нещо не успявам.
Но аз съм развила и някакви други навици и не мога сама да си отговоря на въпроса полезни ли са, вредни ли са. Например торбички не изхвърлям - хартиени или найлонови. До магазина ходя с многократни, но вчера купувах козметика и ми я сложиха в хартиена торбичка. Днес в нея например ще си занеса обувките, с които ще работя, но трупам торбички у нас. Трупам и кутии от обувки и други. Пликче по пликче имам 2 големи хартиени, пълни с всякакви - и луксозни за подаръци, за вино, за детски рожден ден... Жал ми е да хвърлям. Наскоро купувах едни филтри. Кутиите им са толкова твърди и хубави, затварят се чудесно като куфарчета и ги оставих, ако ми потрябват. В тях бих събирала включително и боклуци, които ще се хвърлят, но това все пак са кутии и аз ги държа у нас.

# 11 803
  • София
И аз съм на работа и юли, и август. Като закача някоя ваканция 3-5 дни, ще е чудесно.
Аз се откачих от навика с кутиите и пликовете. Има малко, но тия дни ще ги разчистя.

# 11 804
  • София
Аз си нося винаги в мен 2-3 плика и с тях пазарувам. Ако някъде ми дадат торбички ги пазя и изхвърлям боклук в тях. Кутии не пазя, отиват в контейнера за хартия. Единствено много започват да ми се трупат хартиени торбички напоследък, че поръчваме хранителни продукти онлайн и ни ги доставят в такива.

Общи условия

Активация на акаунт