Минималистичен начин на живот

• 563 635
  • 12 127
  •   2
Отговори
# 12 090
Горното какво общо има с темата?
Разчистване за мен, което го приемам като вид минимализъм, не смятам да купувам вече махнатото
Находки за друг 🙂

# 12 091
И аз така разчиствам, оставям пред контейнерите, и винаги изчезва всичко за отрицателно време. Случвало се е дори една баба да ме спре и да ми вземе чантата с дрехи да си ги разгледа вкъщи 😁 Радвам се, че си намират нов собственик вещите, по-добре отколкото за рециклиране или на боклука.

Щях да купувам твърдо малка елха, върнах се с възможно най-големите Grinning

Одеве занесох до контейнера едни блузи  и една голяма метър декоративна ваза.
От прозореца гледам, мина една от махалата и поразрови, взе само един пъзел като, че ли ще го реши.
След 10 минути дойде комшийка - хареса си две блузи и взе вазата Grinning Тя вярно си има дворче, не е нуждаеща се, но ако и бях предложила щеше да каже - ооо, къде ти да взимам

И на мен тези дни контейнера ми е на фокус на топика, за пълнене към него имам и ще пада гледка.
Оня ден занесох телевизор - първо дойде един и взе кашона, мина втори и само оглежда, след малко трети го нарами. Работи си ТВ - то

# 12 092
  • София /Абсурдистан
А защо изхвърляте работещ телевизор? Има ли му нещо? / питам от любопитство/

# 12 093
  • SF
Точно на принципа "няма му нищо" става трупането.
Когато си купиш нов смарт телевизор, с по-големи размери или според мястото му за монтаж, какво се случва със стария?

# 12 094
  • София
И аз напоследък нося "подаръчета" до контейнера - чанта, работеща преса...
Уж го бях замислила минималистично това жилище, ама все трупам. Особено дрехи, обувки и чанти.
Две Коледи изкарах без украса. Обаче тази дъщерята се развихри, вече прибрахме и сега се чудя къде да хакна големия кашон с елхата.

# 12 095
Точно на принципа "няма му нищо" става трупането.
Когато си купиш нов смарт телевизор, с по-големи размери или според мястото му за монтаж, какво се случва със стария?
Аз подарявам...скоро подарих стария на колежка за вилата.
Рок, работеща преса що не я даде на някой.
Събрала съм една торба със почни нови дрехи, вече са ми демоде...но една приятелка ги взима и има на кой да ги даде. Така ми е по спокойно.

# 12 096
  • SF
Това с подаряването е супер! Днес подарих една висока етажерка колона като тези в Икеа на един човек и много ми олекна. Но като цяло е трудна работа, защото хората около мене си имат, купуват си, подаряват им. И точно като Рокстар имат идея за минимализъм, за разчистване и не приемат телевизори или елхи за подарък. Същата работа съм и аз. Нямам вила трябва да откажа подарък телевизор.
Миналата седмица хвърлях картонени кутии от обувки, запазвани с цел да си съхранявам обувките в тях. По кутията и цветът, някои са брандирани, мога лесно да си разпознавам обувките. Но познайте колко пъти след прибиране вечер, обувките се свалят, забърсват се и се прибират в кутията, за да може след десетина дни отново да ги извадя, обуя и вечерта да повторя. - Нула пъти!
Преди 4-5 дни изхвърлям кутиите и днес се оказа, че ми трябват 2 хубави здрави кутии, за да опаковам нещо и да го пратя по Еконт. Едва ли не щях да ходя да купувам картонени кутии от Джъмбо или Пепко! Добре че намерих една празна и една с боклуци, които прехвърлих. Държа стари кристали в едни кашончета и само ги подритвам насам натам. Те се поразкъсаха и трябва да измисля кутии и за тях.

# 12 097
  • София
То винаги така става! Таман изхвърля нещо и се сетя, че ми трябва.

# 12 098
  • SF
Винаги! Не мога да се сетя за изключение.
Преди ремонта изхвърлям пердета и чаршафи (уговорих се с някакви цигани да им ги оставя до кофите и те да минат да ги вземат и май ги бяха взели, ако не ги е изпреварил някой.) След 2 дни майсторът ми казва: Дай да го покрием това с чаршаф. Някое старо перде нямаш ли???

# 12 099
Оооо, Есме ми защо не ги ползваш, те са неостаряващи и винаги на мода. Аз колекционирам, но всичко ползвам в ежедневието!

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 09:41 от mimi.7299

# 12 100
  • София
Аз съм наистина минималистична в кухнята! Всичко по 4 и това е!
4 големи чинии, 4 малки, 4 купички, 4 чаши за вода, 4 за вино, 4 чаши за кафе, 4 чаши за чай, уок, касерола, тенджера, тава. И май е това!

# 12 101
  • София
Мими, много да красиви Heart Eyes
Слабост са ми тия нещица.

# 12 102
Като ми потрябва кутия/кашон отивам до близкия хранителен магазин и се снабдявам с такъв. Ежедневно получават стока, съответно изхвърлят различни по размер кутии и кашони. Само трябва да попитате служител

# 12 103
  • SF
Аз съм наистина минималистична в кухнята! Всичко по 4 и това е!
4 големи чинии, 4 малки, 4 купички, 4 чаши за вода, 4 за вино, 4 чаши за кафе, 4 чаши за чай, уок, касерола, тенджера, тава. И май е това!

А ако ти дойда на гости с моя приятел?? Simple Smile
Аз съм по-разточителна от тебе. Купих комплект от 6 прибора. Но ако искам да имам гости, май е добре да имам поне 8 вилици.

# 12 104
Аз съм като Мими, на хубав кристал не мога да устоя.  Ако имаме гости ставаме минимум 12 човека, та си ги използвам активно.
Имаме едни гаражи, те са ни като допълнение, там държа празни кашони ( вкл и от закупени уреди, докато им изтече гаранцията). Та кашон, ако ми потрябва ходя до гаража и си вземам каквото ми е нужно. В САЩ такова ми беше гардеронмото, че обувките бяха в кутии...и вместо да се чудя какво има в тях, направих снимки и залепих на съответната кутия

Общи условия

Активация на акаунт