Минималистичен начин на живот

• 582 713
  • 12 356
  •   3
Отговори
# 12 345
  • Mediterraneo
Откъм обувки отказвам да съм минималистична, работя на крак, по цял ден търча и държа да са ми удобни обувките. Оня ден си взех още два чифта за работа, черни маратонки пак( че иначе много се цапат и захабяват). Сигурно натрупах над 10 чифта маратонки в последните 2-3 години, но ги нося буквално до скъсване и не хвърлям лесно.

# 12 346
  • В заешката дупка
Това с конкретния брой обувки, както всякакви други неща, касаещо конкретни бройки, зависи от специфични нужди, начин и стил на живот. Аз, примерно, спортувам и ми трябват няколко чифта спортни обувки; ходя по походи и се катеря като коза -  туристически обувки (по сезони и време ); имам и акваобувки за газене през река. После, в зависимост от работата може да са нужни различен тип обувки от такива зa свободното време. Едни посещават събития с официален дрес-код един път в година, други - всяка седмица, примерно. Ей такива неща…

# 12 347
Точно, с обувките е по специфично, имам над 100 чифта, нося според случая.
Последните месеци подарявах, оставях до контейнер здрави и неносени, затова се поспрях, нямам нужда в момента да купувам

Дрехите ги преосмислям и не попълвам вече веднага. Оказа се, че извън употреба щом е дреха, не ми е нужно непременно да запълвам място с друга

# 12 348
Е ...то аз имам 5 чифта  и то само кецове и така съм от тийн ,но в други отношения хич не съм минималист.Тия бройки на парче не са показателни.

# 12 349
Моят минимализъм по отношение на обувките се изразява в предпочитанието ми към естествената кожа - не губя излишно време в поддръжка. Почистването е бързо и лесно. Пребоядисването в домашни условия - също, при положение, че човек се придържа към стандартните основни цветове - това не винаги ми се получава. Кожените обувки и маратонки си ги нося с години и неведнъж ми се е случвало да подменям скъсани връзки, а самата обувка е напълно здрава и в добър вид. Вътрешността почиствам с тампон, напоен със спирт Simple Smile

Но това, че нося едни и същи обувки с години не ме прави по-малко боса стоножка. Притежавам много обувки, срам ме е да кажа колко, но бройката е обвързана именно с множеството социални роли в ежедневието ми и необходимостта да поддържам по един резервен чифт от официалните за всеки сезон винаги - ако счупя токче, не мога да остана куц кон по време на събитие. Резервният чифт винаги е чисто нов в кутията си и когато съм далеч от дома ми го държа наблизо в колата. Като му дойде времето го вкарвам в употреба и купувам от същото. Въртя 2 класически модела офис обувки на Ara и Caprice. За моите крака те са най-удобните обувки, ако се налага да изкарам права на ток цял ден.

# 12 350
Кои вещи са ти излишни?
Някои вещи пестят и време, и пари.

Нещо, което не е ползвано повече от година-две може да си ходи, за дрехи и по - мналко. Всяка година по два пъти минавам през гардероба си и, ако не съм го обличала при последните две чистки, си тръгва. Неща като прахосъбирачки вкъщи имам няколко, само за интериор. Всичко, което не се ползва активно всеки ден, не държа вкъщи. Даже децата един път в годината, преди рождения си ден, трябва да седнат и да разгледат какво имат. Заедно решаваме с кое ще се "простят" - дали за подаряване или за боклука, зависи в какво състояние е. Но това да се заривам в предмети и да няма къде да си оставя нещата.. не мога!

# 12 351
Аз не харесвам това правило за себе си. За детето - да, то израства и дрехи, и играчки. Но ето аз например не съм фен на зимните почивки със сняг, ски и т.н. Но тази година ми се наложи да пътувам служебно до Пампорово за няколко дни. По принцип не нося пуловери, но имам два. Единият буквално от 7-8 години не го бях слагала. Затова и неща, които са в добро състояние и има вариант да ми потрябват, не изхвърлям. Изхвърлям обаче уреди, които не ползвам повече от няколко години.

# 12 352
Да, за дрехи не винаги важи. Аз имам една права черна пола до коляното, от едни 10г. поне не съм я обличлала. Но наскоро ми се наложи да я облека за едно фирмено събитие, такъв беше дрескода наложен от шефа. Същата пола пък я пазя и за щерката ако се наложи да я облича за училище с бяла риза.

# 12 353
Имам дрехи, които обличам рядко. Не ги хвърлям. Не е целта да купуваш и хвърляш според мен.

# 12 354
Имах един ленен панталон с широки крачоли, купуван от ВУ преди 15 години сигурно. Бях спряла да го нося, като дойде модата на панталоните с ниска талия и на слим панталоните, тази година пак го извадих, добре че не съм го хвърлила,  и ме в яд, че не намирам нов панталон с подобна кройка. Тогава продавачката ми каза, че много хора го пробвали, но бил тесен в талията, на мен ми застана като излят. И на всичко отгоре и на дупето добре оформен, хем не е торба, хем не е прилепнал, хем има нещо в кройката, което разделя хубаво дупето на две половини. Отпред също не виси на корема, аз нямам корем, има по 2 плохи от двете страни, талията е някак плавно извита, отзад малко по-висока, отколкото отпред. Ех, не знам каква марка е, но поне в евтините магазини ленените панталони все висят на задника, зеят в кръста, правят торба отпред и са с къси крачоли или чаталът им идва няколко пръста под реалния.

# 12 355
Има неща, които може да потрябват наистина. И на това съм научена - не хвърляй, че знаеш ли..
Обаче осъзнах, че ако нещо ми заема място, защото евентуално може някога да го ползвам, а нещата, които реално нося се чудя къде да сложа, значи трябва да изчезне.
Ако имах повече място сигурно щях да го пазя, но е или или.

# 12 356
  • В заешката дупка
Неща, които евентуално биха ми потрябвали някога нямам. Или ми трябват, или не.

Общи условия

Активация на акаунт