Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 865
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, без прекъсване

# 556
  • Варна
Здравейте, относно ЩЗ: Намалихте ли възлите или само стопирахте процеса по тяхното уголемяване?
Преди 10тина дни бях при ендокирнолог - имам възел в ляво 4,2 см и ми каза че е задължителна операцията по отстраняването му.
От 3 дни пия пакета ензими за първи път, но ще ми е полезно да разбера как се е подобрило Вашето състояние Simple Smile

ССС сързечно съдова система. Лумброкиназа не е натокиназа, не може да ги разглеждаме като заместители , както и за другите ензими. Всеки си има своя ножица и реже белтъка на друго място. Да, пих 4 ензима едновременно за няколко месеца. За 2м изчистих маточен полип. Продължих още 5м и предотвратих операция на ЩЖ (кисти и възли, които растяха) Вече 10 год от тогава.

# 557
Ако реша да давам венозна кръв за изследване, трябва ли да спирам ензимите? Пия ги от около 30-40 дни.

# 558
  • София
По думите на ендото ми, размерите са били намаляли, но го написа "без динамика". От 1 год бяха почнали да растат,следяха ги на 6м и се настояваше за операция, която отказвах. След прибирането им, вече ги следяха на 2год.

# 559
  • Бургас
Здравейте, наскоро разбрах за тези ензими и все още чета за тях, но искам да ги пробвам за един мой проблем. Имам полипи в единия синус и чести главоболия, които може да са от тях или от мигрена, лекарите не могат да дадат точен отговор. Някой пробвал ли е тези ензими за такива проблеми и имало ли е резултат. Какво ме съветвате да взема като вид и дозировка. Чета, че са във формата на капсули. Аз имам проблем с пиенето на хапчета. Възможно ли  е капсулите да се отварят и съдържанието им да се пие с вода или сок. Благодаря предварително.

# 560
Здравейте, наскоро разбрах за тези ензими и все още чета за тях, но искам да ги пробвам за един мой проблем. Имам полипи в единия синус и чести главоболия, които може да са от тях или от мигрена, лекарите не могат да дадат точен отговор. Някой пробвал ли е тези ензими за такива проблеми и имало ли е резултат. Какво ме съветвате да взема като вид и дозировка. Чета, че са във формата на капсули. Аз имам проблем с пиенето на хапчета. Възможно ли  е капсулите да се отварят и съдържанието им да се пие с вода или сок. Благодаря предварително.
Здравей, тук пише как и за какво се пият - https://www.bg-mamma.com/?topic=731673 Би трябвало да ти помогне, но при всички положения трябва да се пият поне месец, а вероятно два-три. Може и повече.
Колкото до отварянето на капсулите - не е добре, защото така ще действат като храносмилателни, а не като протеолитични ензими и няма да имат търсения ефект. Капсулата е важна, за да може тя да преодолее силната киселинност в стомаха, без да се разтвори, и оттам да премине в червата, откъдето вече става усвояването и преминаването на ензимите в кръвта. Затова трябва да опиташ да ги пиеш цели и без мляко, както ни даваха лекарства като деца Simple Smile
Само при болно гърло, уши или нос може да се отвори капсулата, да се поразтвори в сок, вода или хладък, но не топъл или горещ чай и не в мляко (трудно се разтваря, даже хич). Може да се сложи на езика и да се смучи, да се жабури, без да се плюе (гълта се), за да действа в устната кухина. Колкото по-дълъг е престоят в устата, толкова по-добре. Така действа и в носа, и в ушите, и в гърлото. Някои споделят, че са вкарвали разредена серрапептаза в носа или ушите и имало добър ефект, но авторът на темата не го препоръчваше. А за цялостно действие в организма трябва да ги пиеш цели. Ако искаш, пробвай отначало така, само с жабурене, и виж дали ще има ефект, но трябва постоянство и за повече време. И е добре да се спазват часовете на приемане - 2 часа преди и 1 час след храна. Обикновено за жабурене препоръчват само серрапептаза и то от слабата - 40 000 SPU - https://aptekamedea.bg/serapeptaza-40000-kh-90-d-r-best-v1 Ако решиш, по-нататък вече си вземи за пиене силната и другите два ензима.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 00:18 от Паци

# 561
  • Бургас
Благодаря за отговора. Снощи успях да прочета някои от старите теми. Видях, че някои хора се опракват отприлошаване и повръщане след прием на тези ензими. Това често срещан ефект ли е? Смятам първо да си взема това по-слабото, което препоръчахте и да ги пия разтворени за да видя дали ще ми понесат. Дори и да действат като храносмилателни ензими пак имам нужда. Имам храносмилателни проблеми, които с времето така и не се разбра какви са. Всичко на изследвания беше наред. Относно какпките за нос съм склонна да опитам, тъй като полипите са ми във синуса и така може би по лесно ще стигнат до тях вместо да се превърта през целия организъм, но ме е страх да не се влоша повече, защото в момента заради положението в болниците не мога и да се подложа на операция.

# 562
Някой пил ли е фибролекс?

# 563
Някой пил ли е фибролекс?
Лично аз не съм го пила, но гледам, че има хубави съставки, обаче дозите са доста малки и ще е слабичко. Ама за цената си е добре. Може да се опита Simple Smile
@Irene Adler Да, на някои не им понася, но аз нямах проблеми. Около 85-90% от хората реагират добре на ензимите. Затова е хубаво да се пият на гладно. Като храносмилателни ензими са повече от добре, но има специални комбинации храносмилателни ензими, които никак не са лоши. Например: https://www.nitrotiger.com/nitro-sale/promo-hranosmilane?gclid=C … J2BBoCsb0QAvD_BwE
Могат да се намерят и на по-ниска цена.
За носа - пробвай първо с жабурене. Ако всичко е наред и нямаш проблеми, тогава пробвай и в носа. Дано да няма проблеми. По принцип ензимите би трябвало да разграждат полипи, но трябва да се пробва.
А за проблемите с храносмилането какви са ти оплакванията?

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 18:49 от Паци

# 564
  • Бургас
Проблемите с храносмилането ми са от доста години и се появиха след един много тежко изкаран вирус. Да не изреждам симптоми, че бяха доста разнородни. Но вече имам значително подобрение след прием на едни специални пробиотици. Явно съм имала дисбактериоза. Пила съм много млечно кисели бактерии, но това не ми помогна. Бактериите, които помогнаха бяха съвсем други, даже и не ги бях чувала. Имах и симптоми на непоносимост към някои храни (кореноплодни, мляко). Бях ги спряла за определен период, сега малко по малко започвам да ги включвам.

Имам и още един въпрос. Напоследък в кръвните ми изследвания MCV и MCH са малко под долната граница. Предстои ми да си направя някои изследвания за анемия. Тези ензими противопоказни ли са при такова състояние.

# 565
  • Бургас
Ензимите разреждат кръвта и би трябвало да свалят хемоглобина, но не съм 100% сигурна.

А какъв е този пробиотик, как се казва?

# 566
  • Бургас
А какъв е този пробиотик, как се казва?

Проспор Биом

# 567
За целта, за която главно ги ползваме не "е хубаво да се пият на гладно", а е задължително. В стомаха не трябва да има протеини достатъчно дълго време, за да действат ензимите, както искаме.
От 2011г. ги пия с големи прекъсвания, следя периодично темите. За всичкото това време не помня да съм чела тук за неприятни странични ефекти, въобще, може и да съм пропуснала нещо.

# 568
  • софия
И е добре да се спазват часовете на приемане - 2 часа преди и 1 час след храна.
само обръщам внимание, че препоръките са да се приемат 1 час преди храна и 2 часа след храна. да не се обърка някой, който чете от скоро.

# 569
От 2011г. ги пия с големи прекъсвания, следя периодично темите. За всичкото това време не помня да съм чела тук за неприятни странични ефекти, въобще, може и да съм пропуснала нещо.
Да, случва се човек да пропусне. Ето какво писа една съфорумка неотдавна:
Щом ти няма нищо, значи всичко е наред. Аз съм от повръщащите след 2 седмици. ПО-напред в темите бях си описвала патилата. Толкова зле бях. Повръщане до обяд едно след друго, имах чувството че щях да умра. Постепенно до края на деня утихна. МНого зле ми се отрази. Първия път помислих че някой вирус съм лепнала. След месец пак реших да пробвам и пак повръщане. А като ги почнах за пръв път, най за първи път нищо ми нямаше. Наложи ми се да ги спра че ми предстоеше изнендаващо мед. манипулация. Но после като ги почнах пак, чак аз се зачудих от къде ми дойде. А същата  опаковка ползвах. Моите от iHerb ги купувах.
Подобни мнения имаше и по-назад, сега не ми се търси. Но наистина да са били едно-две. Преди да започна да пия ензимите обаче четох доста в Amazon и Iherb отзиви на потребители за Серрапептазата и имаше немалко такива, които се оплакваха от повръщане и диария при това много силни. И даже не веднага, а след две седмици прием.
само обръщам внимание, че препоръките са да се приемат 1 час преди храна и 2 часа след храна. да не се обърка някой, който чете от скоро.
Правилно! Ами така е, като пиша по нощите, объркала съм. Благодаря, ema22 Flowers Hibiscus

@dany_nik Ти беше дала скриншот от твоята серрапептаза. Тя каква марка е? Не намирам на Д-р Бест от доста време, та явно ще се наложи да се преориентираме. Не намирам и на Natural Factors, както впрочем и на други марки. Има на някакви непознати за мен и такива, които са доста скъпи People Eyes

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 15:10 от Паци

Общи условия

Активация на акаунт