Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 111 006
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Ензимите ги има вече в магазините за добавки . в мол Сердика днес ги гледах.

# 631
  • София
Ензимите се пият 3пъти на ден, по 1 от всеки ензим. Ако Бромелаинът е на Нау Фуудс се приемат х2капсули на всяко взамане.

Когато се казва 1ч преди или 2ч след хранене означава, че трябва да се пазят и от добавки в този времеви интервал.

# 632
Ензимите се пият 3пъти на ден, по 1 от всеки ензим. Ако Бромелаинът е на Нау Фуудс се приемат х2капсули на всяко взамане.

Когато се казва 1ч преди или 2ч след хранене означава, че трябва да се пазят и от добавки в този времеви интервал.
Neba, аз искам да пия колаген, който на практика също е протеин, значи и него трябва да го пия далеч от ензимите? Пак ли същата схема? В друга тема ме посъветваха да пия на гладно първо ензимите и 1 час след това колагена. Или ако е 2 часа след ядене - първо ензимите и след още 1 час колагена. Дали съм разбрала правилно и дали е така? Страхувам се да не му се неутрализира полезното действие.

# 633
  • София
Да, Паци. Колагенът е тежка белтъчна верига и трябва да го пазиш от ензимите. Иначе ще компрометираш действието им.

# 634
Да, Паци. Колагенът е тежка белтъчна верига и трябва да го пазиш от ензимите. Иначе ще компрометираш действието им.
Тогава как може да се съчетаят и въобще възможно ли е?

# 635
  • София
Паци, не разбирам защо се чудиш как да си направиш схемата за приема. Колагенът се приема на гладно, ензимите също. Просто съблюдавай дистанцията между тях от 2ч. Колагенът го смятай за хранене, значи 2ч след него или 1ч преди него. Ако искаш остави 2ч за да си спокойна. Simple Smile

# 636
Паци, не разбирам защо се чудиш как да си направиш схемата за приема. Колагенът се приема на гладно, ензимите също. Просто съблюдавай дистанцията между тях от 2ч. Колагенът го смятай за хранене, значи 2ч след него или 1ч преди него. Ако искаш остави 2ч за да си спокойна. Simple Smile
За първи път ще пия колаген, затова се притесних да не му отиде хубавото действие на вятъра или пък това на ензимите. Много ти благодаря, че обясни така ясно, защото е добре да се знае за взаимодействията на ензимите с другите добавки Flowers Hibiscus Сигурна съм, че твоето обяснение ще бъде от полза и на останалите четящи!

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 15:06 от Паци

# 637
Здравейте, има ли някой преборил след оперативни сраствания с помощта на ензимите. Срастванията са след гръбначна операция и в момента притискат нерв. Дали бих могла с ензимите да си помогна и колко дълго да ги пия? Моля дайте ми съвет.

# 638
  • София
Parvolova, не съм с вашата диагноза, но дори и да бях,  моите резултати не биха били гаранция и при вас да се случи същото. Ваш е изборът да пробвате и после да споделите резултатите с тук в полза на други.
Аз на 2 -ри месец имах резултат с голям полип в матката. Ако това го вземем за база, минимум 2м бих ви посъветвала.  Вземети си за 1м целия "пакет" , в случай, че имате някаква непоносимост. Ако всичко е ок. продължете. Може и повече от2м да е нужно. Аз приемах ензимите 7м без прекъсване преди 10год
Сега пак ги почвам с цел профилактика .

А относно поръчките от Айхърб (не помня кой се оплакваше). На мен не ми е сложно. Поръчвам ги до Германия и от там с превозвач. В Германия имат много ниско ДДС, безплатна доставка над 40 долара , ако не се лъжа, и това ми избива транспорта на превозвача. Да, някои продукти вече не са налични. Поръчах друга марка, която е налична. Сега с намаленото производство заради Ковид много стоки станаха дефицитни и няма много избор. Адаптирам се.

# 639
Parvolova, не съм с вашата диагноза, но дори и да бях,  моите резултати не биха били гаранция и при вас да се случи същото. Ваш е изборът да пробвате и после да споделите резултатите с тук в полза на други.
Аз на 2 -ри месец имах резултат с голям полип в матката. Ако това го вземем за база, минимум 2м бих ви посъветвала.  Вземети си за 1м целия "пакет" , в случай, че имате някаква непоносимост. Ако всичко е ок. продължете. Може и повече от2м да е нужно. Аз приемах ензимите 7м без прекъсване преди 10год
Сега пак ги почвам с цел профилактика .

А относно поръчките от Айхърб (не помня кой се оплакваше). На мен не ми е сложно. Поръчвам ги до Германия и от там с превозвач. В Германия имат много ниско ДДС, безплатна доставка над 40 долара , ако не се лъжа, и това ми избива транспорта на превозвача. Да, някои продукти вече не са налични. Поръчах друга марка, която е налична. Сега с намаленото производство заради Ковид много стоки станаха дефицитни и няма много избор. Адаптирам се.
   Как става поръчването през Германия, може ли малко повече подробности.

# 640
Аз ползвам превозвач ggbg, но има още много други като габиело, габко и т.н.
Регистрирате се в в сайта на превозвача и получавате потребителски номер.
В сайта на iherb за адрес попълвате
Потребителски номер и вашето име
Maerkische Allee 193
Abt 9 GGBG
Berlin, 12681
Germany
Phone number: (+49) 01767 3366403

Като поръчката пристигне в Германия, получавате емайл и в сайта на превозвача трябва да посочите къде искате да получите пратката. Превозвачите таксуват на кг.
Ако има нещо неясно питайте.
В момента в iherb има налична голямата Серапептаза (270 таблетки)  + код 14% за Свети Валентин с ДДС-то ми излезе 63 евро.

# 641
Въпрос - може ли от ензими те, в момента пия серапептаза и бромелаин, заедно с натаспин (заради ковид) да изкарвам от носа по малко кръв, по - скоро като съсиреци?
Нищо друго не обичайно за мен не пия в момента, това з пръв път ми се случва...

# 642
Скоро ми тече кръв от носа и също имаше съсиреци. Дълго време тече, което го отдавам на ензимите. Честно казано с години не ми се беше случвало и не помня преди как е било. Аз пия ензимите заради РА.

# 643
  • София
На мен след Ковид ми обясниха, че поразява малките кръвоносни съдове и да пия поне месец Боарон Арника 15CH.
Казвам го защото и аз и М сме с кръвотечение от носа след боледуването. Няма съсиреци, но не е характерно за нас дори и леко кървене. Лекар хирург сподели, че след ваксина и по време на операция, пациентите много кървят. Няма общо с ензимите. Пиша го по повод горните постове.

# 644
Ами при мен не е течене на кръв, по - скоро като издухан носа само от едната ноздра, вместо секрет е съсиреци. Вчера забравих да пия серапептаза два пъти, защото ми свърши ниската потенция и днес след цял ден 3 пъти по 120, плюс бромелиана, напълних салфетката...
Съжалявам за описанието 😁
До сега никога не ми се е случвало, да тук таме като прекаля с духането е имало по точка, две, но еднократно.
Пия същи и бетаин, забравих да добавя, не знам колко общо има.
Но да, може би ще ги писора или намаля.

Общи условия

Активация на акаунт