Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 728
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте , и аз да попитам има ли някои които е успял да премахне сраствания със серапептазата? Сигурно се повтарям, но не мога да изчета 6 теми. Извинете ме.

# 616
Здравейте , и аз да попитам има ли някои които е успял да премахне сраствания със серапептазата? Сигурно се повтарям, но не мога да изчета 6 теми. Извинете ме.
Има случаи, в които са помогнали при ендометриоза. Значи явно помагат, но ще трябва продължително пиене.

# 617
Здравейте!
Отдавна не съм чела темата.
Началото на тази година се сблъсках с ковид, който ми остави прекрасен синузит. По време на карантината пих един антибиотик, който очевидно не ми помогна, защото на снимката десния максиларен синус е пълен до горе...
С доктора се разбрахме да помъчим нещата без антибиотик за сега, но за съжаление каквото и да пръскам /пия няма ефект. Възможността да пия още един антибиотик става все по - голяма Sad
В къщи имам комплект пт трите основни ензима, които бях почнала, но заради необходимостта да пия тогава други лекарства - спрях.
Попрочетох стари теми, там попаднах някъде, че се правило гаргара със серапептаза. Стана ми интересно - как по точно? Разтваря се капсулата във вода и се гаргараиш с нея, или има друг начин?
Освен това, интересува ме дали ефекта ще е същия като при поглъщане, т. Е. Дали се усвоява по същия начин, както ако мине през стомаха?
В момента пия силен антихистамин - аериназе, знам от тук, че ензимите увеличават действието на антихистамините и за това не смея да пия още.
Освен това сега пръскам един спрей с циклама, Назодрен се казва, на който на лисъовката пише да не се пръска, ако се взимат антикоаголанти или лекарства за разреждане на кръвта, а знам че ензимите имат такова действие.
Та мисълта ми е дали с гаргара поне няма да си подпомогна малко?
Имам една серапептаза с много ниска питенция, чак се чудя дали да не вкарам нея, дори и че пия останалите неща?
Просто ме е яд, че имам най-подходящите добавки за този случай, а не мога да ги пия, заради лекарствата, които за съжаление са ми задължителни и не смея да ги прекъсна.
А за Антибиотик втори, просто не искам да се замислям за тази възможност...
Та бихте ли ме посъветвали нещо в моя случай, поне с гаргара да пробвам, докато съм на другата терапия?

# 618
Може и гаргара, и да се гълта, бавно по глътки. Но това е повече за гърло. Аз имам празно шишенце спрей и в него съм слагала разтворена, обаче съм непостоянна. Най-добре си е вътрешен прием. Но не знам вече от къде да поръчвам.

# 619
  • софия
Здравейте!
...
В момента пия силен антихистамин - аериназе, знам от тук, че ензимите увеличават действието на антихистамините и за това не смея да пия още.
Освен това сега пръскам един спрей с циклама, Назодрен се казва, на който на лисъовката пише да не се пръска, ако се взимат антикоаголанти или лекарства за разреждане на кръвта, а знам че ензимите имат такова действие.
Та мисълта ми е дали с гаргара поне няма да си подпомогна малко?
Имам една серапептаза с много ниска питенция, чак се чудя дали да не вкарам нея, дори и че пия останалите неща?
Просто ме е яд, че имам най-подходящите добавки за този случай, а не мога да ги пия, заради лекарствата, които за съжаление са ми задължителни и не смея да ги прекъсна.
А за Антибиотик втори, просто не искам да се замислям за тази възможност...
Та бихте ли ме посъветвали нещо в моя случай, поне с гаргара да пробвам, докато съм на другата терапия?
преди 3-4 години аз имах много бързо позитивно повлияване на синузит от пиене на бромелаин и серапептаза, без натокиназа. по памет, без 100% сигурност, само натокиназата има антикоагулантен ефект. може би да прочетеш или да се консултираш дали  е точно така и да пробваш като мен - двата ензима? успех от мен!

# 620
Благодаря!
Чакам да свърша с антихистамина още два дни и ще пробвам тази комбинация. Simple Smile

# 621
 преди 3-4 години аз имах много бързо позитивно повлияване на синузит от пиене на бромелаин и серапептаза, без натокиназа. по памет, без 100% сигурност, само натокиназата има антикоагулантен ефект. може би да прочетеш или да се консултираш дали  е точно така и да пробваш като мен - двата ензима? успех от мен!
[/quote]

В какви дози пихте и по колко пъти на ден?

# 622
  • софия

В какви дози пихте и по колко пъти на ден?
пих препоръчаните дози - първо започнах с бромелаина 3х1 час преди храна, след 2-3 дни /като се уверих, че ми понася без проблем/ включих и серапептаза 120000 - 3 х1. помня, че на 4-ия ден дори ми се върна обонянието, което от години ми липсваше. затова и  не добавих натокиназа. но ефекта при мен не е завинаги - периодично се налага да пия и заради синузит и алергичен ринит, и заради ревм.артрит.

# 623
Но пък е супер, че имаш алтернатива и знаеш от какво се оправяш.

# 624
  • София
Здравейте,
до сега не бях чувала за ползите от ензимите. Доста прочетох в темите и накрая малко се уплетох. Искам да купя ензими да пием със съпругът ми. Аз ще ги пия за киста и миома. Може би инсулинова резистентност, сега правя изследвания, възли на щитовидната жлеза. Съпругът ми е с белодробен проблем, ХОББ, трудно дишане. До колкото успях да прочета серапептаза и бромелаин биха били подходящи за нас. Дали има комбинирани които бих могла да купя?

# 625
  • София
Вземете си целия "пакет" от три ензима звкл.  натокиназата. В темата назад има приложени линкове за улеснение
 Комбинираните ензимни продукти за слаби, повечето са замислени като храносмилателен продукт.

# 626
И в този ред на мисли, линковете за пакетът ензими вече не са много актуални. Може ли по- скоро поръчвалите да споделят алтернативи на тези, като потенция и сайтове, че много тегаво вече с този iHerb?

# 627
А каква е препоръчителната дневна доза - по едно от трите ли?

# 628
  • софия
дозата е по 3х1 един час преди храна или 2 часа след храна с чаша вода от трите ензима в потенциите, които са цитирани на стр.1. комбинираните ензими са с ниска потенция и не биха били полезни. аз лично купувам от български сайтове - скъпички са, но редовно има промоции на д-р бест и  може да се поръча изгодно. пуснете по име в гугъл и търсете наред -намират се.

# 629
Т.е  препоръчителната дневна доза по 1 капсула от 3 те?
Съжалявам малко ми е объркващо 3х1 т.к може да се интерпретира като по 3 капсули от всяко веднъж на ден.

Има ги в Ремедиум, но за съжаление цената е много различна от iHerb.

Оказват ли влияние върху други добавки като пробиотици, колаген, магнезий, желязо и дали трябва да се спазва някакъв период между тях?

Общи условия

Активация на акаунт