Боя за коса - Blond43 - Клуб на блондинките

• 99 820
  • 825
  •   1
Отговори
# 120
Мен ,това ме спира от този опит ,че ще е труден прехода към русо , косата ми е доста тънка и изтощена ....през годините е минала през какво ли не.
Иначе много ми харесва медения цвят  Simple Smile

# 121
brummmm, обмислям да обезцветя краищата с това (не знам дали съм я виждала и в БГ newsm78 ), деколорант си е, макар и безамонячен:
https://www.amazon.it/Garnier-Olia-Decolorazione-Superbiondo-Est … lia+decolorazione
И после да нанеса отгоре Олиа 110 (която ми покрива чудесно корените и надолу.....освен последните 10-15 см от косата):
https://www.amazon.it/Garnier-Olia-Colorazione-Permanente-Chiari … lia+decolorazione
В средата на август фризьорката ме боядиса с амонячна боя само корените  #Cussing out - боята беше от супермаркета 10,1. Според мен като цвят се получи може би осмица  по краищата, а в корените- логично, нещо между осмица и девятка. С Гарние олиа 10,1, със 110 и с тониране на краищата уеднаквявам цвета, но започва да ми става дооооста досадно вече да тонирам първо краища и по-късно и нагоре..... Crazy Когато започне да се отмива Леганцата и си вържа косата на опашка....се забелязва особено много разликата в цветовете. Опашката стои почти като екстеншъни Mr. Green Mr. Green С Гарние олиа успявам да покрия трайно косата там, където е боядисвана само с Олиа, хваща добре и малко по-надолу, но по краищата след 1 или 2 измивания се отмива и се налага да тонирам.... Как става това разресване нагоре? Embarassed
Артемис, и аз много харесвам меденото, Но струва ми се, че няма да ми отива толкова колкото хладните тонове....

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 00:14 от dolce miele

# 122
В първия ми пост към теб бях обяснила какво според мен е добре да направиш- да изсветлиш първо дължините и след това корена. Щом боята е била толкова светла, значи нямаш насложена тъмна боя по краищата, а просто дължините не са ти изсветлени, защото там боята хваща по-трудно. Не знам какво има в този деколорант, но според мен ако има прахче, не го ползвай. Само ще си изгориш косата. Вземи си професионална боя, от най-силните, на някои бои са 11, на някой 12, а на някой са 900. Водят се суперизсветляващи. Вземи си 12 оксидант и се изсветли по дължините с нея. Направи плавен преход нагоре като гледаш да нямаш рязка граница към косата която няма да изсветляваш с тази боя. Или с четката или с гребен. Това е моето мнение по въпроса който задаваш. Според мен ако тоя изрусител има прах в него гори косата много. Ако нямаш нанасяна боя по дължините от типа на 7 мица, ще се изсветлят само с боя. Ако са те боядисвали с 8 мица мисля че няма да имаш проблем пак само с боя да се изсветлиш. Успех.

# 123
Иди на читав фризьор,ще си съсипеш косата с домашни експерименти и то обезцветяване,послушай ме

# 124
Иди на читав фризьор,ще си съсипеш косата с домашни експерименти и то обезцветяване,послушай ме

И аз така смятам - изрусяване и обезцветяване не са така безобидни като боядисване в подобна на природната си гама на косата. Много фризьорки не са кадърни, но нали затова се и питаме тук или между приятелки на коя да се доверим, защото една грешка със силен препарат и хайде без коса.

# 125
dolce miele, това първото на Олиа не е ремувър, според мен това си е обезцветител, който даже безамонячен си изтощава косата. Защо не пробваш просто някоя професионална боя и да избереш по-висок процент оксидант? Понеже при Олиа няма как да избереш различен оксидант от този в пакета? Щом ти се получават 2 цвята в косата от една боя, си мисля, че оскиданта не е избран точно. Или боядисваната ти коса по дължините не приема безамонячните бои (идват й слаби) и не се хваща боята там. Нали казваш, че е същия номер 10-ка? Или имаш жълт пигмент, който избива даже след пепелна боя... Трябва да намериш твоя номер, който покрива добре и краищата, иначе винаги ще имаш разлика... Обезцветяването се прави на цялата коса, за да е равномерно, иначе ще стане на петна...Поне според мен..Grinning

# 126
Момичета, моля за съвет. Искам да си направя по-светли кичури, като балеаж, но с една идея по-светъл цвят от моя. Това е естественият ми цвят, не е боядисвана (боядисаното е одрязано). Не искам да я мъча с обезцветяване, а се чудя, дали ако намажа с руса боя ще ме хване достатъчно, че да свали 1-2 тона? Не искам фрапантна промяна, а просто освежаване и малко по-светли кичури тук-там. Съвет за номер боя и марка,оксидант?

След последната ми драма с фризьорите в моя малък град, не разчитам на тях, резултатът беше 2 години скъсяване на дължината, за да израсте здрава коса(бях блондинка или по-скоро морковка за известно време).

Най- вече ме интересува кой номер и коя боя препоръчвате, самото нанасяне не ме притеснява.

# 127
Балеаж вкъщи? Не те съветвам.. имаш страхотна коса,а при такъв тип боядисване,се иска техника и умения, инвестирай в качествен фризьор,дори и от съседен по-голям град,за да не си докараш беля(лично мое мнение)

# 128
Ще ти е трудно но не е невъзможно. Според мен 12 боя с 12 оксидант, който по дължините няма да изсветли до бяло русо в никакъв случай. Така мисля. Ако имаш някой познат/а, която да те намаже, аз наскоро правих на моя приятелка.

# 129
Ето има готова боя за балеаж:

Или това:

# 130
Ето има готова боя за балеаж:

Или това:

Мисля това си е блондор

# 131
Да, идеята е да станат по-свето кестеняви кичури, а това си е обезцветител, с който наистина неб експериментирала, благодаря за съветите все пак!

# 132
Да, идеята е да станат по-свето кестеняви кичури, а това си е обезцветител, с който наистина неб експериментирала, благодаря за съветите все пак!

Moжеш да вземеш един цвят по светъл от твоя и да намажеш, като започнеш от краищата. Има техники с фолио и топиране в ютуб, но сама няма как да си го направиш. Каквото и да боядисаш, като падне боята ще остане един никакъв цвят. Няма вариант в който да боядисаш и да не иска поддръжда после. За младо момиче с хубава коса, аз като бях на твоите години мажех с кислородна вода и седях на слънце и ставаше страхотно. Моята е сиво руса естествената, точно балеаж ставаше.

# 133
Каквото и да боядисаш, като падне боята ще остане един никакъв цвят. Няма вариант в който да боядисаш и да не иска поддръжда после.

аз като бях на твоите години мажех с кислородна вода и седях на слънце и ставаше страхотно. Моята е сиво руса естествената, точно балеаж ставаше.

Малко си противоречиш... Хем като "падне" ще стане грозно... хем на теб с кислородна вода ставало страхотно... Кислородната вода само изсветлява, без да вкарва никакъв цвят. При това изсветляването е минимално и лъсват естествените подтонове, които според основата може да меднеят, златнеят и т.н. топли нюанси...

# 134
Хора,стига,21-ви век и мазане с кислородна вода.. това си е чиста гавра с косата и със сериозни последици най-вече

Общи условия

Активация на акаунт