Жегите започнаха навред давайте с коремчета напред - ОКТОМВРИ 2006

• 15 322
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
oska -добре,че бързо ти минава,а колкото до стриите няма да си единствена аз на моменти имам чувство че стомаха ми ще се разцепи.Почвай да се мажеш те ще избледнеят.
Относно покупките мисля да започна юли-август.
Обзавеждането за бебешорската стая и ремонта другия месец.
кръц кръц ако имаш телефона на докито в Търговище напиши ми го да го имам подръка,че ако изкукам нещо да си вземам час.
На последната консултация питах докито дали ако усещам бебето ,че мърда всичка е наред-и тя каза да не се плаша излишно ,но ако бебето е.... матката ще иска да го изхвърли и движенията били същите -шаш и ужас искам да го гледам на видеозан през три дни.Няма индикации ,че нещо не е наред ,но ме обхваща параноя Sad

# 151
  • Някъде в Европа...
galentse , как ме позна? Аз бях на 1 ред, от страната на прозорците, на мястото до прозорците. Другия вторник, ако си там ми се обади, аз ще напиша предварително с какво ще съм облечена Wink
Gallea , второто занятие, за което ти е писала galentse е обикновено гимнастика, а в седмиците с посещение на род.дом, то отпада.
oska , мъжете са си такива, въобще не му се вързвай! А за мазането, аз се мажа с бадемово масло само вечер, доста обилно, засега съм доволna.
Sa, мисля че ти беше казала, че ще ходиш при Минев - кажи как е минало?

# 152
Благодаря ви AIR i galentse,ако все пак реша да дойда на курса ще се видим,макар че пак ми е в неудобно време,аз работя до 18ч.Но пък си мисля ,че може да си организираме една среща на Пловдивските мами,защо не.  Laughing

# 153
Здравейтеее Party

Как сте мами? Ние с бебо сме добре. Днес получих една странна болка. Значи много ниско долу, под корема, сещате се къде Winkотвътре. Една тъпа, почти постоянна болка и най се усеща като се движа. Доки беше казал, че го нося ниско и може би ще получа подобни болки с напредването. Абе кофти си е.

Да ви питам и друго. Имате ли ванички за крака. Вчера си взехме една страшна на Бош GrinningИма най-различни екстри, джакузи ефект, вибрации, затопляне-абе готина работа, сега за уморените ни крачета. Обаче Shockedпрочетох в книжката, че при бременност трябва да се иска консултация от лекар, дали може да се ползва. Е, те такава глупост пък вече. Ама ние не сме болни, ние сме бременни #Crazy Какво лошо й има на ваничката, че да питам лекаря си. Хайде моля ви, споделете мнението си Hug

Аз още нищо не искам да купувам-суеверие BlushМисля само да попоглеждам и вече като вляза в деветия, тръгваме яката на пазар. Дрешки имам от сега много от племенника ми, който няма и две годинки. Има много костюмчета, които е обличал само за снимка - пръц 4470коконка. Та са ми приготвени две куфарчета. Доста о тях самата аз съм ги купувала като подарък, та си ми и харесват newsm47

Оска, аз още не съм се нацепила. Снощи обаче така зверската се наядох с череши, вярвайте ми щяш да умра SickКорема ми се поду, точно като за девети месец, чак въздух не можех да си поема. Абсолютна лакомия съм. Казах на таткото, да ме контролира, че явно аз нямам тази сила. Не можах да спя даже от преяждане. Кошмар Embarassed

На мен също ми се схващат пръсците-много болии newsm45Задъхвам се също и трудно се обръщам вечер в леглото, като един тюлен, пръхтя и сумтя, а таткото умира от смях. Преставям си как ще съм в 9-ия месец-лелее

Хайде това е . Целувам ви и лек ден Hug

Барабана, наистина вече я няма. Навяват ме едни мисли, че се е случило нещо с бебето й-дано не съм права Praynig

# 154
ей ме пак!

за покупките ,и аз мисля по-скоро като хера ,теди,кръц кръц и галеа. обикалям,гледам ,проучвам и лека по лека си изграждам мнение за нещата,но не бързам да купувам.смятам да си направя подробен списък/много обичам да си правя разни списъци/ с нещата които съм харесала и къде се продават ,пък после ще видим дали ще купим нещо към август-септември или ще го разпечатам и раздам на близки и приятели,които искат да се включат.а за по-дребните неща-като дрешки например,и аз мисля ,че от подаръци Gift  Gift се събират доста и не бива да сме толкова суетни-после ще си допълваме само с отбрани по наш вкус.

аир,мъжът ми ходи често в командировка в Гърция и там е видял голям магазин само за бебешки и детски неща и много му харесали.казва се джъмбо.следващият път съм му поставила задача да им вземе сайта,че и аз да мога да си поръчам нещо от тук .като го науча ще го напиша.

илияна,според мен има все-пак разлика в усещанията.чела съм,че при контракции усещаш втвърдяване на корема в долната част,а поне аз чувствам бебко по друг начин-даже не точно риткане,а някакви едри движения -като че прави лупинги или се намества удобно.но не виждам нищо лошо да ходиш по-честичко на ултразвук,ако това ще те направи по-спокойна.

момичета ,а вие ходихте ли на фетална ехокардиография?ние доста се чудихме-таткото не искаше ама аз все пак записах час за 12.06 в кардиологична болница при д-рВелковски.

кръц,кръц,ти все-пак си питай доктора,щом пише така,ама и на мен ми изглежда голяма глупост-що да е лошо да ги масажираш по този начин?!може-би се има предвид на внимаваш с много горещата вода.-

утре ще ходи ли някой в "мис каприз"на лекциите?ще е за гимнастиката по време на бременност и след раждане. пишете,че евентуално да се видим там. lalalala

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 14:17 от oska

# 155
  • plovdiv
здравейте и от мен,най-после намерих време да се запиша и аз за протокола:21г.с. съм ,но незнам още пола на бебо какъв ще.
air i galentse и аз бях на курса вчера за пръв път -значи за в бъдеще ще се виждаме.

# 156
  • Някъде в Европа...
diangi , добре дошла!
ЕЕ, ще вземем да се запзнаем от този курс! Ако пък се окаже, че някоя от вас живее в Тракия....... Simple Smile

# 157
Здравейте и от мен  Hug
Докато смогна да изчета всичко май ще има нова тема smile3503
Радвам се,че сте толкова активни,че групата ни расте като тумбачетата както и за това,че всяка начална страница на нова тема е все по-сладурска newsm74
При нас всичко е наред(пу-пу).И аз замислям ремонт,но незнам как ще се преборя със свекъра и свекито(няколко пъти се пробвах-без успех) Sad
Лек ден от нас  love001

# 158
Здвейте всички сладки мами. HugМного късно се включвам в тази темичка но ви моля и мен да ме присъедините към тайфата на октомврийчетата.Термина ми е 30.11-първо бебче,на 27 год съм и за сега бебчо е момченце но на 5.06 ще ходя на 3D видеозон и ще видя какво ще ми кажат тогава.Скоро ми предстои и на мен сватба на 17.06 и много се притеснявам как ще се справим.Коремчето си расте и незнам дали ще се побера в роклята.
Къде ходихте вие на 3D видеозон и какво ще кажете за доктор Мазнейкова? newsm78
Благодаря ви предварително.
 bouquet family

# 159
  • plovdiv
air не живея в тракия-близо съм до родилното на весела. забравих да доъпълня че термина ми е на 15.10 /засега/

# 160
Привет Мира СМ   bouquet

Сигурно терминът ти е на 30.10., а не 30.11. Моят също е тогава засега! Може да се засечем в родилния дом, живот и здраве! Аз също съм на 27 години /поне още десетина дена  Grinning/
И аз ще ходя на 3Д при Мазнейкова, но на 12.06. По принцип съм й пациентка, зная че е добър ехографист. Специално за проблемите, които имах като ходех при нея не мисля, че ми е помогнала много, но все пак никой не знае какво би се случило, ако бях ходила при друг лекар...
Не се притеснявай за роклята, ще бъдеш чудесна и чаровна булка! Всички много ще ти се радват!

# 161
здравейте мам4ета!
Nessa-аз изследването за токсоплазмоза не съм го искала...после като ме пратиха на подробен анализ се оказа,4е някога си съм била заразена -било от храна или от животно-и ораганизмът ми сам си изградил антитела и сега нямам "свеж" вирус...който да е вреден за Бебо...ама 7 дена бях в стрес какво ще излезе...после скрийнинг за Даун....и там 4акай  7 дена...не знам сега какво ве4е да си мисля и спрях да се тормозя!
а за схващането на прасците - и при мен почна отскоро...около 10 дена ...ставам ве4ер и се разхождам..ина4е умирам от болка...
ина4е с каката се готвим за утре-с детската градина ще ходят на Зл.Пясъци...и отсега сме в еуфориа- подаръка за 1 юни го заръчах на татко й...като е с мене детенцето каква изненада ще е да го купя пред нея???
после идва моя рожден ден....добре 4е е в неделя,4е да имам време да обърна внимание на вси4ки вкъщи...!!!
утре съм на преглед- рано сутрин и дано ми кажат ве4е пола,4е и аз да знам какво да поръ4ам на Хера Wink стискайте палци да си имаме вси4ко и да се види на екран4ето!!!;-)Simple Smile
хубави дни,изпълнени с усмивки ви пожелавам и се пазете....

# 162
Здравейте момичета!
Толкова много сте изписали днес, че едвам смогнах да го изчета!
Мира СМ, Diangi, добре дошли!  Желая ви много щастлива и лека бременност!  bouquet
Оска, не се ядосвай, мъжете възприемат някои неща така различно от нас, че понякога е трудно да се разберем. И аз съм същата - поскараме се и след 15 минути нищо ми няма. Не мога да се сърдя дълго.
За срещата - ако най-удобно е към Орлов мост, аз съм съгласна, на мен навсякъде ми е добре.
Да ви кажа за изпита - взех си го. Имам 4 и това ми е първата четворка за цялото следване  Sad . А от целия курс сме го взели само аз и още една колежка. Сега се чудя само двете ли ще ходим на държавен  newsm78 . Е, мисля, че и от предишни години има няколко колеги, ама няма да се съберем повече от 5 души.
Днес наградих бебо, че беше послушен докато ме изпитваха и му купих едни пантофки-дрънкалки от ТСМ. Направо са прекалено шарени и мисля, че ще му харесват, още повече, че дрънкат. То милото не промърда цял час докато днес ме изпитваха.
Лек ден и весело настроение на всички!  Hug

# 163
  • във фурната
Здравейте и от мен!Привет на новите мами! GrinningЛека бременност и хубави и здрави бебчовци през октомври!

За Пре-натала:витамините са на канадската фирма Джеймисън и във всяка аптека биха могли да ви го доставят по поръчка,при добро желание от тяхна страна,но са доста скъпички.

За стриите искам да ви споделя,че от предишното раждане нямам нито една и то не защото не съм генетично предразположена към тях,даже напротив,а защото се мазах с нещо много евтино и просто,но доста ефикасно-най-обикновен крем с невен на Арома,към който добавях 5-6 капсули/съдържанието им/ герикапс-това са вит.А+Е.

За мускулните крампи-най -вероятно се получават от недостиг на вит.от гр.В и магнезий.Ако не се набавят с храната-овесени ядки,елда,пълнозърнест хляб,банани и др плодове и зеленчуци,то поне тр.да се пият витамини за бременни. 

Дано не съм била досадна със съветите си! Засега чао от мен и целувки на коремчетата Kissing Heart

# 164
Тука за мускулните спазми и за контракции изписват само магнезий, той бил отпускал мускулатурата. Лошото е, че ако имате грижи с бъбреците, предозирането на магнезия ги товари допълнително... И това ми е една болна тема.
Днес дришльото на тате ми е много кротък и спокоен, липсва ми вече... и започнах да го тормозя през корема да не дреме толкова! Отвреме на време се помотае за кратко и стига. Аааа не може така!
Mery_red, хубаво, че поне са ти казали, че антителата са от време "оно". Една приятелка тук я караха да чака 4 седмици за да повторят теста. И няма да ти казвам как ги е изкарала с тоя страх.
Оска, не им се връзвай на мъжките представители. Често реагират много неадекватно на бременността. Сиреч, нали те самите не я усещат и са извън тези интензивни промени, та ги избиват в какви ли не моменти различни емоции. 'Щото не знаят как да вземат участие в "случката". Нашият тате го избиват всякакви кризи - от преобгрижване (дето ми лази по нервите), до абсолютно пренебрегване (да не съм му се оплаквала, 'щото сама съм си била виновна, че сега трябва да лежа и после спира да ми говори), обзема го паника (по-рано писах, че се беше изпалшил, че не можем да смогнем да оправим всичко навреме за бебо). Та с други
думи, по мое мнение те карат по-тежка криза от тази на бременните им жени Wink.

П.П. kala678, ама сериозно ли има опасност да се случи това (говоря за въпроса ти под аватара?)

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 17:43 от Nessa

Общи условия

Активация на акаунт