За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 802
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Аз също забелязах, че на всеки преглед педиатърката натиска леко пъпчето(изпъкнало е). Нищо не ми е казвала да правя, аз не съм и питала. Забелязах, че леко е започнало да се прибира, но само в горната си част  Simple Smile

# 121
Мами моля за помощ. Притеснявам се че бебчо не ака. 3 ден от раждането, акал е веднъж.

# 122
  • София
Да се включа по въпроса с шишетата.
Ние сме на Томи типи easy vent. Доволна съм, лесни за поддръжка, бебето ги одобри. Нямам проблеми със сукане. Използвам ги само, ако някой трябва да я нахрани вместо мен, но общо взето поне веднъж на ден.

# 123
Мами моля за помощ. Притеснявам се че бебчо не ака. 3 ден от раждането, акал е веднъж.
На кърма ли е ?
По принцип при кърмените бебета е нормално да не се изхождат до 6-7-8 дни, някъде пише и до 12 дни, защото кърмата се усвоява на 100%.

# 124
Аз прибрах пъпчето на моето дете с лепенка. Слагах два пъти за по около седмица и се прибра.

# 125
не се притеснявай, честито  раждане!!! Heart<3<3 в някакъв момент обаче трябва да почне, следи и цвета на акото.

# 126

Предполагам в болницата е изакало бебето това "черното" ако... След това е въпрос на перисталтика и храна. И моето бебе акаше на 4-5-6 дни през първия месец.

# 127
Много благодаря, понеже тук всеки различно казва, а повечето и не обясняват. Тъмно зелено гъсто ако Grinning а за жълтеницата? Също нищо не ми казаха. На смесено хранене е .. че и тук трудности. Дано със силиконовите зърна се получи

# 128
Да, първите дни акото на бебетата е тъмно зелено (мекониум), съвсем нормално е.
За жълтеница съм чела, че в болниците дават на бебчетата глюкоза и ги слагат под лампа.

# 129
Моето бебе беше мъничко при раждането си, а когато е по-малко кара по - тежка жълтеница. В тези случаи ги слагат на фото лампа. Веднъж ми я показаха, беше все едно на солариум, с олчица Simple Smile
Ако дето ти има жълтеница, няма страшно, нормално е и по - добрият вариант е да я изкара в болницата, под наблюдение.

# 130
  • Стара Загора
Много благодаря, понеже тук всеки различно казва, а повечето и не обясняват. Тъмно зелено гъсто ако Grinning а за жълтеницата? Също нищо не ми казаха. На смесено хранене е .. че и тук трудности. Дано със силиконовите зърна се получи
Пробвай със силиконови зърна, и ползвай крем за зърна без измиване, които са, това е ако имаш разранени зърна. Пробвай да не дохранваш сега, то им трябва мноого малко количество кърма за да се нахранят. Много често плачат, защото търсят близост в началото, не защото са гладни.

# 131
Да, в началото бебенцата са оголен нерв, имат нужда от гушкане,топло, изплашени са...не знаят какво става.  Ох като си спомня моето мишленце, кога минаха 4 месеца.
ненен, консултирай се с педиатърката си дали е нужно да дохранваш. Това наистина усложнява самото кърмене и постепенно си спира млякото, казвам го от опит.

Момичета, да ви се оплача. Имаме малко играчки,  защото съм наложила забрана за купуване на повече от една играчка на месец. Родителите на мъжа ми ни донесоха някакви играчици и сред тях има старо гумено самолетче. леле като се влюби в това самолетче, а то много мизерно, ама как му се радва, държи го с двете ръчички, блесва му физиономията и го лапа. Пробвах го и аз на вкус, за всеки случай, и ми нагарчаше от самата гума, имаше гаден вкус. То е и наистина старо и аз си викам, абе ще натровим детето, дай да купим нова гумена играчка. Това самолетче наистина е много заносено. Та отивам аз и нямат никакви нормални гумени играчки. Единствено някакъв префърцунен френски жираф на име Софи, ръчна изработка, биогума щуротия 18 еуро. Свиди ми се, аз съм скръндца, ама си викам абе какво ще ми яде това самолетче, дай да вземем биожирафчето, което е произведено по всички правила за безопасност и си пише изрично, че става и за ядене. Та нося го...ами нула внимание, изобщо не му се радва. Харесва си миризливото горчиво самолетче.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 21:49 от andstillirise

# 132
Наистина ли и ти загриза на детето играчката ? Joy
Хахах, направо ме уби Grinning

# 133
Моето дете получи тежка алергична реакция ит лепенката на 3М за пъп. Целият му корем стана на огромни мехури, пълни с течност за по-малко от 8 часа. Две седмици лекувах химическо изгаряне...

Със жирафчето Софи трябва да се внимава, защото при миене влиза влага отвътре и мухлясва жестоко.

# 134
Това жирафче отказвам да го купя, пък. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт