За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 806
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Аз имам версията на Софи с релефни дръжки, която е плътна и няма как да се пълни с нищо. Удобна е за хващане с неумели ръчички, но бебси е най-впечатлена сега да дъвче салфетки, не играчки. Grinning

# 136
Bepanten за подсичане ли е? Може ли да се маже при смяна на пелените превавтивно  всеки път или е само за подсечено?

# 137
  • София
Може, но аз лично не го харесвам.

# 138
Фокси помниш ли каква лепенка сложи ?
Ще говоря пак с педи, предния път каза, че ако държа мога да сложа лепенка, показа как. Не сме коментирали за алергия , а е доста важно.

Герда, да за подсичане е.Имам мостра вкъщи, но така и не й дойде реда за пробра. Аз лично мажа само, ако детето е подсечено или тръгва да се подсича.

# 139
Кенди -3М беше лепенката, не зная дали имат различни модели. Никой не е очаквал такава реакция, педиатърката ме предупреди за зачервяване, не за мехури като от изгаряне.

Бепантен има два вида-унгвент и крем. Аз за подсичане ползвам унгвент. Превантивно също го ползвах, но вече не.

# 140
За подсичане е, но трябва да пробваш. На мен никаква работа не ми свърши, друг крем спаси положението.

# 141
Аз имам версията на Софи с релефни дръжки, която е плътна и няма как да се пълни с нищо. Удобна е за хващане с неумели ръчички, но бебси е най-впечатлена сега да дъвче салфетки, не играчки. Grinning
И моя яде салфетки...

# 142
оо и тази я имаха, но аз реших, че гумата е по-лесна за ядене! гуменото Софи, наистина му е трудна за държане, самолетчето е по-мъничко и крилцата му го правят удобно.
 За салфетките, ние май не сме му осигурявали достъп до салфетки, но ето какви са неблагодарници бебетата купуваш, стараеш се, а те си харесат някоя гнус и край. 

Жана, не само я загризах, ами после принудих и мъжът ми да я пробва за да изкаже мнение Simple Smile))

Фокси, а какво ще рече миене? те предупреждават да не се къпе човек или бебе с него, но не знаех, че и от обикновено миене мухлясва. как го почистваш?

# 143
  • Стара Загора
Жирафа Софка ще го купя само ако ми измие чиниите, и сменя памперси, то за 40 лв, не може да е просто гризалка...

# 144
Този жираф е единственото което успокоява бебето ми! То е близане, смучене, обяснения в любов, песни... цяло стадо бих купила стига мир да има Simple Smile

# 145
Софи я миех само със сапун и гореща течаща вода. Установих мухъла към 7-8 несец, когато и се отчупи крак.

# 146
Жирафа Софка ще го купя само ако ми измие чиниите, и сменя памперси, то за 40 лв, не може да е просто гризалка...
наистина е грозно скъпа, аз исках обикновена, но имаха само това в детския магазин до нас. Аз съм против екстравагантности в отглеждането на детето, трябва да е съобразено със стандарта на родителите. Напоследък харчим повече отколкото правим и горим спестявания. Аз самата искам да си купя скъпа бяла козметика, но отлагам...Основната вина за това имам аз, защото мине се не мине ден и нещо ново и скъпо измислям за бебето.

Досвидя ми се да дадем за скъпа количка, взехме хубава количка, но среден клас. В началото се изхвърлихме с дрешки, защото нямахме идея колко бързо ще порасне, но след втория месец стопирах и това. Та сега със Софи вече бия наистина бастата и нова играчка ще се купува само веднъж месечно за рождения му ден. Другото каквото му подарят.  Лошото е, че е бебешката индустрия знае как да зариби и краката ми сами ме водят към бебешките магазини ...

# 147
Е не наистина това 40 лв. За една гума си е безбожно.
Гледам някакви има по 23лв ама пак си е много беееее за нищо особенно. Лично мое мнение!!

# 148
Еми аз преди няколко дена дадох 50 евро за възглавничка за къпане, върху която да лежи докато е във ваната, защото е много сладко. Много сладко много сладко, ама ей така си вървят парите, а мен ме облича майка ми, защото на мен ми се свиди да си купувам и въпреки това изхарчваме всичките си доходи, неясно за какво.  Сега съм решила, че ще взимаме под наем различните джунджурийки, например вибриращи столчета и прочее, защото и те са ми мерак Simple Smile) и после ще ги връщаме, но няма да купуваме. Според мен, човек и в отглеждането на детето, трябва да се съобразява с доходите си и да е разумен, колкото и да е трудно.

Лошото е, че много искам хубава ерго раничка да вземем и ето пак.

# 149
Аз също инвестирах в скъпа количка с всички кошове, а ето че е сняг и лед и още не сме излизали...накрая коша за бебе ще си остане неупотребяван. Шезлонга си го ползваме, и сега си мисля за активна гимнастика...
мислех си, нас как са ни гледали без всички тези неща... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт