За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 794
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Мами възможно ли е кашлица и сополи от никнене на зъби? На 7 месеца сме още нямаме, но на горния венец имаме две бели топченца. От два дни плаче като яде , а е гладна , крива е , от тази сутрин има и кашлица. Бяхме при лекарката каза , че гърлото е чисто и кашлицата е заради секретите от носа .. нямаме температура.

На вирусна основа е. Но тъй като има зъбоникнене в момента, вирусът си проправя по-лесно и бързо път. Можеш да капеш често физиологичен разтвор, доста облекчава.
Аз искам да попитам за някакви идеи за по-диетични манджи и закуски на дъщеря ми, която вече е на 1г10м. Започна да ака малко по-разстроено от обикновено и трябва да й ударя лека диетка. Но тя е ултра капризна - картофи не иска, хляб не яде, иначе можеше сухари да предлагам. От диетичните яде макарони и ориз, но надали ще ги яде 4-5 пъти на ден.

# 106
Аз нищо не съм проучвала за шишетата. Купих си му стъклени на НУК с каучукови биберони и хич не ги отказва. Виж, ако дам силикон..плюе веднага

# 107
Мами възможно ли е кашлица и сополи от никнене на зъби? На 7 месеца сме още нямаме, но на горния венец имаме две бели топченца. От два дни плаче като яде , а е гладна , крива е , от тази сутрин има и кашлица. Бяхме при лекарката каза , че гърлото е чисто и кашлицата е заради секретите от носа .. нямаме температура.

На вирусна основа е. Но тъй като има зъбоникнене в момента, вирусът си проправя по-лесно и бързо път. Можеш да капеш често физиологичен разтвор, доста облекчава.
Аз искам да попитам за някакви идеи за по-диетични манджи и закуски на дъщеря ми, която вече е на 1г10м. Започна да ака малко по-разстроено от обикновено и трябва да й ударя лека диетка. Но тя е ултра капризна - картофи не иска, хляб не яде, иначе можеше сухари да предлагам. От диетичните яде макарони и ориз, но надали ще ги яде 4-5 пъти на ден.
Марджи,
Аз от тук черпя много идеи:
https://www.facebook.com/kuhnyataVesiAndNesi/
Иначе на пръв прочит ми хрумва да и изпечеш солени мъфини или бисквитки. Аз правя едни с брашно от спелта, много бързи и лесни са. Simple Smile

# 108
  • София
Овесените ядки регулират добре стомахчето. Можеш да й ги направиш чисти, с мляко, на десерт или пък на някое печиво.

# 109
Овесените ядки регулират добре стомахчето. Можеш да й ги направиш чисти, с мляко, на десерт или пък на някое печиво.

Тя само това закусва, но мисля, че леко я разхлабват, а сега нямам нужда от това. Иначе ги яде като за последно. Grinning

# 110
Здравейте, може ли да ми препоръчате непромокаем памперс, ако е биоразградим и без вредни съставки - още по-добре?
В момента ползваме Bambo nature 2, но почти всеки път като спи е мокър до уши, а го стягам съвсем нормално (слагала съм и на други дупета памперси). Винаги потича откъм кръста и страната, на която е обърнат (пием много вода) и постоянно се преобличаме. Naty е друга подобна марка, някой ползвал ли я е?

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 04:02 от tiarina

# 111
И азз се интересувам от въпроса с  биопамперсите! Също така и за пеленките, ако някой ползва.

# 112
  • Стара Загора
Аз се интересувам от лилавия памперс от Англия, дали някой ги е ползвал?

# 113
Коя марка са тези пелени?
Тъй като и аз се интересувам от еко пелени, попаднах на този тест на еко пелени.
Не знам  на DM колко еко е серията "Nature".Thinking
Мама от форума препоръча Libero, които също имат Ecolabel.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 15:59 от Coelum

# 114
Момичета, някой “прибирал” ли е изпъкнало пъпче с лепенка?

# 115
И аз се интересувам, лл ми го сервира това, но съм склонна да опитам, дано да се прибере. Само не разбрах дали аз съм правила нещо неправилно, че е изпъкнало, а толкова внимавах Sad

# 116
Изпъкналото е от това в родилното как ще отрежат пъпната връв. Моята ЛЛ така каза. И на моето момиче беше така доста но личната каза че ще се прибере. Нищо не правихме , нищо не зслепяхме и се прибира още. Съвсем в началото още 5-6 ден каза да го завиваме леко с палец по часовниковата стрелка след баня.  Само това правихме и дотам.

# 117
Марти, колко е голямо детенцето ти?
Моят малък мъж е на 13м, не съм правила нищо и все още стои леко изпъкнал, та се чудя.

# 118
Коя марка са тези пелени?
Тъй като и аз се интересувам от еко пелени, попаднах на този тест на еко пелени.
Не знам  на DM колко еко е серията "Nature".Thinking
Мама от форума препоръча Libero, които също имат Ecolabel.

мерси!

# 119
Марти, колко е голямо детенцето ти?
Моят малък мъж е на 13м, не съм правила нищо и все още стои леко изпъкнал, та се чудя.
Е ние сме доста малки 2 месеца и половина.

Общи условия

Активация на акаунт