носихте ли червен конец докато бяхте бременни?

• 21 570
  • 322
  •   1
Отговори
# 300
Не носих,но бебчето ми си има на ръчичката,като го кръстим тогава ще му го махна

# 301
Не нося червен конец,но имам едно малко нещо,подобно на миниатюрна възглавничка-осветено в църква,което една приятелка ми подари и си го нося в чантата Wink

# 302
Докато бях бременна не съм си слагала. След като родих сложих на бебчо със синьо оченце, а на мен само червен конец. Бебчо още си го носи.

# 303
НЕ - не вярвам в такива неща Crazy

# 304
червен не, синя гривна носих с око

# 305
аз имам една гривна от навити конци,като основния цвят е червен, купих си я от Италия 3 месеца преди да забременея, изкарах си с нея бременността и още я нося, не иска да се скъса. така че не съм си връзвала червен конец. имах си от преди това.

но направих друго, до София има един манастир "Св. Мина" с татето отидохме във 2 мес. /може да си има име този ритуал, но аз не го знам/ една жена ни записа имената и и казахме, че съм бремена и идваме за здравето на Бебов, плащаш си и после свещеника чете молитва за здравето на Бебов. нещо като харизване се води. само как го обясних.. ::
така бях спокойна

# 306
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз нося.  Малко съм си суеверна.

# 307
  • Стара Загора
И аз не съм суеверна,но в името на детето носех такъв конец

# 308
Не съм много суеверна - но нося !

# 309
Не съм носила, глупости са за мен подобни неща Crossing Arms

# 310
Не съм носила. А на дъщеря ми в болницата една акушерка й сложи, но чак след като вече я бяха видяли 100 човека, падна по някое време сам. След това й сложих мартеничка.

# 311
  • София
нося, също и гривна със сини маниста.

# 312
  • Бургас
Абе аз съм чувала, ама съм много против тия неща. Суеверието въобще не ми е по сърце.
На принципа съм, че каквото има да се случи, то то ще се случи и нищо не може да го промени.
Та има ли смисъл да казвам, че не нося?

# 313

newsm11

има горе-долу всеприети неща, но ....

# 314
  • София
newsm10

Просто без червен конец, не знам как сме оживяли...  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт