Оток в трети триместър

• 74
  • 4
  •   2
Отговори
Здравейте дами. Имам оток в краката още от 4-5ти месец на бременността. Долу горе тогава ми се появи и изтръпването в пръстите. Което също до колкото знам е от отока. Казват ми, че и в лицето си личало.

Акушерката ми каза да спра солта.
В началото отока беше само вечер. Постепенно стана и сутрин. Малко ми е разбъркана мисълта, надявам се правилно да задам въпроса си.

Идеята е там, че до скоро изобщо не си ограничавах солта, а отока ту спадаше, ту се връщаше. Сега когато намалих солта, голяма разлика няма. Направи ми впечатление, че когато се върна от разходка и отока е спаднал.

Дали е възможно отока да не е от солта, ами от малкото движение? Тъй като се замързелувах откакто забременях. Обаче пък нямаше да съм подута в ръцете и лицето ако е движението.

Повдигам си краката, никакъв ефект няма.

Според вас от какво е цялата драма?

Ако ще питате за вода, пия си я редовно и по 2 литра има на ден.

# 1
  • над кукувичето гнездо
Следете кръвното редовно. Намалете солта, а и сладкото, от тях се задържа вода. Яжте диня и други диуретизиращи храни. Увеличете движението, важно е за поддържане на общия тонус и ще е полезно за раждането и за след него.
Явно задържате вода, по какво причини не мога да кажа.
Аз бях подпухнала като бухта преди първото раждане, бях наддала общо 20 кг. 3 дни след раждането бях с 10 кг надолу (включително бебето и околоплодните води). Ставаха ми само 1 чифт маратонки на сестра ми, с размер по-големи от моя и няколко нощници Laughing Не съм разбрала да съм имала други проблеми, свързани със задържаната вода. Но аз и по принцип имам проблем с това, но обичайно само в областта на ходилата и глезените, та не беше голяма изненада.

# 2
Вижте си кръвното най напред. Имах подобни отоци с първата бременност, всички, включително и следящата ме гинеколожка, ме успокояваха, че било нормално, а и беше лято ( юли, август) и го отдадоха на горещините. Нищо подобно! Оказа се, че съм с прееклампсия и по време на раждането вдигнах кръвното до 200. Наложи се секцио по спешност и т.н.
Движете се повече, намалете солта, но идете на гинеколог и настоявайте за пълни изследвания. Състоянието никак не е безобидно.

# 3
И аз съм за следене на кръвното.Имам приятелка ,на която всички са казвали,че е от жегата,от самата бременност,че е нормално и след секциото вдигна кръвно над 200...
Аз имах леки отоци на глезените...но никой не ги е забелязвал..само аз си ги.виждах...ръцете ми сутрин са леко подути и когато не съм бременна...но по лицето не мисля,че е добре да има оток...правеше се някакво изследване събираш урина 24 часа и после отделяш малко от нея и ти я изследват за белтък мисля...

# 4
Забравих да спомена. Кръвното е перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт