Откраднат живот - ТЕМА 33 Критична точка

• 38 894
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Да гледам  на телефона е мъка. Малкият прилича на птицечофка ,а е и наглец. Брат му се бори за него ,а лекето ще пуши. Май няма да стане нищо довечера с Баткото,той ще спре. Само ще се помиришат и ще хлътнат един по друг .
Дребният може да обикаля около тях и да дрънка с дрънкалка .
Вергов ИЗОБЩО не ми липсва !!!

Това с помирисването ме изкефи много !!!

# 211
Аз си мисля, че щом са почнали, ще стигнат докрая.
Тез полувинчати работи останаха в миналия сезон 😜

# 212
Ама на Зорница как й тръгнало да спасява деца, с действия, против правилата с тия мъже Joy

# 213
Ама на Зорница как й тръгнало да спасява деца, с действия, против правилата с тия мъже Joy
Да, ама точно в тоя момент как си пролича разликата между двамата мъже...

# 214
  • Разпиляна във въображението
Да, ама точно в тоя момент как си пролича разликата между двамата мъже...

Коя е?

Изгледах епизода. С малки изключения Марио, май колкото да я види по-добре, хич не отрази Зорито. Спаси бебето, защото е и детски, но до там. Приоритет №1 е брат му и пак брат му. Веднага отиде да търси лекарствата за него. Сега ще направи операцията и сигурно пак ще иска да си бие камшика за Израел, независимо дали ще има или няма да има секс.

Стаменова беше права да държи тон на Зорница. Така не се прави! Кръвта се изследва преди да се прелее. Това, че е 0 нищо не значи. Водила е рисков живот. Щом не схвана намека на Стаменова в залата, трябваше да си отнесе конското в стаята.

# 215
Добре де, ама то разбра ли защо намеси и Банков?

Ще пиша после за разликата, че е длъжко:)

# 216
Те колко правила нарушиха като отвориха болницата и с подръчни средства почнаха операции. Ако беше дошъл навреме мафиота всички лекари щяха в редица да даряват кръв и време за морал нямаше да има. Дори Захариев се съгласи да се оперира бебето от страх, а не от смелост. Фотев им го каза директно какво ще се случи с тях, ако детето загине докато се чудят какво да правят. Захариев правилно реши, че му се живее още дори и да се стигне до затвор.

# 217
  • София
То това за директното кръвопреливане без изследвания си е измислица отвсякъде. Което няма нищо общо с това дали се води рисков или не животът й. Пък и Стаменова (и другите) как определиха като рисков животът на Зорница? Да не са и светили? Ако има нещо, което се е случило през трите месеца и ние не знаем съм съгласна, но само на база връзката и с Банков, а й с женения преди това, не може да се определи като рисков.

# 218
За мен разликата е, че единият инстинктивно оказваше първа помощ, а другият се опитваше да помогне на дете, прекарвайки случая през призмата на загубата на своето собствено. От там и разлика в поведението.
Според мен Стаменова говореше за събития, случили се през трите месеца. Наистина няма как само заради връзката с Банков да й говори такива неща

# 219
Всички знаят какъв е бил живота й "Точно ти ли?" и думите на Стаменова. Надали си говорят ей така. За Банков - по-скоро да каже, че не е много морална.

# 220
Kaкто казах по-рано безразборни е разтегателно понятие, а и не са били там както каза Анна, да и светят да знаят с кой, какво, кога и колко. Те щом за Банков смятат нея за виновна, явно не наясно със всичко, а и видяхме какъв другарски съд имаше за Романова.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 17:28 от maichetoo0o

# 221
Директното кръвопреливане не е глупост, но се прилага само в екстремни ситуации. Зорница обаче снощи беше права-ситуацията беше екстремна, въпросът беше на живот и смърт. Стаменова имаше късмет, че дойде кръвта. Ако не беше дошла обаче, човекът беше мъртъв. Ако беше преляла кръв от Зорница, щеше да го спаси. Евентуалният риск, на който щеше да го подложи, беше да го разболее от СПИН, хепатит, евентуално някоя друга болест. Нищо, от което да умре тук и сега и колкото и да са страшни тия болести, те се овладяват в днешно време и може да живее още години. Без кръвта щеше да живее минути.

Мириел, за разликата между двамата. Разликата, която аз видях, беше в начина, по който я накараха да им помогне. Банков я принуди, каза й, че му е омръзнало да му казват какво им е и не им е работа, опита се да се възползва от факта, че й е началник и в общи линии имаше доста сериозен психологически натиск от негова страна (може би разбираем заради травмата му). Марио беше някак кротък, мек. Каза й, че нямат нужните минути да го заведат в болницата, тя като се запъна, той някак нежно й каза „давай”, все едно й казваше давай, няма страшно, ще се справим. Нямаше натиск, по-скоро партньорство.
Някак на пръв поглед Марио ми изглежда много по-деликатен и внимателен. Ще го видим нататък и той дали няма да излезе някой ръб неземен Grinning

# 222
Fairy, не че оправдавам нещо Банков, но този път сякаш тя не се запъна като магаре на мост именно заради случая с момиченцето. Както сега и предният път трябваше да се реагира веднага, тогава тя се довери на Банков макар, че той я насади на пачи яйца като каза, че ще извършат операцията въпреки нейното несъгласие до момента. Тогава си взе бележка, че просто трябва да се рискува в подобни моменти въпреки последствията, които могат да настъпят, при евентуален летален изход за пациентите, който и без това ще настъпи ако не действат.

# 223
Възможно е и така да е, тя да се е научила, че има случаи, в които трябва да се рискува. Simple Smile
Но въпреки това Марио по никакъв начин не се опита да я накара без тя да го иска.

# 224
И май Марио е точния лекар, а Банков беше ли? Питах те, защото не помня с подробности Банков/Зорница. Не им бях фен Simple Smile

Защо да я смятат за виновна за Банков? Не вярвам някой в тази болница да си мисли, че тя го е пропъдила. Трябва да знаят за съпругата в кома, която се е събудила, а през това време, знаейки за нея, Зорница е била в леглото му.

Общи условия

Активация на акаунт