КГБ = Клуб на Готините Баби - 187.

• 69 829
  • 606
  •   1
Отговори
# 210
Кари, аз разбрах, че става въпрос за Букурещ. Само допълних, че ги има навсякъде.

# 211
  • София
Привет дружки. И аз да рапортувам. Прибрах се от съботно неделното занимание по Психология на личността. По програма е от 9.00 до 17.00. Преподавателят-млад човек, на колко 37 - 38, личи, че много знае, но което е по-важно, добре го преподава. Ще ни бъде по тази дисциплина. Доцентът ни спечели Simple Smile предложи да започваме в 10.00 и да учим до 15.00 с един час обедна почивка. Това вече е по-човешко Simple Smile

И в Австрия има крадци Mr. Green. Преди две седмици тръгва зет ми да си вземе колата - тук кола, там кола, няма я. Решили, че е забравил къде я е оставил. Обиколил квартала - няма я. Изчака няколко дни и я заяви в полицията. Едва ли ще я намерят.

Напускам компанията. Отивам нещо да приготвя за вечеря cook, а и лекции имам да преписвам. smile3523

# 212
  • Вила Великула
Фло, те тези австрийските крадци най-вероятно са с български паспорти...Да не си я види колата след време някъде из България?

# 213
  • в малка спретната къщурка
Почивника си отиде, а аз не съм се разписала.Първо да се похваля, че днес съм за медал.Язък - тиквите свършиха, но ще си пазя правото за следващата реколта. Сутринта наготвих, метнах с опашката из къщи, напудросах се и излязох да похарча някой лев. Свърших с покупките и взех билет за търкане,/това не беше в плана за харчене/ и късмета ме споходи- 200 лева си спечелих. Прибрах си ги и като ме хвана луд ентусиазъм, не за ядене и пиене, а за работа. Всички китки са вън, а така съм ги фризирала- направо са фантазия.Много обичам да ги окастря и да не стават за гледане, но после полудяват.Утре планувам да се вихря в къщи.
Сега на чист български: Слагам фигарото на кацилото и  лягам на пата.Joy

# 214
Като Маринка мисля за езика. Опростачването не е развитие  и осъвременяване на езика.
Чуждите думи в българския език за неща, които не са съществували и затова в езика ни  няма думи за тях, са нормална част от езика.
Диалектните форми са негово богатство.
Изразите на лица, които поради малограмотост никога не са разбирали значението на думите, та използват разни опростачени думи и изрази, силно ме напрягат и не са ми в групата на "езикът се развива".
Най-страшното е, че с този тип просташко изразяване идва и такава енергетика - елементарщина, агресия, социален цинизъм и пр.
Стига, че излезе лекция, а не бих искала да ви натоварвам.
 Много сте работни, аз едва сега набирам скорост, дано успея да поошетам.
Хубава събота, момичета!

# 215
Подкрепям Маринка. Опростачването на езика не е осъвременяване на езика.
Чуждите думи в българския език за неща, които не са съществували и затова в езика ни  няма думи за тях, са нормална част от езика.
Диалектните форми са негово богатство.
Изразите на лица, които поради малограмотост никога не са разбирали значението на думите, та използват разни опростачени думи и изрази, силно ме напрягат и не са ми в групата на "езикът се развива".
Най-страшното е, че с този тип просташко изразяване върви неразделно с такава енергетика - елементарщина, агресия, социален цинизъм и пр.
Стига, че излезе лекция, а не бих искала да ви натоварвам.
 Много сте работни, аз едва сега набирам скорост, дано успея да поошетам.
Хубава събота, момичета!

# 216
  • Кубрат/ Пишурка

Деборанке, ти по два пъти пускаш един пост, че да не го прескочим ли Joy

# 217
Някой  път става и така ,по два пъти.Ако не се върнеш   и не забелязваш,защото "заяжда" като пуснеш и чукаш  да ти влезе...
Ей,какво езиково умение  показвам.
Яне ,честит имен ден на твоето момиче,жива и здрава да ти е , пък нататък каквото си пожелае да е нейно.

# 218

Добра вечер! Ех, че бързо се изтърколи първият почивен ден! Нищо ама нищо не съм правила за разлика от Гъбка, Фури, Кари...-и аз съм човек.Имахме не една а две срещи с познати и почерпки-времето беше супер-какво ни остава друго.
Фурийка ама си и късметлийка-ако няма рима-знаете продължението.Честито мила-с кеф да си похарчиш печалбата. А и да те поканя на театър във вашия град ще играе наше момиче-Мариела Топалова се казва в постановката Крадецът на праскови ако не се лъжа на 14 т м-ако имаш желание разбира се. Тя играе и в постановка за Лора с Елена Петрова, която не съм гледала и ако беше тя на 100 % щяхме да прескочим до градчето Ви но-има и друг път.
Кари-дано по живо и здраво се прибере щерка ти. Мойте като ходят на там все поръчвам да се пазят.
Хайде да си кажем НАЗДРАВЕ !!!

# 219
Благодаря Борянка. Точно това става, не ми показва, че е изпратено съобщението.

Фури,
Като сигнал за по-добро развитие при вас, възприемам печалбата  и се радвам  за теб.

# 220
  • София
Дидимити, наздраве!
Аз -от  у нас, Пл. - знаете от къде. Уж нямаше да ходи, че се сецна в кръста. Но го намазах, разтрих и изпратих.
Фури, със здраве да си харчиш печалбата! Преди година мой колега така спечели 100 000 лв. Уж плюят по лотарията, било нагласено - ама не е. И съседка в мое присъствие  спечели месечно изплащане х 5000 лв. Нека да и е зле. Пазарувахме заедно в кварталния супер БМБ и тя ме покани да чакаме дъщеря и да ни довози до в къщи. Докато чакаме тя си купи билет, изтри го и спечели. После и по ТВ я даваха. Ами и аз да съм си купила, ама не съм.

# 221
  • София
Миии ... кой не играе, той не пИчели / по Христо Стоичков/.
Аз играя, но досега най-голямата сума дето съм спечелила е 100 лева. Но не губя надежда  Joy Joy Joy

# 222
  • в малка спретната къщурка
Хули, аз пък си мислих, че освен 3, 5 и 10 лева- други печалби няма. Е имало е.
Айша, то и хиляди билети да купиш, късмет е.
Дидимити, ние с колежките говорихме точно за тази постановка, но не се организирахме да отидем за билети. В понеделник пак ще подхвърля. Ние така си ходим на културни мероприятия- колективно.
Ще патаксвам вече. Утре работа ме чака.

# 223
  • София
Фури, лека нощ!
И аз дозареждам таблета и се мятам в кревата.

# 224
 Фури, честито! Похарчи си ги за някоя глезотийка. От вашенския диалект, разпознах само фигарото. Тук  казват  така на плетено вълнено елече.
И аз на 8 март си самоподарих 2 билета от златните пирамиди. От единия имам 6 лева, другият е празен.  До сега съм купувала само  по Коледа да си теглим с домочадието и е имало по 3 лв.
Късметът в това отношение не е от моите познати. Ама като не взимам редовно, няма и на какво да се надявам.
 За днес 2 пъти стига. Лека нощ! Със здраве и живот до утре!

Общи условия

Активация на акаунт