КГБ = Клуб на Готините Баби - 187.

• 69 836
  • 606
  •   1
Отговори
# 270

Добро утро дружки! Супер да си изкарате деня! Аз вчера бях 12 часа на работа -гадно е-на моменти като, че ли въздух не ми достига. Много е модерно да се получават китайски пратки-нямате си на представа колко са ми смешни клиентите-болестно състояние да си поръчват и още и още и като нямат търпение да ги отворят веднага-дърпат, късат-такава ценност-може ли да се чака до дома.
Колкото до местните изрази-няма да забравя като момиче моя приятелка ми казва, че ще ходи на муфта-и аз колко време се чудех какво е това-ех спомени.
Аз пак ще потеглям за работа в мечти да я сменя-много се задържах а малко остана пред многото.

# 271
Добро утро !

Да споделя няколко думи от нашия край :
Дуня – хора
Серген – долап , бюфет
Спадна – да сляза
Пойдох – тръгнах
Сборува – говори
Слепати – ама че
В Банско вместо буква К казват Ч (чино=кино ; чуфтета=кюфтета)
От един разговор между двете ми баби (от Сливен и Благоевград)“...Докато спадна от третиьо етаж...  ” а тази от Сливен:“Люх мъ сватя , как не се претрепа ?”

Да се похваля – имам билети за концерта на 16юни на Анри Рийо. Свършиха за 3 дни /в зала Армеец/ , но пуснаха още една дата – 17.06. Билетите са ми подарък от ММ . Както каза : “За 8март , за рожден ден , за 1май , за 24май , за 9 септември и даже за Коледа...”

Дидимити тенкю за кафето. Лек ден

# 272
  • София
Привет красавици!
Люх ма ИХА, слепати смешки си сложила.  hahaha Joy А за нежните розови карамфили-тенкю баба   ( по нашенски) Wink Харесаха ми се Чуфтетата Simple Smile
ДИДИМИТИ, благодаря за кафето и хубавите пожелания. Къде ще се местиш? Я си стой на мястото. Още колко време ти остава до пенсия? Когато дойде време за пенсиониране, ми беше много лесно да си събера документите-бях работила на три места-В едно училище в Перник, в Транспортна стоматологична поликлиника и на частната тръстика. А моя пациентка не можеше да си събере документите, че беше сменила една дузина, че и повече работни места Joy
ЯЖКЕ, у наше село не съм чула теквая дума. Simple Smile
БОРЯНЧИЦЕ, къде го намери тоя красив пуяк? Wink
Хайде, на всички, които надничат тук - спорен ден!  wavey

# 273
                        Привет!

Лек и приятен след обяд и.....кажете майната му на всичко и мислете само за здравето си и доброто настроение.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 13:11 от Didia

# 274
  • в сърцата на любимите ми хора
Дидиа, имаш стиснатите ми палци. Дано вестите са добри.
И при мен нищо ново. Все още гоним задачки покрай новото ни попълнение. Вижда му се вече края, дано устискаме Simple Smile
Иха, благородно завиждам за концерта. То цените наистина са като за подарък за де що празник има човек. Още малко ще помисля, пък може и да си направя и аз подарък. Ми и Асан е човек, пък.
Повечето от думичките, които сте споделили, са ми неизвестни. Богат е нашият език! И много колоритен.
Тези, за които аз се сещам, са си чисти турцизми, така че няма да ги пиша, не се броят Simple Smile

# 275

Лека вечер!

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 13:11 от Didia

# 276
  • София
Привет красавици. Днес се разчекнах от тръстичене. Имаше и за вАдене, и за сАдене. Е и този ден мина в историята Simple Smile Да ви нагледам и после ще пиша.
ДИДИА, докато стисна палци за благополучен изход, май вече е късно. Не знам за какво иде реч, но когато човек сподели, май му олеква. Права си, че човек разбира цената на нещо, когато го изгуби. Ама къде толкова философски мисли в главите на хората, та да не се ядосват за щуротии...
МАМСИ, тези дни си мислех за теб. Така и предполагах, че още уреждате новодошлите. Записахте ли Алекс на градина? Как върви приспособяването към новите порядки? Дано по-бързо привикнат децата ти, миличка.
Ами то други не са писали и коментар няма да има Mr. Green.
На всички лека и спокойна вечер wavey.

# 277
  • София
Дидия, от мен силна прегръдка /защо го няма емотикончето/

# 278
Дидия, не знам какъв е проблемът, но не губете вяра. Късмет!

Диалект от нашия край
фишО- триъгълна забрадка от шарена басма
постакия- дълга възглавница за одър (миндер)
въбел - дълбок кладенец
фута - вълнена престилка домашно тъкана
ператник - голям калайдисан котел за топлене на вода
стомнар- същото като ператника
перде - ограда или голяма врата от дъски
агъл- оградено място за овце
купище- място за събиране на оборски тор в двора
листник- натрупани  като пирамида клони с листа от дъб и бук, за да се хранят овцете през зимата
джамадан - вълнено плетено елече
фигарО- същото като джамадан
бунджур- от старите нашенски носии-ушито от мек черен плат подобен на сукно, обшит с пухкава кожа отпред и на ръкавите, и извезан с мъниста. Носи се с дълга до земята черна рокля на плисета

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 17:52 от K.A.G.

# 279
  • София
Дидия, звучиш много песимистично. Дано нещото, което те безспокои все пак да има надежда. Пожелавам го от сърце, още повече, ако става дума за здраве!

Добра вечер на всички!

Нещо много ми е натопорчено напоследък, но надявам се да се стегна пролетно. Задачките и покрай тях проблемите са решими, ако са с добре организирани. Знам го, ама... Все някое домашно чудо ги проваля.

Мамси, радвам се да те видя и, че при вас ежедневието вече е почти подредено.

Фло, на теб ти изгубих дирите съвсем. Нито знама кога си на работа, нито кога на лекции, нито кога да ти звъня.  Heart Eyes

Хубавите диалетни думи ме радват и се надявам ние, бабите да опазим и обогатим, доколкото можем езика си.

Лека нощ!

# 280
  • София
Мамси, от вчера си мислех дали сте преборили българската администрация.
Ще се наредят  нещата, но по-бавно ще е. Тук е така....   ooooh!
Преди години ви бях писала за Ани в ЕС държава  - кацат в неделя, в понеделник майката на гаджето им прави адресна регистрация и банкови карти. Вторник и чете обяви, в сряда работи и взе първия бакшиш.  Няма да ги стигнем и срещу нас да се връщат....  Party
Дидиа, въпреки палци и пожелания - става каквото има да стане. 
Дано всички в семейството ви да сте здрави,  това е важно.  Praynig
Не споменаваш Неда - има ли изяви скоро?
Римар, тук си е емотикончето ако си на старата версия.  Hug
Фло, аз също като Маринка ти загубих дирите кога работиш.
Май трябва да се видим, но отлагам до последно.  newsm43

# 281
  • Вила Великула
Дидиа дано нещата не са така безнадеждни, както си мислиш. Много е важен духът на човек. Така може да се преборим с всякакви гадости.  Не трябва да се предавате. Аз съм такъв пример. Не се предадох и все още оцелявам. Ако имаш нужда от помощ - казвай.

# 282
                    Благодаря,момичета!

И аз съм се присетила за среща,ама не смея да се обадя,че нещо не ставам за организатор.Така,че Фло да се изкаже по въпроса.На нея и иде от ръки.
                 Лека нощ,а аз вместо да броя оФци ще си пусна едно романтично филмче,а ако не стане с едно ще пробвам с още няколко.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 13:12 от Didia

# 283
  • в малка спретната къщурка
Добро утро.
Успивам се в последно време. Едвам отлепям клепачи.
Дидимити, днес почивка ли си, че не си шетала рано- рано?
Ако Янчето не ме превари, ще ви приготвя, но ще бъде "кафе с много прозявки".
Дидиа, винаги има надежда. Не се  отчайвай.

# 284
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен!
Станах рано, но докато приготвя ученичката и някои други неща...
Фури, благодаря за музикалното кафе - много ми хареса и си избрах едно - сега го пия.
Дидия, то нали иначе, ако нямаме притеснения, ще ни е скучно! Е, точно такива притеснения хич не са желателни, ама...живот!
И аз имам един "бял" кахър, но на мене ще ми мине като на кучка. От години имам една дупчица на гърба между плешките. От начало ставаше като голяма черна точка. После започна да посъбира и гнойчица. Ама това - за месеци от поне десетина години. Две нощи ,обаче, напоследък като легна по гръб и нещо ме боли. Накарах Анжелка да ми го снима - ами то станало като цирей! В основата зачервано и подуто колкото 5 стотинки, а върхът - широк, колкото грахово зърно и пълен с гной. Снощи "медицинската ми сестра " ми сложи едно мушкатово листо и тази сутрин беше се пробило и изчистило. Сменихме листото и й дадох пари да ми купи ихтиол - за довършване. Дано се размине без чичко хирург, но ако не мине - той ще е последната инстанция.

Общи условия

Активация на акаунт