КГБ = Клуб на Готините Баби - 187.

• 69 798
  • 606
  •   1
Отговори
# 90
Добър Ви ден, приятелки!

По повод 3-ти март ви пускам част от мнение в една учителска група, което много ме впечатли.
Скрит текст:
ОТВЪД вменяваната имперска политика на цар Александър II,
ОТВЪД политиката изобщо - европейска, балканска или каквато и да е;
ОТВЪД насадената и насажданата омраза към тази или онази страна;
ОТВЪД днешната политическа конюнтура,
ОТВЪД духът на днешното време, насаждащ себичност, опортюнизъм и дребнодушие;
ОТВЪД чувството, че не бивало да сме благодарни, защото това ни унижавало като народ,
ОТВЪД неразбориите и грешките в отношенията ни с Русия, каквито са неизбежни - и между между държави, и между хората;
ОТВЪД всичко това:
ПОКЛОН на руските войници, офицери, генерали и командване на руската армия - на хилядите руски, финландски, украински, румънски, белоруски, полски, сръбски и т.н. воини!
ПОКЛОН на всички народи от тогавашната Руска империя за саможертвеното събиране на помощи и изпращането на своите синове да се бият за свободата на братята християни!
ПОКЛОН на българските опълченци, които не опетниха Самарското знаме, и умираха с песен на уста за България!
ПОКЛОН пред всички, спомогнали с каквото могат за увенчаването на доброто дело!
ПОКЛОН на всички, положили кости за нашата прескъпа свобода!
ПОКЛОН пред мирното население, изклано и погубено в стихията на войната (между които са и моите предци)!
ПОКЛОН пред всички, които и до днес пазят жив пламъка на родилото се в огъня на войната народно братство!
ПОКЛОН пред всички, които не забравят и предават на децата непокътнато величието на онова време!

Янче, наистина прекрасно се е получило! Поздравления!

Аз днес съм яхнала прахосмукачка и развявам парцала Stuck Out Tongue Winking Eye.  Може да се повтарям, ама пак да си кажа - най-мразя, когато ми дойде музата за чистене. Хем ми е чистичко, хем съм каталясала. Угодѝя ми няма! А трябва и да сготвя нещо, че ММ е дневна и  трябва да стутульосам някоя супа в противовес на
сухоежбината, дето я предъвква цял ден.

Хубав ден Ви пожелавам!

# 91
Всичко в неделя ви се струва безцелно, но не е така. Нима стремежът към умишлено нищоправене не е цел?!

Тану днес ми е забранено да работя,ха ах кой го казва,ами аз Laughing
Тану интересни извадки от плюса към минуса и обратно
Доказана истина е, че човек и народ без минало няма бъдеще и настояще. Миналото се предава от уста на уста, запечатва се в страниците на книгите, но както и да бъде предадено то, важното е едно – да се помни и знае. Ето защо ни е нужна паметта, за да се знае, приказва на поколенията, за да се гордеят и славят със своя народ и хората отдали живота си, за да ни има сега и и в бъдеще.

# 92
                            Ивче,то паметта добро нещо........само,че не тази памет,която избира какво да помни и отхвърля всичко дето не и е изгодно.За съжаление няма с какво да вразумим "неразумният " управляващ,който изкълчи миналото,продължава да го прави докато не го затрие изобщо.Не знам защо ,но хич не се гордея с настоящето на България.Мисля си,че постепенно ни вменяват минало,което не е наше,а нашето пращат по дяволите.Колко от децата ни имат познанията по история,които ние имаме??? А това дето ги учат в повечето случаи не е пример за гордост.Страх ме е да погледна в учебниците по история.Скоро и националните ни герои ще станат като хъшовете,непризнати от Родината си и оставени в забвение.
                           Спирам и оставям размислите за себе си,но изобщо не се чувствам горда от това,което гледах и слушах по родната ни телевизия,от родните ни политици и ....... се чудя  децата ни в коя ли част на света ще живеят!Тук просто перспектива за развитие липсва.Тя е преимущество на разни Гинки,Калинки и други хвъркати плазмодии.

# 93
Изгледх цяялото предвне по БТВ, но не отрзиха КГБ.

# 94
  • Кубрат/ Пишурка

Дидия, изказа напълно и моите мисли! Няма да ги продължавам да не превръщам темата в дискусия, но си напълно права! Да не казвам, че Ботев е първият български терорист, завзел кораба "Радецки" със сила...

# 95
  • София
А добър ви ден, красавици Hug
Тази сутрин станах рано, но реших да се самодисциплинирам и докато не завърша с лекциите, да не надничам при вас. Е успях. Сега приказката ми с вас ще е още по-приятна.
ИВЕ, сядам с кафето, което си ни направила. Благодаря! Hug А къде е шоколада? Май сте го хапнали без мен Wink Важно е да имаме цел и посока - цел: нищоправене, посока: диванчето hahaha Joy
ЯНЕ, напълни ми душата с вашия концерт. И очите ми се напълниха със сълзички... ( такава съм аз-на мокро място са ми очите Simple Smile)
ТАНУ, и мен ме впечатли това мнение! Дано има повече такива учители, да разказват на внуците ни, че турците са ни поробили и 5 века са ни клали и позорили, а не че са дошли на гости и са забравили да си отидат и 5 века сме си живели добре!
ДИДИА, права си. Аз съм решила това лято сериозно да противодействам на прекроената наша история. Моите внуци трябва да знаят, че е имало фашизъм, че в цяла Европа прогресивните хора са се обединявали и са се борили срещу тази чума на 20 век, че е имало мощно партизанско движение в Югославия, Гърция, Италия, България, Франция, СССР. Трябва да знаят, че фашистите са убивали невинни деца. Ще им разказвам за Митко Палаузов и за децата от Ястребино. Да се гордеят с прадедите си-заради един от моите прадеди - Петрун белята и негови другари, турци в нашето село не е имало. Спрели са се в предишното село - Кошарево. Да знаят, че моя дядо е бит и измъчван в Плевенския затвор, затова, че е бил ятак. Да знаят и да се гордеят с прадядо си (моя баща), че е бил партизанин. Не приемам "новата" история, скалъпена от продажници, които за 30 сребърника ще се откажат и от майка си!
Кафето свърши, отивам да слагам обяда.

# 96
                           За съжаление няма с какво да вразумим "неразумният " управляващ,който изкълчи миналото,продължава да го прави докато не го затрие изобщо.Не знам защо ,но хич не се гордея с настоящето на България.Мисля си,че постепенно ни вменяват минало,което не е наше,а нашето пращат по дяволите.Колко от децата ни имат познанията по история,които ние имаме??? А това дето ги учат в повечето случаи не е пример за гордост.Страх ме е да погледна в учебниците по история.Скоро и националните ни герои ще станат като хъшовете,непризнати от Родината си и оставени в забвение.
                        .
Диди ,за съжаление е така,но какво трябва да направим с доводи и мисли.Като се избират тези субекти.
Трябва да излезем на бой или разобличаване до дупка,ама как да стане като свободата си винаги сме си я получавали от другите.Снощи на Слави шапка му свалям направи празника,празничен.Почти всички песни ги знаех и тананиках с тях ,но то е защото сме ги УЧИЛИ .Колко от тях ги знаят нашите деца.
На 3 март на приема  в Бояна не е отишъл никой от правителството ,за тях сигурно  тази дата нищо не струва.Отишъл е само Вежди Рашидов ,нямам думи и логика

# 97
Прочетох вашите размисли за Свободата, за нейната цена, за ролята на Русия. Напълно споделям това, което сте написали.
Да, имало е извращения, да, имало е несправедливо наказани след 9-ти, но то ли натежава повече или подема, градежа и условия за по-добър живот на обикновените хора?! Сега ще извадят всичко добро от този период и децата ще учат една прекроена история.
И знаете ли, аз не се ядосвам на потомците на пострадалите, че виждат своята истина, аз съм гневна на тези, които го правят, не защото са живели зле, а за да се изкарат демократи или да се докарат на сегашните. Ето това е жалкото. Областен управител на нашата област от ГЕРБ е син на майка и баща- членове на БКП и БСП, на много добри позиции през онова време. Видяла съм с очите си как се издигаха в кариерата.  Как така за една нощ се превърнаха в демократи и мразят  тези,  с които  бяха?! Кога са били истински? Май нито тогава, нито сега-фалшиви комунисти, фалшиви демократи, само да са добре и в първите редици. А колко са  такива като тях!!!

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 19:01 от K.A.G.

# 98
  • София
За лека нощ, красива музика...Все още властва зимата...

Приятни сънища, момичета Hug

# 99
Гледам професор Вучков - срам и позор за българските управници.
За малоумни ни ли мислят ? Всички ли сме с изтрита памет?
Жалко, жалко за българския народ и децата таланти.

# 100
Фло, пианото казва всичко. Благодаря !

# 101
  • София
Флото нещо се е объркала. Щяла да ляга сега ?

# 102
  • София
 bgХУЛИиии, познаваш си ме ти мен Wink. Кога съм си лягала в 21.30? Пожеланието "Лека нощ" се отнася за нормалните хора, тези, които си лягат в нормално време sleepuu, че и музика за релакс изпратих Simple Smile

КРАСИВА БЕЛЛА, радвам ти се, като те виждам в нашите редици Hug. Аз пък тези дни не гледам телевизия, защото предварително знам сценария Mr. Green.

А аз за 4 дни два пъти посещавам ритуалната зала на централните. В петък изпратихме приятелка на мама на 87 години, а утре ще изпратим и един приятел на 68. Яжте, пийте и си носете новите дрехи, момичета.

След обяд си подремнах и сега съм свежарка. "Приспах" гаджето и се развихрих в кухнята - направих лозови сърми и понеже остана плънка, напълних и няколко чушки. След малко изключвам котлоните и отивам да спя. Утре жива и здрава мисля да стана по-рано, да направя един зелник, после ще ходим на поклонението,  като се приберем ще опека баницата и след обяд ще ходим на гости на мои роднини, възрастни хора, но много приятни събеседници.

Напускам КПП-то.  wavey

# 103
  • София
Фло, ако възрастните роднини не са си къщи  може да минете през нас с тавите.
Ние също  биваме за събеседници,  нищо че не сме възрастни.  Party

# 104

Утринен привет на всички и понеже не виждам кафе да ви поднеса и на вас, че мойто отдавна го изпих.

Малко кофти настроението е след празника , но с абсолютно право. Едва ли има друга държава в света , която да не почита историята си, както България. Дупедавци и гъзолзици. Накъдето духне вятъра и откъдето се надуват джобовете, натам и историята се "скроява"  Светите за всички българи имена  на Левски, Ботев  , но опълченците на Шипка да се третират  така. Да се униожават паметници? Дори Италия е запазила паметник на Мусолини, със всичкото зло което е причинил на света.  Масова смяна на имена на улици. Партизани и други бойци против   фашизма , който не бил съществувал , обявени за терористи. Нямам думи.  Sick
.Тези дни ще гледам да не съм много на компа, че пак ми почват болежките. Една фейсприятелка, на която много и харесват творбите на мъжа ми, сама изяви горещо желание да му направи страница. Тя пое инициативата и оформи всичко , аз понятие си нямам, но се включих и започнах там също  да публикувам.
Благодаря на всички от вас, които харесахте страницата.
Но от това удоволствие пък ми започнаха болки, както преди и сега има две възможности-или да се изстрелям в Банкя или да не си сядам продължително на д...то пред компа.Май ще избера засега второто

Пожелавам ви хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт