Дъщеря ми е скарана с баща си...

• 32 448
  • 652
  •   1
Отговори
# 450
  • Насред хаоса
И къде, и как са въпрос на баланс вътре в семейството. За мен няма един семеен модел, който е перфектен за всички, а множество, които са подходящи за различни характери, ценности и разбирания за живота. Затова и не ми харесва като някой размаха пръст и каже поставяй ултиматум - или така, или се развеждаш. Ами чакай малко, това че на теб техния семеен модел не ти харесва не значи, че те самите не се чувстват достатъчно добре в него - особено когато щастливо са си живели в него над 20 години. Не е казано че тя би изтърпяла съпруга на която и да е съфорумка повече от един ден, въпреки че на даващата съвети той й се струва перфектен.
В случая мисля, че посочването на грешките на единия родител се възприема като агитации за развод. Грешки се посочват, защото ги има, и се посочват във връзка с детето, където именно са грешките на родителя. Не един и двама ги забелязаха, но никой не е казал "развеждай се".

# 451
  • MI
В случая мисля, че посочването на грешките на единия родител се възприема като агитации за развод. Грешки се посочват, защото ги има, и се посочват във връзка с детето, където именно са грешките на родителя. Не един и двама ги забелязаха, но никой не е казал "развеждай се".
Цитирам само най-пресния пост в този смисъл, имаше и други, не толкова директни назад и от други потребителки. Хайде да не се правим на неразбрали сега.
Скрит текст:
Ами значи препоръчваш на авторката да се разведе, поне си го кажи в прав текст, стига увърта. Страхотно решение, няма що. И все за доброто на детето. Не че детето няма нужда от съвсем други неща..
Съветвам я да проведе сериозен разговор с мъжа си. И ако той не иска да реши проблема, а избира развода, няма как насила да го накара.

# 452
Ако той откаже и занапред да бъде баща, как виждаш развитието - да се изнесе детето ли?
Най-идеалният вариант би бил той да промени решението си, но ако е иска, какво? Голям човек е, само решава.

# 453
  • MI
Има много по-лесни начини да се реши проблема, това е все едно ако те заболи крака да те посъветват да го отрежеш, нищо че се касае за мазол.

# 454
Много бих искала да знам дали съпругът помага в домакинството.
Защото дискутирания проблем ми прилича на бягство от отговорност. Не прилича на родител да абдикира, та момичето е все още непълнолетно, а тук вече й предрекохте бъдеще на "кифла" като даже не разбрахме как се е била изтупала като я е нахокал грубо.
Та, помага ли човека в домакинството, дъщерята има ли някакви задължения в дома също?

# 455
  • Насред хаоса
Ами не виждам "развеждай се, махай го тоя". Казва се, че ако бащата предпочита да се разведе пред това да оправи проблема, да си избере първото. Лесният начин е именно този - да превъзмогнеш ината и егото си и да направиш нужното, за да спечелиш детето си, след като в продължение на година и повече си го игнорирал. На когото това му се струва трудно, значи трябва да преосмисли приоритетите си и да прецени кое е наистина важно за него.

# 456
Има много по-лесни начини да се реши проблема, това е все едно ако те заболи крака да те посъветват да го отрежеш, нищо че се касае за мазол.
Така е наистина, затова и предлагаме разговор, специалисти и т.н., чак като се изчерпат вариантите и сам каже - не, тогава вече няма начин, пак казвам, не става насила.

# 457
Ами супер решение. Дъщерята ще се върти около техните има-няма още 2-3 години, преди да си хване пътя, а след това майка й ще остане сам сама като кукувица, нищо, че има иначе сносен живот с бащата. Ама важното е да се удовлетворят капризите на малкото момиченце, да.

# 458
  • MI

ОК, поправям се - съвета в случая е да провокираме бащата да се разведе. Тъй като явно той не иска, да го направи Сани, защото нали няма друг начин, т.е. да го изгони. Или някой мисли, че ако и тя тръгне с рогата напред ситуацията ще се подобри?! Не, само ще си досъсипе семейството. От малко хитрост в подходящия момент глава не боли, особено в подобна сложна и чувствителна ситуация. Малко емпатия се иска понякога, а не да се доказваме кой е по-по-най. 20+ години са живели щастливо заедно, ще му се не види.

# 459
Въобще не говорим за капризи, нито за удовлетворяване.

А за годините - човек е родител цял живот, не само до 18. И последствията от действията/бездействията му също са за цял живот. Затова е важно да се действа в посока разрешаване на проблема. Заравянето на главата в пясъка само го задълбочава.

ОК, поправям се - съвета в случая е да провокираме бащата да се разведе.
Не. Да каже какво наистина иска. Все някога трябва да реши, чакали са го достатъчно, не може всички да се съобразяват с капризите му.

# 460
Хм, аз мислех, че целта на всеки родител е детето да "се хване пътя" - в смисъл да заживее самостоятелно. И продължавам да мисля, че родителят е този с повече опит и трябва да започне пръв опита за сдобряване. Не е задъжително да се извинява, но трябва, трябвало е да говори с дъщерята много отдавна.
Оставам с впечатление, че майката е сама в семйството.

# 461
Сани няма да се разведе. Тя си го приема такъв.

# 462
Момичета, за какви разводи говорите от сума ти коментари насам? Как си намирате някоя подходяща дума и започвате да я разисквате на дълго и широко.
Някой някъде е вмъкнал тази дума за да подсили израза си и вече хоп, нова тема.
Що не вземете да ги разведете хората от глупост

# 463
  • MI
Не. Да каже какво наистина иска. Все някога трябва да реши, чакали са го достатъчно, не може всички да се съобразяват с капризите му.
И като каже искам си семейството, какво правим? Колкото той капризничи, толкова и щерката, че и отгоре. Предлагам да ги изгони и двамата, и без това от баща си е взела ината - очевидно е. С рогата напреде не става при повечето хора, дори да искам да направя нещо ако ми се изрепчи някой или-или, най-вероятно ще си го плати с лихвите рано или късно.

И какво като си го харесва? Неин си е, харесва си го. Тя трябва да живее с него, не ние.

# 464
  • Насред хаоса

ОК, поправям се - съвета в случая е да провокираме бащата да се разведе. Тъй като явно той не иска, да го направи Сани, защото нали няма друг начин, т.е. да го изгони. Или някой мисли, че ако и тя тръгне с рогата напред ситуацията ще се подобри?! Не, само ще си досъсипе семейството. От малко хитрост в подходящия момент глава не боли, особено в подобна сложна и чувствителна ситуация. Малко емпатия се иска понякога, а не да се доказваме кой е по-по-най. 20+ години са живели щастливо заедно, ще му се не види.
Ами не. Нито някой провокира бащата да се разведе, нито някой съветва авторката да се хвърли с рогата напред и да се кара с него. Съветите са за разговори с него, посещение на психолог и подобни. Не съм прочела някой да каже "игнорирай го, махай го, набий го, напускай го и се развеждай". Освен това семейството не ми се вижда съсипано, че да се досъсипва. Преживяват криза, породена от взаимно неразбиране между родител и дете и впоследствие глупави реакции от страна на възрастен човек. Подобни истории има навсякъде, но повечето хора не чакат година и половина хубаво да се гипсират нещата и още да се помайват какво трябва да направят.
И като каже искам си семейството, какво правим?
Да направи това, което трябва, заради детето си, ако не за друго. Да помисли и за другите в това семейство, освен за себе си. Ден, два, три, седмица сръдня иди-дойди, ама това е вече повече от година, в която той дефакто не присъства до детето си. Вече се разбра, че веднъж момичето е откликнало, той е продължил да се лигави и да се държи бетер нея. Че и продължава да си очаква нещо си от нея, и той не знае какво, само знае, че трябва да се инати.

Общи условия

Активация на акаунт