Дъщеря ми е скарана с баща си...

• 32 519
  • 652
  •   1
Отговори
# 285
  • MI
Е, явно тази баба не се е подсмихнала. Съжалявам, но всяка кражба е сериозен сигнал. Не може да очаквате, че всички родители ще погледнат толкова леко на подобно нещо.

Гугъл, ами сигурно и на баба ти са й трябвали тези пари - затова е щяла да ти откаже. Не, не е било коректно от твоя страна, и затова са ти се карали. Да, не си станала рецидивист, но постъпката ти е била много по-сериозна от инцидентното ти напиване.

# 286
Гугъл, майката питаше какво да направи.
Да ЗАПОЧНЕ със стягане на дъщеря си. С това. Иначе утре дъщеря и ще се чуди, как мъжа, към когото не проявява елементарно уважение е престанал да я обича. Или защо шефката и е показала вратата. И т.н.
Вместо това, целия форум се опитва да накара бащата да свърши ВСИЧКАТА работа. Иначе е лош. И не обича дъщеря си. Мда.
Дали подхода ще проработи? И ако проработи, как това ще повлияе на възпитанието на щерката?
Как последната да научи, че за да ИЗИСКВАШ уважение, следва да проявяваш такова на първо място?
Ами дъщерята към днешна дата учи, изкарва добри оценки, чете книжки и тук таме излиза с приятелки в разумни граници. Накъде повече да я стегне? В момента, ако седне да я стяга, каквото и да значи това в конкретната ситуация, най-много момичето съвсем да се дръпне и да започне да отброява дните до пълнолетие.

Не, не бащата да свърши всичката работа. А да отстъпи от ината си и да направи първата крачка. Като по-умен и зрял.
Именно. Тази крачка не е нужно дори да бъде извинение или обяснения. Може просто да прояви интерес към нея. Влияеш на децата с пример, с отношение и интерес към тях, не като не ги поглеждаш въобще.
Как мълчанието му влияе на възпитанието на дъщеря му? Никак.

nelig, е и? В смисъл съвсем сериозно - е и? Била съм тийн, кой знае какво съм си мислела, скарали са ми се, засрамила съм се, не се е повторило. Поговорили са си с мен. Да не ми говорят една година щеше да оправи нещата, така ли?

# 287
Не, не бащата да свърши всичката работа. А да отстъпи от ината си и да направи първата крачка. Като по-умен и зрял.
Дали утре гаджето, съпругът и шефът ще направят първата крачка за помирение, когато ТЯ е в началото на проблема?
Като по-зрели от нея? Колко пъти, преди да и дадат пътя? На какво ще се научи, ако баща и отстъпи сега? М?
Ами дъщерята към днешна дата учи, изкарва добри оценки, чете книжки и тук таме излиза с приятелки в разумни граници. Накъде повече да я стегне?
Като я накара да почиства след себе си. В пряк и преносен смисъл. Да се пере, глади, да почиства стаята си, банята и тоалетната. Да казва извинявай, като се издъни. Такива едни елементарни работи
...

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 12:32 от Ezhko

# 288
  • Насред хаоса
Чак пък да я изкарате ужасна крадла...

Вероятно доставя някакво извратено удоволствие да се изхрачваш върху чужди деца, които дори не познаваш. Ей го, колко му е - от едно случайно и вероятно нежелано напиване стана вечно пияна алкохоличка, която в дом не се прибира и нищо не прави, освен да пие, вероятна доживотна наркоманка, и кой знае още какви определения ще се появят. При това от родители, които няма как да са сигурни дали утре същото няма да се случи и на тях, ама за момента важното е да оплюем чуждото дете.
Бащата до момента нищо не е свършил, освен неадекватното поведение, довело дотук, после да се надува и инати, така че не разбирам какво точно "всичко" прави той.

# 289
Според мен е имало много сериозна вербална провокация от страна на дъщерята, която е довела до този шамар. Не е като бащата да я е ударил на влизане, поради самото ѝ състояние. Това събитие се развива и преди година, значи момичето е било още по-малко - на 15? На 14? Прибира се пияна 15-годишна и вместо да изпитва естествен срам, страх от родителската реакция - държи тон и така обижда баща си, че се стига до шамара. И това при отлични отношения баща-дъщеря? Какво трябва да кажеш на обичащия те, грижовен баща, за да го извадиш толкова от кожата му?

На сутринта, вместо да се извини на баща си и да му даде възможност и той да се извини, продължава цупене и непоемане на отговорност и за пиянството, и за вербалните провокации. И вместо майка ѝ да я подтикне да направи точно това - веднага да се обясни с баща си, почва едно суетене около горкото момиче.

На мен ми направи впечатление и това, че изхвърлила семеен албум без да пита никого, защото нямало място? Но после плакала драматично в стаята си... Не знам, такива изпълнения драма-куин вкъщи хич не биха минали...

# 290
Между другото шамарите вършат работа при трезвени лица. Не знам как може да ти се обърне ръката да удариш шамар на пиян човек, каквито и глупости да плещи в това си неадекватно състояние.

И аз това не разбирам. Как може възрастен зрял човек да разговаря с пияна тийнеджърка.

# 291
Какво трябва да кажеш на обичащия те, грижовен баща, за да го извадиш толкова от кожата му?

А какво ли е казал обичащият грижовен баща на пияната щерка, за да отговори така.

# 292
  • MI
nelig, е и? В смисъл съвсем сериозно - е и? Била съм тийн, кой знае какво съм си мислела, скарали са ми се, засрамила съм се, не се е повторило. Поговорили са си с мен. Да не ми говорят една година щеше да оправи нещата, така ли?
В това подчертаното е разликата, предполагам и че си се извинила, нали така? Човешко е да се греши, но е човешко и да се извиниш после, не да чакаш едва ли не баба ти да ти се извини първа защото тя била пълнолетна. Така се учи да се поема отговорност за действията си, достатъчно примери на лош резултат от прекалено либерално възпитание съм виждала, както и на прекалено консервативно. Хубаво е да има някакъв баланс все пак. Девойката е достатъчно голяма за да осъзнае че вината й не е по-малка от тази на баща й след като изтрезнее и да отиде да се извини първа.

# 293
Няма нищо недоизказано, казах, че известно време преди да стане напиването и последвалите скандали, дъщеря ми и баща и започнаха да имат дребни скандали, които минаваха за час-два. Може би всичко това се е натрупвало, знам ли...Относно бабата- майка е на мъжа ми, може би и това е фактор. Дъщеря ми се извини, остреща уж и простиха, но се държаха дръпнато с нея и тя спря да ги посещава. Не беше ходила 7-8 месеца, отиде чак на Коледа. Оправиха си отношенията.

# 294

На мен ми направи впечатление и това, че изхвърлила семеен албум без да пита никого, защото нямало място? Но после плакала драматично в стаята си... Не знам, такива изпълнения драма-куин вкъщи хич не биха минали...

Малката чудесно е напипала дамара на податливата си майка и я експлоатира без особени задръжки. Възможно е дори да си вярва колко е нещастна и онеправдана. А майка й не и помага да си стъпи на краката с поведението си.

# 295
  • Варна

Дали утре гаджето, съпругът и шефът ще направят първата крачка за помирение, когато ТЯ е в началото на проблема?
Като по-зрели от нея? Колко пъти, преди да и дадат пътя? На какво ще се научи, ако баща и отстъпи сега? М?

Ако има наличие на съпруг и шеф това предполага девойката вече да е на по-нормална възраст, а не в тинейджърска. Тогава ще се очаква от нея да реагира по зрелия начин, по който трябва да реагира баща й сега.

Ами ето, Нелия, момичето се е извинило на бабата. И какво сега?

# 296
  • MI
Скрит текст:
Няма нищо недоизказано, казах, че известно време преди да стане напиването и последвалите скандали, дъщеря ми и баща и започнаха да имат дребни скандали, които минаваха за час-два. Може би всичко това се е натрупвало, знам ли...Относно бабата- майка е на мъжа ми, може би и това е фактор. Дъщеря ми се извини, остреща уж и простиха, но се държаха дръпнато с нея и тя спря да ги посещава. Не беше ходила 7-8 месеца, отиде чак на Коледа. Оправиха си отношенията.
Да, фактор е - всъщност бях сигурна чия майка е. Мъжът ти е бил между чука и наковалнята - майка си и дъщеря си. Като добавим че и за мъжът ти, и за свекърва ти явно това е много сериозна постъпка, ситуацията излиза наистина от контрол.  А защо като се извини от сърце не ходеше при баба си? Дали не е защото е била убедена че не е направила нищо лошо всъщност и се е извинила само по принуда? Съжалявам че го казвам, но на мен ми направи много лошо впечатление представянето на кражбата като много незначително провинение, предполагам момичето много добре е усетила твоето отношение и се е възползвала. Типично за всеки тийнейджър. Аз пак ти казвам, ако аз бях направила нещо подобно, майка ми щеше поне един шамар да ми завърти, въобще нямаше да се стигне до баща ми. Така че се опитай да разбереш мъжа ти и малко по малко се опитай да накараш и двамата да започнат да подават ръка, с дребни жестове. Полза от драматични извинения на този етап не мисля че има, но малките стъпки със сигурност ще имат ефект.

# 297
И аз това не разбирам. Как може възрастен зрял човек да разговаря с пияна тийнеджърка.

Като я хване за яката и я заведе под студения душ в банята, докато изтрезнее.
След което да се погрижи да не настине.
А на сутринта да и осигури "парна баня", която да я топли години наред.
Ако има наличие на съпруг и шеф това предполага девойката вече да е на по-нормална възраст, а не в тинейджърска. Тогава ще се очаква от нея да реагира по зрелия начин, по който трябва да реагира баща й.
Зрелостта идва не с годините, а с натрупания опит. Който може да получи сега или след развода в последствие.

# 298
Според мен нетрезвените говорят истината, така както я чувстват.  Пияните нямат задръжки и изваждат на показ всички свои мислии , чувства и мераци.
Естествено и аз съм се напивала на първия си купон. Но не съм обиждала родителите си. Бръщолевила съм някакви тъпотии за тогавашното си гадже, повърнала съм и съм заспала. На следващия ден се проведе сериозен разговор с мен да не вкарвам толкова количество отрова в тялото си, колко е опасно и т.н.

Та в самото напиване проблем не виждам. Сигурно едно 50 % (ако не и повече) от тинейджърите са се напивали. Кой нарочно, кой неволно поради непознаване на границите си, неопитност и т.н.

Но думите, които момичето е употребило по отношение на баща си, са сериозна индикация за проблем. И пак, да удариш нетрезвеник освен признак на слабост,  е и несъстоятелно. На трезвена глава има ефект.

# 299
Момичето се извинило на баба си. А върнало ли е петте лева? Предложило ли е да компенсира по някакъв начин кражбата - примерно с помощ вкъщи?
При кражба едно "извинявай" просто не стига.

И едно е като дете да крадеш стотинки от баба си за вафла, друго - като човек с лична карта да откраднеш за цигари. Чудя се, че не схващате разликата - във възрастта и в целта на кражбата. Не би ли трябвало на тази възраст недопустимостта на кражбата вече да е изяснена?

Общи условия

Активация на акаунт