Отговори
# 150
Аз съм в подобно положение. Мисля, че ще има решение на МС за тази помощ. Както направиха до 499.99 лв. да се взимат 80% от детските, може и сега да приемат нещо подобно. Така или иначе, документи ще приемат след 01.07.

# 151
  • София-Младост
През тел. ми е трудно да търся, но мисля, че за тази помощ доходът е 450 лв. А с ПМС се определя размера и за годината.

# 152
Май е 400....аз на сайта на АСП гледах оня ден...

# 153
  • София-Младост
Аз Закона за бюджета чета, виж чл.63

# 154
Благодаря ви за отговорите! Ето какво намерих аз :
 https://offnews.bg/obshtestvo/darzhavnata-sotcialna-pomosht-za-p … ez-20-681124.html
В закона пише това :
Чл. 63. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2018 г. е
450 лв.
(2) Средномесечният доход по чл. 4а, ал. 2, т. 1 от Закона за семейни помощи за деца за
2018 г. е 400 лв.
На друго място прочетох, че подоходния критерий за тази помощ се планира да се увеличи от 400 на 450 лв. за 2018 г.
През седмицата ще отида да попитам и в социално подпомагане и ще пиша какъв е отговора.
Приятен уикенд!

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 09:19 от moonlight_80

# 155
За еднократната помощ за първокласници, доходите ви не трябва да надвишават 450 лв.
( Излишно е да се разкарвате до соц. Подпомагане.  Wink )

# 156
  • Варна
Здравейте, прочетох първия пост, но май пак не ми стана ясно. Въпросът ми е къато няааме сключен брак с таткото, кои доходи се вземат под внумание,за дч знам дали имаме право на детски? Към момента на раждане ( преди два месеца) бяхме с различни адреси, сега вече се водим на един и същи адрес..

# 157
  • Пловдив
Здравейте, прочетох първия пост, но май пак не ми стана ясно. Въпросът ми е къато няааме сключен брак с таткото, кои доходи се вземат под внумание,за дч знам дали имаме право на детски? Към момента на раждане ( преди два месеца) бяхме с различни адреси, сега вече се водим на един и същи адрес..

Доходите и на двамата,щом сте на един адрес

# 158
Здравейте. Искам да попитам някои дали знае как стоят нещата с документите когато единия родител е безработен от март тази година,а другият е на нова работа от януари 2018г.безработния от къде трябва да си извади документ за доход, а другия трябва ли да си вади документ и от старата работа или само от новата?

# 159
  • София-Младост
Здравейте. Искам да попитам някои дали знае как стоят нещата с документите когато единия родител е безработен от март тази година,а другият е на нова работа от януари 2018г.безработния от къде трябва да си извади документ за доход, а другия трябва ли да си вади документ и от старата работа или само от новата?
Безработния какъв доход ще доказва? Евентуално да си носи трудовата книжка. За периода преди март удостоверение от работодател.
За други и от двата работодатели.

# 160
Нова, стара работа - ако е работил в периода от 12 месеца назад, трябват бележки за дохода от всички работодатели-и от старя / за месеците през които е работено при него/, и от новия / пак за месеците, през които е работено при него/.

За безработен са ни искали да носим трудовата книжка - показваме я само, не се оставя.

# 161
Момичета, помолих Бубанка да направи корекция в първия пост на темата, в частта, касаеща еднократната помощ за първокласниците. Ще бъде вече актуална информацията.

# 162
Здравейте.
На 13ти юни подадох заявление за детски надбавки за 2ра година и уж всичко беше наред.Винаги съм получавала превода ако не на 15ти то на 16ти и се зачудих,че днес превод нямах?!
При мен ли е проблема,или има някакво забавяне.
Благодаря предварително.

# 163
  • София-Младост
В момента ги превеждат, ако не ги получите, отидете да си вземете заповедта, може да има някакъв проблем.

# 164
Понеже съм безработна от ноември мин. година днес отидох да подам молба за детски надбавки и ми поискаха бележка,че съм безработна и едва ли не ме изгониха като ги попитах каква е тази бележка. Някой има ли представа каква е тя?

Общи условия

Активация на акаунт