Отговори
# 165
  • София-Младост
Свободен текст.

# 166
Може ли да ми кажете какво трябва да напиша понеже подавам документи за пръв път

# 167
  • София-Младост
Декларирам, че за периодът от-до  съм бил/а безработен/на и не съм получавала доходи...или нещо подобно. Занесете си и трудовата книжка, да видят последния печат

# 168
Поисаха ми пояснение от работодателя, че са ми изплатени всички обезщетения при прекратяване на ТД. Той каза, че е написано в Заповедта, че ми изплащат отпуските и няма нужда от повече. Какво всъщност искат?
Има ли стандартни бланки, удостоверение за доход? Ако не си работил 12 мес. на съответната работа какво представяш?

# 169
Занеси им копие на заповедта, щом там е написано. Обикновено тези бележки са заложени в програмния продукт за заплати и с няколко клика на мишката се генерира автоматично от програмата. Има обаче и предприятия, които все още на ръка правят бележките. На ММ му дават бележка, на която счетоводителката на ръка е попълнила сумите за 12 месеца назад, върху бланка, на която е отпечатано стандартното изречение на края "да послужи пред дирекция "Социално подпомагане".

# 170
Ако. не си бил 12 м. назад на тази работа?

# 171
Вписват ти месеците, в които си работила при тях в периода. Ако не си работила при тях, или ако обезщетението не ти е изплатено в периода, не подаваш данни от тях.

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 08:32 от Анонимен

# 172
Може да са изплатили някое обезщетение и това да е станало в 12 месечния период преди подаване на заявлението. Тогава тази сума ще се вземе предвид при изчисляване на дохода, си мисля...

# 173
Вписват сумите, които са изплатени само в периода. Може да са начислени преди това, но ако са изплатени в периода, само тогава ги вписват.

# 174
Това имах предвид...да са получени след прекратяването на договора и да влизат в 12м период преди подаване на заявлението за помощите. Ще се водят доход...

# 175
Права си.

# 176
Здравейте, кога се изплащат месечните надбавки,тоест около коя дата? Съжалявам ако въпросът е не на място .

# 177
След 15-то число на месеца, за предходния месец.

# 178
Здравейте, бих искала да ви попитам при изчисляване на брутния доход за помощи в месеците, в които съм била в болничен се гледа сумата на болничния, която е получена или сумата, от която той е изчислен? (става въпрос за болничен по време на бременност).
Например ако са получени 500 лева болничен, тази сума ли се смята за брутен доход.
По отношение на майчинските, доколото помня се гледа сумата, която е получена, а не от която са изчислени ?
Дано успях да си задам коректно въпросите си..
Благодаря ви предварително

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 12:24 от Marilinaa

# 179
Правилно, получената сума и я смяташ за месеца, в който реално си я получила, а не за месеца, за който е била начислена. Примерно получено ноември, въпреки, че касае месец октомври я смяташ за ноември.

Общи условия

Активация на акаунт