Отговори
# 180
Благодаря, а коя сума се смята за база - чистата сума на болнични/майчински или тази, от която са изчислени ?  Simple Smile

# 181
Сумата, която са Ви превели по сметката.

# 182
Здравейте!За първи път ще попълвам молба за детски и искам да попитам как да попълня доходите от майчинство?В смисъл, прочетох, че доходите се попълват за месеца, в който са получени, независимо за кой месец се отнасят.Което означава, че майчинство , получено примерно на 05.07.2018 г. се декларира, като сума за 7-ми месец, независимо, че е плащане за 6-я месец.Правилно ли съм разбрала?

# 183
  • Пловдив
.Правилно ли съм разбрала?

Да

# 184
Благодаря!

# 185
  • Далече, далече...
Здравейте, и от мен! За пръв път ще подавам документи за детски, но не ми е ясен периода за доходи. Детето е родено на 25.7.2018., т.к 1 година назад бях в болнични отидох до социалните да ми кажат брутния ми доход. Дадоха ми сумите от август 2017до юли 2018, и казаха че мога да подам документи след 25.08.2018. като се прибрах видях, че месеците са 11, не трябва ли да са 12 месеца? И как така да подам след 25.08, не трябва ли да подам септември, да излезе сумата за август за да може и тя да се включи?

# 186
От август 2017 до юли 2018 са точно 12 месеца, както и да ги броиш. Подаването на документи за детски, не е обвързано по никакъв начин с възрастта на детето. Можеш да подадеш документите и днес, но трябва да приложиш бележката от работодателя ти, въпреки, че вътре ще са нули, казваш, че си получавала болнични и обезщетение в периода.

# 187
Може да подадеш и септември, и декември, и януари догодина - но тогава губиш детските за предните месеци. Не се изплащат със задна дата имам предвид. Когато подадеш - тогава почват да ти се изплащат.

Та подавай ги сега.  И без това са ти включили доходите до юли тази година, ако подадеш септември-трябва наново да попълваш от август 12 месеца назад доходите...

# 188
Не знам защо са ти казали след 25 август, но си ги подай този месец, няма защо да чакаш септември.

# 189
  • Далече, далече...
Благодаря на всички за отговорите! Flowers Bouquet И да, правилно, че месеците са 12, сега като си погледнах дадените ми суми са 11, липсва сума за декември 2017, ще питам защо не са ми я дали...

# 190
Има и още нещо, ако изчакаш до 25 август, най-вероятно няма да имаш превод през септември, чак октомври ще ти преведат за двата месеца. Отиди и подай сега.

# 191
Момичета днес не получих паричките,а вие?

# 192
  • Бургас
Момичета днес не получих паричките,а вие?

И аз. Ама преводите не са ли само вторник и четвъртък?

# 193
Аз получих. Пловдив ЦКБ.

# 194
И аз ги получих ДСК Кърджали

Общи условия

Активация на акаунт