Отговори
# 405
  • София-Младост
Така е, няма нови промени

# 406
  • София
Здравейте,предстои ми подаване на документи за детски надбавки.Безработна съм от 2 години.Трябва ли да взема бележка от НАП за 0 доход или не?

# 407
Не. Носете си трудовата книжка.

# 408
Здравейте. Има следното питане: с мъжа ми няма ме брак по лична карта се водя на адрес собственост на мъжа ми, а той по лична карта се води на друг адрес  също негова собственост. Мога ли в този случай да кандидаствам за детски само с моя доход?

# 409
Да, по принцип.

# 410
Здравейте. Ще си сменям постоянния адрес сега януари и ще сме на един адрес с мъжа ми. А за детски  трябва да подавам документи февруари  или март...Но няма да подавам( няма да отговаряме на критериите).. Трябва ли да ги уведомяваме сега,че си сменям адреса?( при положение ,че няма да искам детски повечеи,но ми остават да взема за този и може би следващия месец)

# 411
Здравейте. Ще си сменям постоянния адрес сега януари и ще сме на един адрес с мъжа ми. А за детски  трябва да подавам документи февруари  или март...Но няма да подавам( няма да отговаряме на критериите).. Трябва ли да ги уведомяваме сега,че си сменям адреса?( при положение ,че няма да искам детски повечеи,но ми остават да взема за този и може би следващия месец)
Не. Взимаш си докато свърши последния период от 12 месеца

# 412
Привет на всички и аз имам питане, за голямата си подадох март 2018, през август родих и септември подадох отново молба за второ дете.
Кога трябва да подновя документите. Март или септември?

# 413
  • София-Младост
Според мен през март.

# 414
Питайте на място. Според мен, в молбата през септември са вписани и двете деца и в момента получавате помощи за две деца. Моето мнение е, че през септември трябва да подадете отново.

# 415
Да и на мен това ми направи впечатление, че септември вписвах и двете деца.
Наистина не съобразих да попитам в момента.

# 416
  • София-Младост
Затова издават заповеди за отпускане на тези помощи и там си пише от кога до кога.
В ППЗСПД пише:
В 30-дневен срок след промяна на броя на децата, за които семейството има право на семейни помощи в периода по ал. 1, се подава ново заявление декларация за установяване само на това обстоятелство, без да се изисква актуализация на документите за доходите на семейството.

Т.е. при добавяне на следващото дете не ви изискват отново документи. Затова март месец ще ви изтекат 12-те месеца и ще си съберете отново документите за подаване на нова декларация.

# 417
Аз разбрах, че през септември пак е подала документи, с доходи за 12 месеца назад. За това дадох такъв отговор.

# 418

Като се иде в АСП, ще кажат. По телефон не знам дали става.

# 419
Здравейте,искам да попитам каква е еднократната помощ при раждане на близнаци-1200 лв.за дете е равно на 2400,а тези 600 лв.за второ дете калкулират ли се или не съм разбрала правилно текста от първа страница.

Общи условия

Активация на акаунт