Тромбофилия - тема №5

• 66 160
  • 754
  •   2
Отговори
# 195
Woman in red, много ме радва споделеното от теб! Дано сега си по-спокойна Simple Smile Спазвай препоръките му, запиши си ги, че се забравят и се надявам да успяваш да си пускаш изследвания когато се налага. А за тзои вит. В6 има ли пак метилирана форма, коментирахте ли я?
Small Simple Smile Smurfieta, всякакви консерванти и химии в храната могат да те тровят и затова да се появява този обрив. Как се храниш, пиеш ли безалкохолни? Може там да е разковничето.
Sirma.P, добре дошла! Аз не съм чела нищо за този фактор Лайден, но това, което мога да препоръчам ако си от София е да се видиш и с доц. Русев. Като цяло ще трябва да си внимателна и да се следиш, но не виждам причина да не успеете. Пиши какво сте говорили след прегледите, моля!

О не далеч съм от тях от няколко години готвя си с гхи предимно,ям домашна храна без хляб(глутен), много рядко нещо сладко .Домашни бонбони си правя.Вода ,чай от джинджифил и фурми(куркума черен пипер)и кокосово масло.Каня се да почна с ройбос  да пия.Мед си хапвах.Захар избягвам имаме кафява,но и не ми се яде сладко напоследък.Нищо с опаковка н е ям.

# 196
  • На север
Woman in red, много ме радва споделеното от теб! Дано сега си по-спокойна Simple Smile Спазвай препоръките му, запиши си ги, че се забравят и се надявам да успяваш да си пускаш изследвания когато се налага. А за тзои вит. В6 има ли пак метилирана форма, коментирахте ли я?
Small Simple Smile Smurfieta, всякакви консерванти и химии в храната могат да те тровят и затова да се появява този обрив. Как се храниш, пиеш ли безалкохолни? Може там да е разковничето.
Sirma.P, добре дошла! Аз не съм чела нищо за този фактор Лайден, но това, което мога да препоръчам ако си от София е да се видиш и с доц. Русев. Като цяло ще трябва да си внимателна и да се следиш, но не виждам причина да не успеете. Пиши какво сте говорили след прегледите, моля!

О не далеч съм от тях от няколко години готвя си с гхи предимно,ям домашна храна без хляб(глутен), много рядко нещо сладко .Домашни бонбони си правя.Вода ,чай от джинджифил и фурми(куркума черен пипер)и кокосово масло.Каня се да почна с ройбос  да пия.Мед си хапвах.Захар избягвам имаме кафява,но и не ми се яде сладко напоследък.Нищо с опаковка н е ям.
Да и аз съм така, но примерно ям риба тон в консерва, кисели краставички купешки, понякога саламче или мезенце, домати от консерва за готвене. Може би трябва да съм още по-стриктна.

# 197
  • Варна
момичета, имам един въпрос малко в страни от темата, но все пак свързан с нашите проблеми.
Ако има внос на метилирани мултивитамини и пренатални с метил форми на Б12, Б9 и т.н, бихте ли си ги купували от Бг със съответната надценка  или ще се справяте сами кой как може, защото все пак за нашия пазар не са никак евтини?

Това пазарно проучване ли е?
Аз бях търсила метилирани мултивитамини и бих си ги купила само ако цената е съпоставима с тази на витамините от iherb да кажем.
ами рових като ненормална 2 месеца в търсене на най добрите метил пренатални витамини и се оказа че няма как да ги купя от европа камо ли от бг, в iherb има принципно 1-2 вида, но не и тези които исках.Затова се замислих дали да не поръчвам по повече щом ще ги чакам месец, та така по повод питанката ми

# 198
Когато бях в България ползвах витамини на Джароу, Now или Solgar.

# 199
  • Варна
Когато бях в България ползвах витамини на Джароу, Now или Solgar.
последните 2 марки от къде ги намираше в Бг?

# 200
По това време, колкото и да е странно, първо намерих метилирани форми, в някакви сайтове за фитнес добавки. Мисля че "Сила" беше един от тях. След това се появиха и по други онлайн магазини, сега вече сигурно ги има навсякъде.

# 201
  • Варна
По това време, колкото и да е странно, първо намерих метилирани форми, в някакви сайтове за фитнес добавки. Мисля че "Сила" беше един от тях. След това се появиха и по други онлайн магазини, сега вече сигурно ги има навсякъде.

ами ако някой се е натъкнал на друго освен jarrow в бг сайт моля да сподели аз така и не открих пренатални с метилирани форми и затова поръчах от  iherb каквото намерих, а иначе гореспоменатите ги намерих точно в сайт за фитнес добавки

# 202
Те не са пренатални, ами просто витамини. Но мисля, че вече има навсякъде. Напиши в Гугъл метил кобаламин цена и ще ти излязат безброй сайтове.

# 203
Момичета, получих заключението си и резултатите от доц. Русев. Имам нужда от малко помощ, че някои неща не са ми ясни.Relieved
- Имам завишени стойности на TSH-3,34 -изписал ми е еутирокс по схема 25/50/25/50 мкрг- какво означава тази схема? Всяка седмица да редувам дозата ли?Rolling Eyes
-Имам и повишени НК клетки (18,4) и %CD16NK 14,8%- за тях ми е назначил вливки интралипид - 5 мл- 2-4 дни преди овулация и повторно след положителен тест и последно в 8-9г.с- Някой има ли опит с тези вливания, тези, които се правят преди овулация точно ли трябва да е изчислена овулацията или ориентировачно, не ми е ясно също, планираме подновяване на опитите през май, тоест оттогава ли се почват и всеки месец ли се правят преди овулация до положителн тест?
- Аз съм с мутации 4G/5G PAI  и ACE, плюс това баща ми има прекарана тромбофлибия- изписал ми - аспирин протект по  1 тбл. през ден преди и по време на бременност и след положителен тест през ден да се включи фраксипарин- уффф, четох много мнения из форума, че тази терапия през ден не е ефективна:disappointed:, защото НМХ действа само 24 часа, но четох също, че и доц, Конова изписва често този тип терапия при много бременни, та не знам,надявам се и да открия разбиращо АГ. Момичета, вие колко по -рано започнахте аспирина по 1 тбл,не знам не е ли прекалено рано да започвам отсега, ако планирам опити от май месец?Rolling Eyes
Ух, извинявам се за дългия пост, много ви благодаря за съветите, че направо в чудо се видях...Rolling Eyes

# 204
Аспирин - след овулация до цикъл. Не преди.

# 205
  • Варна
Момичета, получих заключението си и резултатите от доц. Русев. Имам нужда от малко помощ, че някои неща не са ми ясни.Relieved
- Имам завишени стойности на TSH-3,34 -изписал ми е еутирокс по схема 25/50/25/50 мкрг- какво означава тази схема? Всяка седмица да редувам дозата ли?Rolling Eyes
-Имам и повишени НК клетки (18,4) и %CD16NK 14,8%- за тях ми е назначил вливки интралипид - 5 мл- 2-4 дни преди овулация и повторно след положителен тест и последно в 8-9г.с- Някой има ли опит с тези вливания, тези, които се правят преди овулация точно ли трябва да е изчислена овулацията или ориентировачно, не ми е ясно също, планираме подновяване на опитите през май, тоест оттогава ли се почват и всеки месец ли се правят преди овулация до положителн тест?
- Аз съм с мутации 4G/5G PAI  и ACE, плюс това баща ми има прекарана тромбофлибия- изписал ми - аспирин протект по  1 тбл. през ден преди и по време на бременност и след положителен тест през ден да се включи фраксипарин- уффф, четох много мнения из форума, че тази терапия през ден не е ефективна:disappointed:, защото НМХ действа само 24 часа, но четох също, че и доц, Конова изписва често този тип терапия при много бременни, та не знам,надявам се и да открия разбиращо АГ. Момичета, вие колко по -рано започнахте аспирина по 1 тбл,не знам не е ли прекалено рано да започвам отсега, ако планирам опити от май месец?Rolling Eyes
Ух, извинявам се за дългия пост, много ви благодаря за съветите, че направо в чудо се видях...Rolling Eyes

За еутирокс - това е схема за всеки ден, т.е. понеделник сте на 25, вторник 50, сряда 25, и т.н. Вливките интралипид се започват преди опитите, примерно ако искате от началото на май да започвате, вливате 2-4 дни преди овулацията, с която искате да стартирате. Ако имате редовен цикъл, ориентировъчно може да си изчислите О. Самото действие на Интралипид е около 8 седмици, т.е. ако нямате + тест до 2 месеца, вливате още, и така до + тест, когато продължавате по неговата схема (вливка при + тест и вливка 8-9г.с.). Аспирин действа с натрупване, така че може да го започнете сега или нач. на април - относно дали влияе на ову, не мога да кажа...и 2те мнения съм виждала във форума. Ако искате, може да го приемате след ову преди цикъл (някои го спират по време на цикъла заради по-обилно кръвотечение), или да си го пиете постоянно. А относно терапията с НМХ и аспирин през ден - отново има доста мнения по въпроса. Вие имате и семейна обремененост, та може би трябва да се консултирате и с още някого. Успех Simple Smile

# 206
  • Стара Загора
КАкво значи разбиращо АГ? Хора, тука виждам, че си играете със съдбата си.... При установена тромбофилия ти трябва генетик/имунулог. За хормоните ти трябва ендокринолог. Как си представяш едно АГ да разбира от всичко това. Слушайте си специалистите, защото предварителната терапия е много важна, а АГ-то не е компетентно по този въпрос. След + тест тримата специалисти работят заедно с цел нормално износване.
Не желая да обиждам никого, но коментари от сорта "няма да си пия аспирина, защото пречи на О" са повече от смешни. Направо много съм се възмутила от тоя форум, не очаквах ....

# 207
- Аз съм с мутации 4G/5G PAI  и ACE, плюс това баща ми има прекарана тромбофлибия- изписал ми - аспирин протект по  1 тбл. през ден преди и по време на бременност и след положителен тест през ден да се включи фраксипарин- уффф, четох много мнения из форума, че тази терапия през ден не е ефективна:disappointed:, защото НМХ действа само 24 часа, но четох също, че и доц, Конова изписва често този тип терапия при много бременни, та не знам,надявам се и да открия разбиращо АГ. Момичета, вие колко по -рано започнахте аспирина по 1 тбл,не знам не е ли прекалено рано да започвам отсега, ако планирам опити от май месец?Rolling Eyes

За еутирокс - това е схема за всеки ден, т.е. понеделник сте на 25, вторник 50, сряда 25, и т.н. Вливките интралипид се започват преди опитите, примерно ако искате от началото на май да започвате, вливате 2-4 дни преди овулацията, с която искате да стартирате. Ако имате редовен цикъл, ориентировъчно може да си изчислите О. Самото действие на Интралипид е около 8 седмици, т.е. ако нямате + тест до 2 месеца, вливате още, и така до + тест, когато продължавате по неговата схема (вливка при + тест и вливка 8-9г.с.). Аспирин действа с натрупване, така че може да го започнете сега или нач. на април - относно дали влияе на ову, не мога да кажа...и 2те мнения съм виждала във форума. Ако искате, може да го приемате след ову преди цикъл (някои го спират по време на цикъла заради по-обилно кръвотечение), или да си го пиете постоянно. А относно терапията с НМХ и аспирин през ден - отново има доста мнения по въпроса. Вие имате и семейна обремененост, та може би трябва да се консултирате и с още някого. Успех Simple Smile
Manuela, много благодаря за съветите и насоките, наистина много полезни за мен!:yum: Да, за терапията с аспирина и НМХ със сигурност ще се консултирам и с още някой специалист дали дозата е достатъчна, но както каза и самият доц. Русев - терапията е динамична и може да се коригира при необходимост след изследване на АПТТ и брой тромбоцити.

@Маria Dimova
Под разбиращо АГ- имам предвид точно това-  специалист, който да следи проблемна бременност и да се е сблъсквам с тромбофлибии, защото за мен е много важно да имам доверие на следящия си  АГ и да съм убедена, че ако има най-малкото съмнение, че нещо не е наред, ще вземе мерки- точно с цел да не си играя със съдбата си, а да знам, че правя всичко необходимо с помощта на компетенти специалисти! Назидателният Ви то в случая не ми е на място, в крайна сметка форумът е място за взаимопомощ, всеки споделя своите съвети и насоки,това, с което се е сблъскал, а не мнение на специалист, и всеки решава кое му е полезно от споделеното!

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 12:04 от Fani_M

# 208
  • София
КАкво значи разбиращо АГ? Хора, тука виждам, че си играете със съдбата си.... При установена тромбофилия ти трябва генетик/имунулог. За хормоните ти трябва ендокринолог. Как си представяш едно АГ да разбира от всичко това. Слушайте си специалистите, защото предварителната терапия е много важна, а АГ-то не е компетентно по този въпрос. След + тест тримата специалисти работят заедно с цел нормално износване.
Не желая да обиждам никого, но коментари от сорта "няма да си пия аспирина, защото пречи на О" са повече от смешни. Направо много съм се възмутила от тоя форум, не очаквах ....

Привет, Мария. Както ти сама казваш това е форум. Доколко да разчиташ на него и доколко не преценяваш ти и всеки останал за себе си. Ако не намираш тук това, което ти е нужно или не разбираш защо някой е казал нещо си, може да споделиш, може да попиташ, но лично на мен квалификации като "това е смешно" ме обиждат, въпреки, че казваш, че не искаш да обидиш никого.
Ако някой от нас беше намерил трима лекари, които да работят заедно и да му обръщат достатъчно внимание така, че да е запазил детето си, едва ли щяхме да пишем в някакъв форум и да се вайкаме. Да, тук не си решаваме проблема, но споделяме кой, каквото знае и търсим начин да продължаваме напред, търсим различни мнения от хора, които са преживели същото. За по-малко от три месеца лично аз бях при трима гинеколози, хематолог, имунолог и имах консултация с генетик, което е написано и в темата. Поизчетох темата и прочетеното ме накара да потърся мнение тук заради това, че само мнението на имунолога беше различни от това на останалите. Може да не е най-доброто, което може да се направи, но е нещо. Когато аз се доверих на лекарите с идеята, че съм при най-добрите и отказах да чета, каквото и да е загубих бебето си, а лекарите ми обясняваха, че им свършва смяната.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 12:06 от Butterfly_Sandra

# 209
Здравейте,
за пръв път пиша тук, но имам нужда да поговоря с някой. След аборт в края на 5 месец бях на консултация при доц.Русев и вчера излязоха резултатите -
Повишена популация на НК клетките. Повишени ТЛА. Хетерозигот по мутантен алел на PAI. Недостатъчност на Вит Д и Вит В12.
Чухме се по телефона и ми обясни набързо резултата и терапията. Не знам обаче след тези резултати дали да се успокоя или притесня повече и имам още повече въпроси. Дали това е било причината за аборта след като бременността нямаше проблеми дотогава, нямаше забавяне в развитието, бях ходила на втора фетална морфология, а два дни по-късно бебето нямаше пулс (знам, че няма как да ми отговорите, но ако някой има подобен опит, ще се радвам да сподели). След този резултат води ли се, че имам тромбофилия и мутацията на генът ли е причина за дефицита на витамините? Дали трябва да се пуснат някакви допълнителни изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт