Тромбофилия - тема №5

• 66 147
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, някои запознат ли е с лупус антикоагулант? Излезе ми повишен, а пише страхотийки и да питам дали имате лична информация.

Това пък какво е сега? Не съм изследвала тасова нещо, необходимо ли е и кога се прави?

# 181
  • София
Дунде, консултирай се с имунолог.

# 182
Аз също съм с 4G/5G, MTRR и Антифосфолипиден и съм само на аспирин 75, дори не е и 100.
А кой ти го предписа ,и какви изследвания за ти пускали за него?
За мулти витамините сигурно бих си купила щом са с метилирана форма.Прецаках се с фомибион1 за бременни бях почнала да го пия пише че уж е метил а се оказа че е наполовина само ,което пък е тъпо според мен.После го спрях като ми каза Русев че не е за мен.

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 12:06 от Small :) Smurfieta

# 183
  • София
момичета, имам един въпрос малко в страни от темата, но все пак свързан с нашите проблеми.
Ако има внос на метилирани мултивитамини и пренатални с метил форми на Б12, Б9 и т.н, бихте ли си ги купували от Бг със съответната надценка  или ще се справяте сами кой как може, защото все пак за нашия пазар не са никак евтини?

Това пазарно проучване ли е?
Аз бях търсила метилирани мултивитамини и бих си ги купила само ако цената е съпоставима с тази на витамините от iherb да кажем.

# 184
Предписа ми го последно /защото и преди това имах хиляди предписания/ консултантска комисия, тук в Лондон - трима консултанти - по тромбофилия, многоплодна бременност и фетална медицина.

Сега във вторник пак имам час за да проследят кръвотока на плацентата, общия кръвоток и общото васкуларно състояние, каквото и да означава това ...

Изследвания имам - генетични тромбофилия + 15 пъти ме бодоха, три месеца, за придобити.

# 185
  • На север
Искам да споделя възхищението си от доц. Русев. Писа ми по имейла и преди малко ми се обади от България за негови разноски без да съм ходила никога при него. Обясни ми всичко и каза в никакъв случай да не взимам утрогестан или дуфастон. Дори разбрах защо имам екзема по ръката. Оказа се заради едната ми мутация, при която организма не приема всякакви препарати, консерванти, подсладители и всичко изкуствено. Каза какво и кога да изследвам и да му ги пращам и ако има нещо да му се обадя или да му пиша. Нямам думи! Разплаках се по телефона. Това е истински лекар и човек!

# 186
Коя е тази мутация за утрогестан и консерванти?!

# 187
  • На север

Мутациите са ми Пай имам хетерозигот, Лайден хетерозигот и Mthr имам хомозигот! Последното показва, че тялото ми освен, че не усвоява фолиевата киселина, не усвоява и B12 и не може да се справи с консерванти, подсладители и всякакви химии. Каза да ползвам винаги ръкавици като чистя, защото и препаратите не ми понасят. Аз от доста време ми излиза обрив на ръката от препаратите и до сега дерматолог не е успявал да ми помогне. Каза, че е точно заради тази мутация. За утрогестана и дуфастона каза, че в никакъв случай да не ги ползвам. Не съм питала защо, но до колкото разбрах е защото те образуват тромби. За но шпа питах и каза, че при него ако имам някъде тромб в организма ми той може да се откъсне и да стигне до плода. За това да го избягвам. В краен случай не повече от един. Каза че с моите мутации аз няма как да нямам тромби. Каза че моето дете един ден със сигурност ще има хетеро на MTHFR. Обясни ми ако прокървя да пия по 15 капки витамин К (на капки) на ден, три дена и да спра аспирин протекта за 1,2 дена. За болките каза да пия магнезий в комбинация с витамин B6 и да следя освен APTT и тромбоцитите и витамин B12 и ако имам недостиг да пия метилиран, защото заради MTHFR не го усвоявам. Каза да пия аспирин протект до 12та седмица и всеки ден да си слагам хепарин до края.

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 17:15 от Woman in red

# 188
Здравейте и от мен, момичета! И аз се нареждам при вас с прясно прекаранана тромбоза на крака и в последствие ме изследваха и откриха мутации - хомозигот по Лайден, хетерозигот  MTHFR A1298C и хетерозигот по PAI-1  4G/5G. Това, което разбрах е, че последните 2 не са страшни, но много ме притеснява фактора Лайден. Лекарите ми казаха, че ще трябва много сериозна профилактика с фракси през цялата бременност, а също и седмици след, редовно следене на бебето как се развива и т.н. Ще изчета всички теми тук разбира се, имам вече записан час за доц Конова, др седмица при доц Станева.
Отделно, че ние сме за инвитро и това още повече ме плаши, много се усложнява всичко и не мога да повярвам, че се случва. Сега ще съм 6 месеца на Еликвис и след него започвам фракси и стимулации за инвитро. Кажете ми моля, толкова страшно ли е всичко по време на бременността? Много ли е сериозен риска за мен и за бебето с този фактор ?

# 189
Изследването на лупус антикоагулант не е рутинно Simple Smile назначиха ми ги от клиниката, защото 2 поредни пъти с перфектни ембриони имам бх бременности и търсят причината. Това е показател на кръвта. Иначе и на имунологичен доктор съм ходила. Уж всичко е наред. Дано този път успеем.

# 190

Мутациите са ми Пай имам хетерозигот, Лайден хетерозигот и Mthr имам хомозигот! Последното показва, че тялото ми освен, че не усвоява фолиевата киселина, не усвоява и B12 и не може да се справи с консерванти, подсладители и всякакви химии. Каза да ползвам винаги ръкавици като чистя, защото и препаратите не ми понасят. Аз от доста време ми излиза обрив на ръката от препаратите и до сега дерматолог не е успявал да ми помогне. Каза, че е точно заради тази мутация. За утрогестана и дуфастона каза, че в никакъв случай да не ги ползвам. Не съм питала защо, но до колкото разбрах е защото те образуват тромби. За но шпа питах и каза, че при него ако имам някъде тромб в организма ми той може да се откъсне и да стигне до плода. За това да го избягвам. В краен случай не повече от един. Каза че с моите мутации аз няма как да нямам тромби. Каза че моето дете един ден със сигурност ще има хетеро на MTHFR. Обясни ми ако прокървя да пия по 15 капки витамин К (на капки) на ден, три дена и да спра аспирин протекта за 1,2 дена. За болките каза да пия магнезий в комбинация с витамин B6 и да следя освен APTT и тромбоцитите и витамин B12 и ако имам недостиг да пия метилиран, защото заради MTHFR не го усвоявам. Каза да пия аспирин протект до 12та седмица и всеки ден да си слагам хепарин до края.
И аз имам обрив на ръката си вече 4 г може и повече същото ми каза и на мен,когато мажа с крем ми минава,но после пак се появява.Така или иначе не  е хубаво да се пипат препарати.Аз обаче не мога да си го обясня тоя обрив не съм го имала преди ,а сега не мога да се оттърва от него.Питах дерматолози,не получих конкретен отговор от какво е.Дори да не пипам препарати пак си го има.Според мен трябва да има някакъв начин да се махне след като толкова години го нямаше.... Всичко това което ти е казал на теб ми е казал и на мен едно към едно .
Sirma.P уж като се взимат лекарствата правилно сякаш не е толкова страшно.

# 191
  • София
Woman in red, много ме радва споделеното от теб! Дано сега си по-спокойна Simple Smile Спазвай препоръките му, запиши си ги, че се забравят и се надявам да успяваш да си пускаш изследвания когато се налага. А за тзои вит. В6 има ли пак метилирана форма, коментирахте ли я?
Small Simple Smile Smurfieta, всякакви консерванти и химии в храната могат да те тровят и затова да се появява този обрив. Как се храниш, пиеш ли безалкохолни? Може там да е разковничето.
Sirma.P, добре дошла! Аз не съм чела нищо за този фактор Лайден, но това, което мога да препоръчам ако си от София е да се видиш и с доц. Русев. Като цяло ще трябва да си внимателна и да се следиш, но не виждам причина да не успеете. Пиши какво сте говорили след прегледите, моля!

# 192
  • На север
Госпожица Лаленце, каза ми за метилирана B12, а не B6. За второто каза, че е добре с магнезия при болки да се пие.
Аз много се успокоих Simple Smile Днес нищо ми няма.

# 193
Благодаря, ще пиша след прегледите. А Доц Русев работи в Малинов или се бъркам?

# 194
  • София
Да, точно така.

Общи условия

Активация на акаунт