Тромбофилия - тема №5

• 66 144
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Днес проверих дали някъде продават клексан и намерих в една аптека ако някой иска може да си го купи от там.Пишете на лично при интерес.

# 166
  • Sofia
може ли някой да ми го разтълкува имам или не Simple Smile тромбофилия?
Макар и нискорискова ,имаш мутация и то хомозиготна.Някои лекари препоръчват при бременност с такава мутация АП и фраксипарин, някои не!И неусвояване на ФК ,за която трябва да се пие метилирани форми.

# 167
Аз съм от хомозиготните по PAI - 4G/4G и според доц. Русев трябва да съм на терапия с Фраксипарин и АП всеки ден. Имам загуба в 22-ра г.с. без терапия, но тогава не знаех за тромбофилията. Имам и един неуспешен ЗЕТ след това.
Доколкото знам има много момичета със същата мутация, които са на различна схема- само НМХ, само АП или и двете, но през ден. Може би е индивидуално и зависи и от други фактори.

# 168
  • София
И аз съм със същите мутации и имам загуба в 12гс. без терапия.
За следваща бременност ще съм с НМХ всеки ден.
Също така приемам само метилирани форми на Б9 и Б12 - на първа страница на темата е обяснено защо.

# 169
  • Sofia
Аз съм хетерозигитна по PAI 4g/5g и през бременността също биех, макар че много лекари отричат ,че е нужно!Загубих бременността по друга причина ,но сега отново правя опити и не знам при бременност да слагам ли фраксипарин, всеки ден ли ,през ден ли? Общо взето ,май решение трябва аз да взимам, защото лекарите са скептични относно тази мутация,но мен ме е страх! Не съм изследвала АСЕ и фактор 13 ,а само основния пакет.Има ли други момичета като мен,бихте ли дали съвет ,ако забременея 🙏, какво да правя?🤗

# 170
  • София
Suzana и аз съм 4G/5G + хетерозигот за Б12 и фолиева... с назначена терапия АП и НМХ през ден и главата ме боли вече от мисли какво да правя като забременея. Другата седмица ще се опитам да отида при АГ-то, което следеше бременността ми и ще я помоля да ме посъветва. Май от всички, които обиколих в крайна сметка пак ще се върна при нея. АП мисля да не пия преди бременност, четох, че пречи на О.
Честно казано опитвам се да намеря начин да не мисля постоянно затова, че ще превъртя, но засега не го намирам...

# 171
Suzana и аз съм 4G/5G + хетерозигот за Б12 и фолиева... с назначена терапия АП и НМХ през ден и главата ме боли вече от мисли какво да правя като забременея. Другата седмица ще се опитам да отида при АГ-то, което следеше бременността ми и ще я помоля да ме посъветва. Май от всички, които обиколих в крайна сметка пак ще се върна при нея. АП мисля да не пия преди бременност, четох, че пречи на О.
Честно казано опитвам се да намеря начин да не мисля постоянно затова, че ще превъртя, но засега не го намирам...

Да споделиш после, какво те е посъветвала, че съм със същите мутации и същата терапия, и мен главата ме боли.

# 172
Паскалева ми отговори Simple Smile  
''Изследването показва, че по-добра ефективност ще има ако приемате всеки ден аспирин протект от 100 mg.''
Момичета ако някоя от вас прави подобно на моето изследваня ,моля споделяйте.Искам да наблюдавам препоръките и дали има разминаване нещо.А дали ще имам нужда и от Клексан,пак ще трябва да питам Русев.

# 173
Аз съм хетерозигитна по PAI 4g/5g и през бременността също биех, макар че много лекари отричат ,че е нужно!Загубих бременността по друга причина ,но сега отново правя опити и не знам при бременност да слагам ли фраксипарин, всеки ден ли ,през ден ли? Общо взето ,май решение трябва аз да взимам, защото лекарите са скептични относно тази мутация,но мен ме е страх! Не съм изследвала АСЕ и фактор 13 ,а само основния пакет.Има ли други момичета като мен,бихте ли дали съвет ,ако забременея 🙏, какво да правя?🤗

Suzana, аз също съм хеторозиготен по PAI 4G/5G , в препоръките от Геника ми пишеше да изследвам още два генитипа-ACE  и фактор 13, така излезе още една хетерозиготна комбинация  ACE. В комбинация  повишават риска от спонтанен аборт, това беше заключениието. Така че моято мнение е, че е хубаво и те да се проверят.
Миналата седмица бях при доц, Русев, пусна ми и други изследвания и сега чакам да ми прати резултатите с оценка, ще споделя какво е препоръчал.

# 174
  • София
Ще споделя, дано всички да намерим верния път и да имаме и късмет, че и той си трябва.

# 175
  • Стара Загора
Здравейте на всички,
от утре трябва да се боцкам с фраксипарин. Някой показа ли ви как се слага, някакви тънкости да споделите или както е описано в листовката- така?

# 176
  • На север
Здравейте на всички,
от утре трябва да се боцкам с фраксипарин. Някой показа ли ви как се слага, някакви тънкости да споделите или както е описано в листовката- така?

Гледах клипчета в YouTube как се прави.

# 177
Аз също съм с 4G/5G, MTRR и Антифосфолипиден и съм само на аспирин 75, дори не е и 100.

# 178
  • Варна
момичета, имам един въпрос малко в страни от темата, но все пак свързан с нашите проблеми.
Ако има внос на метилирани мултивитамини и пренатални с метил форми на Б12, Б9 и т.н, бихте ли си ги купували от Бг със съответната надценка  или ще се справяте сами кой как може, защото все пак за нашия пазар не са никак евтини?

# 179
Момичета, някои запознат ли е с лупус антикоагулант? Излезе ми повишен, а пише страхотийки и да питам дали имате лична информация.

Общи условия

Активация на акаунт