Тромбофилия - тема №5

• 66 094
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • Стара Загора
Има ли някоя от вас, която да е раждала по естествен начин с тромбофилия?

# 286
  • София
Има ли някоя от вас, която да е раждала по естествен начин с тромбофилия?

Тромбофилията не пречи на естествено раждане, даже е препоръчително.
Така поне са ми казвали доста лекари.

# 287
  • Стара Загора
В последствие ми обясниха, че с два спонтанни аборта и тромбофилия се водя с високо рискова бременност и заради това предполагат, че ще е секцио. Много тъпо.

# 288
  • На север
Да, тук всички раждат естествено. В София знам, че също раждат естествено с тромбофилия. В провинцията масово се хващат за тромбофилията за да си секцио, но ако отвориш една статия на тази тема ще видиш, че сексиото е по-опасно от естественото раждане, относно образуването на тромби. И какво общо имат минали аборти за това как ще раждаш сега? Това за мен са глупави причини за да се хванат за секцио, че да те претупат по-набързо. Аз ако съм на твое място бих си търсила друг лекар, който да не гледа парата само.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 17:03 от Woman in red

# 289
Вече от 3 седмици си бия фраксипарин и освен буците по корема и сърбежа там , от 2 дни ме сърби кожата на много места по тялото.... направо се чувствам като крастава.... дали може да е реакция от фраксипарина. Последно като си правих ДКК еозинофилите ми бяха малко над нормата , но не беше нещо драстично. На някой да му се е случвало да го сърби кожата не само където си слага инжекциите?

# 290
  • София
Правиш алергична реакция, пробвай да смениш с клексан

# 291
  • На север
Чувала съм, че когато имаш такива сърбежи минават на Клексан, който бил по-пречистен.
А на вас образуват ли ви се синки?

# 292
Да , и от болницата ми казаха , че сигурно правя алергична реакция и да сменя на клексан. Вече отидох и си купих Simple Smile

# 293
  • Harmanli, Bulgaria
Вече от 3 седмици си бия фраксипарин и освен буците по корема и сърбежа там , от 2 дни ме сърби кожата на много места по тялото.... направо се чувствам като крастава.... дали може да е реакция от фраксипарина. Последно като си правих ДКК еозинофилите ми бяха малко над нормата , но не беше нещо драстично. На някой да му се е случвало да го сърби кожата не само където си слага инжекциите?
Мен също ме сърбеше и зачервяваше, буците и синините са често срещано явление. Но аз не минах на клексан, че едвам се снабдявах с фракси и после изчезна сърбежа

# 294
  • Sofia
Да , и от болницата ми казаха , че сигурно правя алергична реакция и да сменя на клексан. Вече отидох и си купих Simple Smile
А откъде се сдобивал с Клексан и по-добър ли от фраксипарина или са аналози?И на каква цена?

# 295
Купувам то от Турция.

# 296
Аз го купих от аптека Гален в Хасково ( мисля , че тази верига я има и в други градове) и си поръчах още инжекции. Но на мен и Одрин ми е близо и може и от там да си купувам , ако тук не намеря.

# 297
А откъде се сдобивал с Клексан и по-добър ли от фраксипарина или са аналози?И на каква цена?
Има го по аптеките скоро минавах да питам.

# 298
  • пазарджик
Mileneira ти на каква доза клексан си,колко ти излиза като цена?Аз тук го взимам на 6.60 лв за брой от Марешки,но много скъпо идва.Става въпрос за доза от 0.4

# 299
  • София
Момичета, може ли някой да ми каже по колко капки вигантол се пият. Изследването ми показа дефицит на витамин Д. В описанието пише 1-2 капки, според вас достатъчно ли е?

Извинявам се ако въпросът не е за тук.

Общи условия

Активация на акаунт