Тромбофилия - тема №5

• 66 097
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
B6 е само в Бодимед по спомени и пращат пробата в Германия. Аз го пусках там преди Коледа. Мисля, че всеки четвъртък пращат пробите и излиза на следващия четвъртък.

# 271
  • Варна
Не съм изследвала  Б6, но и не виждам нужда, след като не усвоявам Б9 и Б12 ми е в сивата зона, едва ли Б6 ще цъфти.
А иначе много мразя да пия моновитамини, защото хапчетата са със шепи и почвам да забравям кое, какво, що.
Аз открих нещо което ми върши работа, поръчах го и даже дойде, но междувременно си бях купила вече на jarrow B6/B9/B12 та сега се чудя тях ли да почвам и как точно. Факт е че с метил формите явно нямам проблеми, защото без да зная че неофолик мета не се пие като обикновенната си зобах по 9-10 хапчета от нея и си бях ок. Ама сега с това Б12 нещо се притесних.

# 272
Преди бременността, трябва да се запълнят дефицити, това е ясно.
Аз питах по време на бременността, как приемате Б12, дози, и т.н.т. Опасен ли е приемът на Б12 всеки ден по време на бременност?

# 273
  • Sofia
Момичета, моля за помощ, какви изследвания пускате по време на бременност, за да се следи дали дозата на фраксипарина е добре?

# 274
  • София
mileneira, аз нямам личен опит с бременност, но имам позната с мутация, която си приемаше метилкобаламин без проблеми всеки ден. Единствено пускаше чести контроли и с лекаря й взимаха решение за дозата на база на изследването.

# 275
  • пазарджик
Malinka,аз ходя при проф.Паскалева и тя ми пуска анти-ха,д димер,фибриноген и пкк за дозата на фраксипарин/клексан.Последно ходих миналата седмица бях 25 г.с. и съм на доза 0.4 всеки ден.Каза ми,че вече няма нужда да ходя при нея и до края оставам на тази доза.

# 276
  • Sofia
Благодаря ти!

# 277
А за проф. Паскалева къде преглежда и как мога да си запиша час? Видях някакъв номер в НКБ, но не успях да се свържа.

# 278
Преди бременността, трябва да се запълнят дефицити, това е ясно.
Аз питах по време на бременността, как приемате Б12, дози, и т.н.т. Опасен ли е приемът на Б12 всеки ден по време на бременност?
На мен ми откриха дефицит в началото на бременността (беше ми 69) и ми назначиха инжекции 5 бр. по 1 през 5 дни. След това трябваше да пия Б12 през 2 дни, но явно не е било достатъчно. Сега ми е 125 (вече не съм бременна) и Русев ми назначи 8 инжекции, каза, че е хубаво да се вдигне поне до 600 преди забременяване.

# 279
  • София
А за проф. Паскалева къде преглежда и как мога да си запиша час? Видях някакъв номер в НКБ, но не успях да се свържа.

Сирма, това е номера за записване на часове 02/921 13 64

# 280
Момичета Кринон 80 мг гел и Утрогестан 3/3 ,някой може ли да ми каже каква е разликата?
Русев ми каза да взимам само по 1 сутрин 1 вечер утрогестан,а ми изписаха Кринон и сега не знам дали е подходящ за мен.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 07:27 от Small :) Smurfieta

# 281
  • София
Дидито, няма как да знаеш каква доза да приемаш от даден витамин, ако не знаеш какви са ти нивата. Именно затова комбинираните витамини не са добра идея - не можеш да взимаш повече от това, което ти е в дефицит.

Мога да ти дам пример: и аз, и моя приятелка, имаме хетерозиготна мутация в MTHFR C677T. Мойто ниво на Б6 е 25, нейното е 5. Аз пия половин дневна доза, тя пие две.

Моля всички момичета да прочетат първа страница на темата, за да не отговаряме на едни и същи въпроси на всяка страница.

# 282
Banbolinka,
Благодаря много за отговора Simple Smile

# 283
  • На север
Момичета, получих си първите резултати. В началото на бременността съм и съм на аспирин протект и инжекции всеки ден. Може ли мнение по тях?

# 284
https://www.blitz.bg/obshtestvo/zov-za-pomoshch-mlada-zhena-zagu … i_news588026.html

https://trafficnews.bg/plovdiv/zov-pomoshttarsiat-se-kravodarite … na-plovdiv-99478/

"Млада жена от Пловдив се нуждае спешно от кръвопреливане, няма значение каква група. След бързо настъпила прееклампсия в осмия месец на бременността, тя е загубила бебето, а сега лекарите се борят за нейния живот.

Близките и се обръщат към всички хора с големи сърца от Пловдив, които искат и могат да помогнат. Те могат да дарят кръв за Йоана Йонкова Нешева в Кръвопреливния център, който се намира в сградата на УМБАЛ "Пловдив", необходимо е да посочат за кого даряват. Предстои още една операция.

За повече информация- телефонът на майката на пациентката- Снежинка Нешева, е  0878306653."

Общи условия

Активация на акаунт