Тромбофилия - тема №5

• 66 004
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не съм чувала подобно нещо и си ям риба. Защо да не може?

# 571
Рибата е много полезна през бременността.

# 572
[video][/video]
Някои риби съдържат фосфор които вреди на бебето.  А аз съм от по страхливи те и въобще спрях рибата. А така обичам шаран с чесън и копър.

# 573
  • На север
Рибата е много полезна. От къде ще си набавиш примерно омега? Това за мен е голяма глупост да се спре напълно цял продукт заради това че две три риби е добре да се избягват. Има още толкова много, които пък са препоръчителни.

# 574
Рибата е много полезна. От къде ще си набавиш примерно омега? Това за мен е голяма глупост да се спре напълно цял продукт заради това че две три риби е добре да се избягват. Има още толкова много, които пък са препоръчителни.
Би ли казала кои риби са ок? Аз наистина незнам

# 575
  • Sofia
Със сигурност не е правилно да  спира риба , който обича, разбира се, през бременността! Скумрия се препоръчва, съдържа много DHA , пъстърва, шаран!Не бива акула и пангасиус( така съм чела) и морски дарове, защото са алергени!

# 576
  • На север
Аз знам, че тон не бива, но пак ям на салата понякога. Иначе карам на сьомга и скумруя, но тук качеството е много добро и на двете.

# 577
  • Варна
риба тон не се препоръчва заради високо съдържание на живак ако не бъркам

# 578
Момичета как се свързвате с доц.Русев? С първата ми бременност ми каза да не пътувам до София и се чувахме на всеки две седмици докато родя.Сега ми каза пак да не пътувам,а да му пиша по Вайбър или съобщение,но само веднъж ми върна отговор.Оттогава не мога да се свържа с него.Да питам също и доц.Конова добра ли е по отношение на терапиите с Фраксипарин,че Пловдив ми е много по-близо за пътуване.

# 579
На първа страница може да добавите, че и в лаборатории Синево правят анти Х а.
И този резултат професорката ми го е признявала.

# 580
Момичета имам малко въпроси, ако можете да хвърлите светлинка...
Имам една нормална бременност без кой знае какви вълнения, с изключение, на това че имах много контракции и родих месец по-рано. След това имах един мисед. Беше спряло да се развива в 6-7 г.с Казаха ми да почивам 6 месеца, но на 4 месец забременях. Мислех да правя разни изследвания, но не можах. Единственото, което успях да направя е да пусна ТСХ, на кратко се оказах с Хашимото. Други изследвания не съм правила. Пия лекарства за щитовидната и всичко е в норма. Сега съм в 12+3, а бебето отговаря на 13+2. Но, чета за тази тромбофилия и постоянно се притеснявам. И така да дойда на въпросите:
1. Ако бременна има тромбофилия и настъпи мисед - в кои седмици най-често се случва.
2. Случва ли се да изостава плодът?
3. Каква е вероятността при вече една нормална бременност да се окаже наличието на тромбофилия?

И чела съм, че има майки, които са износвали и раждали децата си, а са били с тромбофилия (нелекувана), но са имали проблеми през бременността - какви са тези проблеми?

Благодаря Simple Smile

# 581
  • София
Яна, аз ще ти кажа това, което знам , също и от горчив опит с мои приятелки. Тромбофилията може да направи проблем по всяко време - моя приятелка загуби бебчето в началото на 9 тия месец ( просто почина в нея ) Не е изоставало, на ФМ всичко уж е било наред.
След като си имала една бременност със спряло развитие..... Незнам, аз лично бих пуснала за свое успокоение.
При мен първата Б, също нямаше изоставане, но имах влошен кръвоток, който хванаха в 21 седмица и в 22 ра загубих бебето. Иначе и аз имам едно раждане преди доста години в 32 седмица, тогава въобще не се знаеше и говореше за тези тромбофилии и прочие...
 Така, че моя съвет е да си пуснеш поне основния панел за тромбофилия- мисля, че е около 160 лв.
Пожелавам ти всичко да е наред и притесненията ти да са напразни. Simple Smile

# 582
  • гр. Варна
Здравейте, моля някой да ми каже във Варна кой АГ, освен Георгиева, може адекватно да следи бременна жена с тромбофилия. Благодаря

# 583
  • София
Момичета имам малко въпроси, ако можете да хвърлите светлинка...
Имам една нормална бременност без кой знае какви вълнения, с изключение, на това че имах много контракции и родих месец по-рано. След това имах един мисед. Беше спряло да се развива в 6-7 г.с Казаха ми да почивам 6 месеца, но на 4 месец забременях. Мислех да правя разни изследвания, но не можах. Единственото, което успях да направя е да пусна ТСХ, на кратко се оказах с Хашимото. Други изследвания не съм правила. Пия лекарства за щитовидната и всичко е в норма. Сега съм в 12+3, а бебето отговаря на 13+2. Но, чета за тази тромбофилия и постоянно се притеснявам. И така да дойда на въпросите:
1. Ако бременна има тромбофилия и настъпи мисед - в кои седмици най-често се случва.
2. Случва ли се да изостава плодът?
3. Каква е вероятността при вече една нормална бременност да се окаже наличието на тромбофилия?

И чела съм, че има майки, които са износвали и раждали децата си, а са били с тромбофилия (нелекувана), но са имали проблеми през бременността - какви са тези проблеми?

Благодаря Simple Smile

За да все пак да внеса доза успокоение ще кажа, че аз пуснах за тромбофилия сега, след втори мисед, като дори ми бяха казали, че няма смисъл, защото между двата миседа имам успешно раждане. Е, в три от 4те неща, които изследват имам проблем! При успешната бременност не съм има проблем с кръвотока, няколко пъти са го гледали (на стандартни изследвания). Скоро бях писала, че при положение, че аз имам мутации, при сестра ми положението няма как да е по-розово, а тя не е имала проблем с двете си бременности (роди бебета по 4 кг.) Казват, че това с тромбофилията е предразположеност, може да се прояви, може и да не се.
Та, ако имаш притеснения - изследвай се, 130 лева е в Националната генетична лаборатория. Може и нищо да ти няма и предишния мисед да е бил заради хромозомна аномалия или нещо друго. От друга страна мен ме е яд, че не пуснах изследванията още при първата случка, защото може би нямаше да се стигне до втора подобна.. кой знае...

# 584
Май, май ще си пусна. То спокойствието ми не струва 130лв. Аз бих пила и аспирин протект профилактично, но имам зверска алергия към него. А, вярно ли е, че дуфастонът е противопоказен при тромбофилия, аз един месец пих по 6 таблетки на ден заради едно прокървяване. Иначе с първата бременност не съм имала проблеми с кръвотока, родих по-рано заради преумора и непрекъснато движение, живея на четвърти етаж, всеки ден пеша по два три пъти на ден и т.н

Общи условия

Активация на акаунт