Тромбофилия - тема №5

• 66 001
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Аспирина, това което на мен ми набиваха в главата в чужбина е, че може да навреди само на плода, не и на мен до 12 гс. Но има много момичета приемали аспирин от самото начало. В България е друго мнението. Най-добре да си намериш с кой специалист да се консултираш и ако ти вдъхва доверие, да следваш съветите му.
Аз съм се консултирала дистанционно - превеждаш им таксата и след това по телефон или мейл, както се разберете.

# 91
  • На север
Аспирина, това което на мен ми набиваха в главата в чужбина е, че може да навреди само на плода, не и на мен до 12 гс. Но има много момичета приемали аспирин от самото начало. В България е друго мнението. Най-добре да си намериш с кой специалист да се консултираш и ако ти вдъхва доверие, да следваш съветите му.
Аз съм се консултирала дистанционно - превеждаш им таксата и след това по телефон или мейл, както се разберете.
Здравей. Може ли на лични да ми кажеш с кой лекар се консултира дистанционно?

# 92
Няма проблем - със клиника Щерев, според проблема ти ще те насочат към лекар, дори мисля че има ценораспис на сайта им за дистанционните. Със Сигридов също - все още се консултирам, малко е побъркан, но за някои неща върши работа, с него ми е личен контакта, не минавам през клиника. Но той ме е преглеждал доста през годините и знае горе долу за какво става дума.
В Надежда съм ходила само лично, но тогава също ми казаха, че е възможно да се правят консултации по телефон ако се наложи спешно.
Мисля, че дори и само за твое спокойствие, трябва да се консултираш.

# 93
  • София
Woman in red, залежаването определено не е добра идея защото се повишава риска от тромби.
Идеята на чорапите, както и на движението е да подобрят кръвообращението. Здравата мускулатура на краката има свойството да "държи" вените, че да не се разливат и да се получават разширени вени. Когато мускулите не са достатъчно силни или пък стадия на разширени вени е напреднал се изписват чорапи.
Според мен опитай се да правиш поне леки разходки, да не ползваш асансьоътр, а ако се чувстваш добре и леки упражнения.

# 94

Добре де и какво са препоръчвали щом не одобряват аспирина?Аз също съм против него и фракси но до сега карах без тях и нищо не се получи,сега почнах с аспирина.

# 95
До 12та седмица - нищо.

# 96
  • Harmanli, Bulgaria
Чорапите не вредят, аз съм с тях почти 10г. Но не трябва да се носят под тесни дрехи, най-вече дънки. Залежаването е вредно и при здрави хора, а при такива като нас с предразполежение си е опасно. Обикаляй из стаята, движи краката сякаш караш колело. Иначе краката трябва да са една идея над нивото на сърцето. Аспирина го изписват при много нискорискови мутации или както в моя случай при високорискови, но дозата на инжекциите не е достатъчна. Той е с натрупване в организма. Не го изписват от самото начало, за да може плода да се закрепи добре. То с напредването на бременността кръвта се сгъстява, а и започва да се изпомпва и минава по-голямо количество кръв през вените и затова се натоварват. Пътуването със самолет ако има тромб не е препоръчително дори забранено, защото налягането при излитане и кацане е голямо. А с кола пътуването когато е дълго е също кофти именно заради дългите часове в една поза. Затова е хубаво да се направи консултация с лекар. Почивай, храни се добре и мисли позитивно. Хапвай повече белтъчини, за да расте бебчо 😊

# 97
  • На север
Чорапите не вредят, аз съм с тях почти 10г. Но не трябва да се носят под тесни дрехи, най-вече дънки. Залежаването е вредно и при здрави хора, а при такива като нас с предразполежение си е опасно. Обикаляй из стаята, движи краката сякаш караш колело. Иначе краката трябва да са една идея над нивото на сърцето. Аспирина го изписват при много нискорискови мутации или както в моя случай при високорискови, но дозата на инжекциите не е достатъчна. Той е с натрупване в организма. Не го изписват от самото начало, за да може плода да се закрепи добре. То с напредването на бременността кръвта се сгъстява, а и започва да се изпомпва и минава по-голямо количество кръв през вените и затова се натоварват. Пътуването със самолет ако има тромб не е препоръчително дори забранено, защото налягането при излитане и кацане е голямо. А с кола пътуването когато е дълго е също кофти именно заради дългите часове в една поза. Затова е хубаво да се направи консултация с лекар. Почивай, храни се добре и мисли позитивно. Хапвай повече белтъчини, за да расте бебчо 😊

Ох сега ме стресна с това със самолета. Тъкмо реших днес, че по-добре със самолет, че е по-кратко. Ами ако се изследвам редовно там за тромбоцити, фибриноген и тнт и всичко е ок не може ли да летя? Толкова много полети имам до сега и никога не съм имала проблем. Никога не съм имала тромб, нито някой от семейството ми е имал. Казваш, че аспирина се пие след 12та седмица. Четах, че се пиел за плацентата, а тя се образувала след 12та седмица. Тогава защо тази генетичка с която си пиша ми каза да го почвам сега и да го пия до 12та седмица? Направо се взех в чудо вече. Едни викат пий, други опасно е. Едни викат било опасно за бебето. Други, че ще го спаси. Направо не знам. Как се взема такова решение сам? Sad

# 98
Ами трудно е, но нямаш избор - сама си решаваш. Наистина ако нямаш хора с тромб в семейството, само по права линия, баби и дядовци не се брояли, не ти е толкова висок риска. А и ти самата не си имала. Може да изчакаш до 12та с аспирина, защото пък ако е излишен ще почне едно зацапване в тия плацентообразуващи седмици ... изобщо ... трудна работа.

След 12та се храни бебето чрез плацентата и затова тогава започва да става решаващ кръвотока, затова са ми обяснявали, че докато е още на "жълтък", аспирина е ненужен.

# 99
  • Harmanli, Bulgaria
Опасно е със самолет, ако имаш тромб. Но все пак трябва да се консултираш с лекар

# 100
  • пазарджик
Аз съм 4/4 g pai и хетерозигот по усвояването на дол.к-на,също нямам роднина с тромб,но до 15 г.с бях на ас и след това го замених с фраксипарин/клексан 0.4 .Най-вероятно така бих продълбила и за напред,ако не ми беше направил проблем със стомаха,аз за това го и замених.Но при всички е индивидуално и си трянва лонсултация с лелар.

# 101
  • Sofia
Момичета, пусках профилактично фибриноген и АПТТ, тъй като имам назначена терапия от фракси всеки ден 0,4 (сега не съм бременна) и резултатите са фибриноген 2,2 (2-4) и АПТТ 22,3 (18-40), ясно ми е,че нещата се променят при Б, но не е ли нисък фибриногена сега, притеснява ме дали фракси всеки ден не би свалило резултата под границата, според вас има ли нужда да се консултирам с лекар? Сега приемам само АП през ден.

# 102
  • София
Фибриногена се повишава по време на бременност. Моят беше 4.42 в 8ма седмица и фракси 0.6.
Нямаш причина за притеснение.

# 103
Имам час за утре 14 март за Паскалева, но няма да мога да отида. Някой иска ли го?

# 104
Имам час за утре 14 март за Паскалева, но няма да мога да отида. Някой иска ли го?
За колко часа си записана?
Аз и без това се каня да ходя.Къде се намира кабинетът и?

Общи условия

Активация на акаунт