Тромбофилия - тема №5

• 66 148
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте,
за пръв път пиша тук, но имам нужда да поговоря с някой. След аборт в края на 5 месец бях на консултация при доц.Русев и вчера излязоха резултатите -
Повишена популация на НК клетките. Повишени ТЛА. Хетерозигот по мутантен алел на PAI. Недостатъчност на Вит Д и Вит В12.
Чухме се по телефона и ми обясни набързо резултата и терапията. Не знам обаче след тези резултати дали да се успокоя или притесня повече и имам още повече въпроси. Дали това е било причината за аборта след като бременността нямаше проблеми дотогава, нямаше забавяне в развитието, бях ходила на втора фетална морфология, а два дни по-късно бебето нямаше пулс (знам, че няма как да ми отговорите, но ако някой има подобен опит, ще се радвам да сподели). След този резултат води ли се, че имам тромбофилия и мутацията на генът ли е причина за дефицита на витамините? Дали трябва да се пуснат някакви допълнителни изследвания?

Аз имам загуба на бременност в 28г.с. - дотогава бременността ми беше безпроблемна, даже в деня, в който спрях да усещам бебето си, сутринта бях на преглед и всичко уж беше наред...е, вечерта вече бебето нямаше пулс. Родих бебето 1300гр, 38см, според лекарите няма забавяне в растежа. Няма как с точност да се каже дали липса на витамини или образувал се тромб е причина за загубата.
PAI се води нискорисков фактор, но все пак някои лекари предпочитат да се застраховат с терапия с АП или НМХ, или комбинация от двете. Дефицитът на витамини Д и Б12 е често срещан, но болшинството лекари не обръщат кой знае колко внимание. Вашата мутация не е причина за дефицит, но задължително трябва да си ги набавите преди следващи опити. ТЛА също допринасят за образуване на тромби, докато НК клетки влияят на бременността в ранен етап (докъм 3 месец). Успех!

# 211
Благодаря много за отговора! Започвам веднага да лекувам дефицита на витамините ( с инжекции б12, защото е с много ниска стойност). Разбрах, че не бива да се приемат и но шпа и хапчета с прогестерон (а аз пиех и може и това да е допринесло). Просто съм ужасена, че може да се повтори пак случилото се, но много се надявам следващия път терапията да го предотврати.

# 212
Woman in red, много ме радва споделеното от теб! Дано сега си по-спокойна Simple Smile Спазвай препоръките му, запиши си ги, че се забравят и се надявам да успяваш да си пускаш изследвания когато се налага. А за тзои вит. В6 има ли пак метилирана форма, коментирахте ли я?
Small Simple Smile Smurfieta, всякакви консерванти и химии в храната могат да те тровят и затова да се появява този обрив. Как се храниш, пиеш ли безалкохолни? Може там да е разковничето.
Sirma.P, добре дошла! Аз не съм чела нищо за този фактор Лайден, но това, което мога да препоръчам ако си от София е да се видиш и с доц. Русев. Като цяло ще трябва да си внимателна и да се следиш, но не виждам причина да не успеете. Пиши какво сте говорили след прегледите, моля!

О не далеч съм от тях от няколко години готвя си с гхи предимно,ям домашна храна без хляб(глутен), много рядко нещо сладко .Домашни бонбони си правя.Вода ,чай от джинджифил и фурми(куркума черен пипер)и кокосово масло.Каня се да почна с ройбос  да пия.Мед си хапвах.Захар избягвам имаме кафява,но и не ми се яде сладко напоследък.Нищо с опаковка н е ям.
Да и аз съм така, но примерно ям риба тон в консерва, кисели краставички купешки, понякога саламче или мезенце, домати от консерва за готвене. Може би трябва да съм още по-стриктна.
Отбягвам рибата след видеото как и вадят червиите преди продажба.Домати био купувам в стъклено шише и чета какво има сложено.Салам не меса рядко повече ми харесват дреболии(телешки език,воденички,сърца,дробчета,шкембе.)Месото по не ми харесва.Кисели краставички си правя мисля тая година и домати да си направя.

# 213
Здравейте отново, искам да се обърна към тези от вас прекарали вече дълбока венозна тромбоза- От къде си купихте чорапи и какви точно ? Търсих на толкова места в София, но няма като моя чорап- той е висок, до ингвиналната гънка, някой има опит?

# 214
  • София
Някъде срещу Пирогов имаше такива магазини, ходила ли си там?

# 215
Здравейте отново, искам да се обърна към тези от вас прекарали вече дълбока венозна тромбоза- От къде си купихте чорапи и какви точно ? Търсих на толкова места в София, но няма като моя чорап- той е висок, до ингвиналната гънка, някой има опит?

Тези на шол - компресионните, които са си направо чорапогащници няма ли да ти свършат работа?

# 216
Ходих точно срещу Пирогов има един такъв магазин, но нямаха точно такъв до горе на ингвиналната гънка. На шол гледах онлайн и са с ниска степен на компресия- на мен ми трябва втора степен

# 217
На какво влияе АП, през бременността?
Ако постаням Клексан всеки ден, тогава, имам ли нужда и от АП?
За какво точно се приема АП, и до коя седмица?

# 218
Моми4ета ,какво ще кажете за бирената мая , витамините са Б и то от естествен изто4ник .

# 219
  • На север
До колкото аз разбирам хепарина е за нас да не образуваме тромби, а аспиринът е за бебето, защото достига до плацентата.

# 220
  • Sofia
Моми4ета ,какво ще кажете за бирената мая , витамините са Б и то от естествен изто4ник .
Бирената мая е чудесна, особено ако имунната система е отслабнала или има предразположения към инфекции.Не знам , обаче при бременност дали е подходяща, защото съдържа витамин А

# 221
  • На север
Имам въпрос. Доц. Русев ми каза да пия магнезий с Б6 при болки. Ако прокървя да взимам капки витамин К. И ако имам недостиг на Б12 да пия метилиран. Нашите са купили всичко, но искат да са сигурни, че са правилните преди да ги пратят. Купили са К вит 20 мг/мл парорални капки или пише витамин к1, второто е МАГНЕ B6 48 mg/5mg обвити таблетки и третото е витамин B12 МЕТИЛКОБАЛАМИН 1000 mg. Правилно ли са купили?

# 222
До колкото аз разбирам хепарина е за нас да не образуваме тромби, а аспиринът е за бебето, защото достига до плацентата.

Тотално съм в шах вече. Когато доц. Конова ми изписваше терапията с НМХ, аз я питах как този препарат влияе и има ли някаква опасност за плода. Тогава тя ми отговори, че НМХ има само положителен ефект и изгражда една много хубава плацента.

# 223
Къде се прави това ТЛА в обикновена лаб. или в Геника ?

# 224
Имам въпрос. Доц. Русев ми каза да пия магнезий с Б6 при болки. Ако прокървя да взимам капки витамин К. И ако имам недостиг на Б12 да пия метилиран. Нашите са купили всичко, но искат да са сигурни, че са правилните преди да ги пратят. Купили са К вит 20 мг/мл парорални капки или пише витамин к1, второто е МАГНЕ B6 48 mg/5mg обвити таблетки и третото е витамин B12 МЕТИЛКОБАЛАМИН 1000 mg. Правилно ли са купили?

Като чи ли са правилни

Общи условия

Активация на акаунт