Тромбофилия - тема №5

• 66 044
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря gerda1, дано:) Уж беше добър аг, всеки път по час ме гледаше и обясняваше, ама и аз не знам вече. Със сигурност ще го сменя следващия път и най-вероятно ще съм на аспирин и фраксипарин.

# 331
Sunshine, ако не си изследвала другите видове генетични тромбофилии  и придобити такива, го направи. Поне ще знаете каква точно да ти бъде терапията.

# 332
  • София
Zazamed, при мен след загубата в 22 седмица ми се случи отново в 20 та, въпреки терапията втория път...
Така, че аз направих всички възможни изследвания , които могат да се направят...
Силно вярвам, че третия път ще ми е успешен.
Успех и на теб !

# 333
  • Стара Загора
Zazamed, при мен след загубата в 22 седмица ми се случи отново в 20 та, въпреки терапията втория път...
Така, че аз направих всички възможни изследвания , които могат да се направят...
Силно вярвам, че третия път ще ми е успешен.
Успех и на теб !

Ей от това и мен ме е страх, да не действа терапията и да сме пропуснали нещо.

# 334
Има много други фактори освен това терапията да е правилна и да действа.

Има голяма връзка между възрастта на майката и тромбофилията.

Нека не бъдем с лоша нагласа и не настройваме. Правим всички възможни изследвания, лекуваме се, ако излезе нещо, следим се при добри специалисти и от там нататък е игра на късмет и надежда, колкото и да не ни се иска.

# 335
Бамболинка, вторият път какво пишеше в епикризата, изследва ли фетус? Кой ти правеше феталната?

# 336
  • София
Герда, при Сигридов бях през седмица.... Като последно бях в 17 та седмица и ми записа час чак за 23 та, защо.. незнам. Според мен си ме остави да се случат нещата, тъй като скоро си гледах последната фетална и там пише фуниевидно разширение на шийката, но той нищо не каза...
На хистологията пише- “ Остро възпалително заболяване на плацента и придатъци”

# 337
  • Sofia
Sirma, моля те за разяснение относно възрастта на майката и тромбофилията

# 338
Бамболинке, за да не спамя темата, ще ти кажа, че този доктор няма специалност по фетална медицина.
Или проблема е тромбофилия или възпалителен процес в ендометриума.
Левкоцитите и црп какво са показвали? Това май е за темата бременни след аборт, за да могат да четат и други момичета.,че тук спамим.

# 339
  • На север
Хмм и аз мислех да си записвам час при Сигридов за фетална морфология във втори триместър. Не ми хареса това, че не е казал, че има проблем. Според вас при кой е най-добре да се ходи на фетална с моя проблем с тромбофилията? Дайте препоръки.

# 340
Малинка, доста се рових да чета и бях намерила проучване за еклампсия и преекламсия. В него се говореше за това, че тя се развива по-често при по-възрастни бременни - над 35 год + , които са с тромбофилия.
Това беше едното, а другото известно за всички ни е, че с напредването на възрастта на майката се увеличава честотота на синдромите и още др увреждния на плода, заради  т.нар стареене на ДНК и честотата на абортите от там.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 19:49 от Sirma.P

# 341
  • София
Здравейте, искам да споделя с вас как мина консултацията ми с проф.Паскалева. Имам тромбофилия хомозиготен носител 4g/4g и МTHFR хетерозиготен C/T, един мисед аборт в 10 гс и един спонтанен аборт в 6 гс. Проф.Паскалева беше категорична, че тромбофилията не е причина за абортите ми. Дори изрази мнение,
че не трябва да пия АП (втория аборт се случи на фона на терапия с АП от 150 мг),  а при следваща бременност фраксипарин ще назначи евентуално след обсъждане в  7-8 гс . Пусна ми изследване на хомоцистеин, резултатът беше добър, както и антикардиолипинови антитела, чийто резултат чакам да излезе.
Изненадва ме категоричността й, за това, че тромбофилията не е причина за абортите. И то още преди да ми пусне каквито и да били изследвания. В никакъв случай не я подценявам като специалист, но моля някой да сподели  мнение Simple Smile

# 342
  • София
Бамболинке, за да не спамя темата, ще ти кажа, че този доктор няма специалност по фетална медицина.
Или проблема е тромбофилия или възпалителен процес в ендометриума.
Левкоцитите и црп какво са показвали? Това май е за темата бременни след аборт, за да могат да четат и други момичета.,че тук спамим.

Аз не съм все още бременна след аборт, така, че надали съм за онази тема... И Црп и левкоцити ми бяха доста завишени -17 и двете. Всеки път го питах за тези показатели , защото даже да не съм лекар ми е пределно ясно, че имаше инфекция някъде... Всеки път отговора беше- " стига пък ти с тая инфекция- нищо ти няма...😠😠😠
Биопсия на ендометриума правих 2 месеца след загубата- чиста е, няма никакви анормални клетки.... Все още и сега съм с левкоцити 12 и Црп , което всеки месец варира от 6 до 11. , но отникъде нищо....
От всички възможни изследвания, единсвено Кросмач теста излезе положителен, всичко друго е наред....

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 19:49 от Bambolinka11

# 343
Не се знае, че не си бременна. Пиши там, за да обсъждаме, че съм от мобилния.Имам какво да ти кажа.

# 344
  • София
Не се знае, че не си бременна. Пиши там, за да обсъждаме, че съм от мобилния.Имам какво да ти кажа.

Герда, имаш предвид групата" Бременни след аборт с тежки малформации" ли? Че друга не ми излиза...

Общи условия

Активация на акаунт