Тромбофилия - тема №5

• 66 044
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, искам да споделя с вас как мина консултацията ми с проф.Паскалева. Имам тромбофилия хомозиготен носител 4g/4g и МTHFR хетерозиготен C/T, един мисед аборт в 10 гс и един спонтанен аборт в 6 гс. Проф.Паскалева беше категорична, че тромбофилията не е причина за абортите ми. Дори изрази мнение,
че не трябва да пия АП (втория аборт се случи на фона на терапия с АП от 150 мг),  а при следваща бременност фраксипарин ще назначи евентуално след обсъждане в  7-8 гс . Пусна ми изследване на хомоцистеин, резултатът беше добър, както и антикардиолипинови антитела, чийто резултат чакам да излезе.
Изненадва ме категоричността й, за това, че тромбофилията не е причина за абортите. И то още преди да ми пусне каквито и да били изследвания. В никакъв случай не я подценявам като специалист, но моля някой да сподели  мнение Simple Smile
Аз ходих при нея и ми каза че не съм за нея и предписват неуспеха на тромбофилия .Поне ми пусна изследване за ап и каза че трябва да го взимам всеки ден а не през ден както ми  каза Русев.4G/5G e  моето.Не и се занимава с такива като мен и не сме за нея това бяха нейните думи че и е писнало да ходим и да я занимаваме.  Simple Smile

# 346
  • София
И аз останах с впечатлението, че не й се занимава много с подобни случаи. Каза ми, че ако тромбофилията е причината за абортите, нямало да има живородени, т.к. била сравнително често срещана мутация, не разбрах дали моята или като цяло тромбофилиите.

# 347
Гледа да ви успокои.

# 348
Момичета ако имате болки след трансфер,какво ви изписват?
4G/5G съм подобни на моите мутации какво изписват? Или то няма значение,не знам вече Simple Smile

# 349
Пий нош па. Бременните така започва да ги боли. Обезболяването няма общо с мутациите, няма нужда от вманиачаване, че от нош пато ще тръгнат тромбите.

# 350
Здравейте, искам да споделя с вас как мина консултацията ми с проф.Паскалева. Имам тромбофилия хомозиготен носител 4g/4g и МTHFR хетерозиготен C/T, един мисед аборт в 10 гс и един спонтанен аборт в 6 гс. Проф.Паскалева беше категорична, че тромбофилията не е причина за абортите ми. Дори изрази мнение,
че не трябва да пия АП (втория аборт се случи на фона на терапия с АП от 150 мг),  а при следваща бременност фраксипарин ще назначи евентуално след обсъждане в  7-8 гс . Пусна ми изследване на хомоцистеин, резултатът беше добър, както и антикардиолипинови антитела, чийто резултат чакам да излезе.
Изненадва ме категоричността й, за това, че тромбофилията не е причина за абортите. И то още преди да ми пусне каквито и да били изследвания. В никакъв случай не я подценявам като специалист, но моля някой да сподели  мнение Simple Smile
Аз ходих при нея и ми каза че не съм за нея и предписват неуспеха на тромбофилия .Поне ми пусна изследване за ап и каза че трябва да го взимам всеки ден а не през ден както ми  каза Русев.4G/5G e  моето.Не и се занимава с такива като мен и не сме за нея това бяха нейните думи че и е писнало да ходим и да я занимаваме.  Simple Smile

Smurfieta,  знаеш ли къде другате може да се направи този тест за аспирин освен при Паскалева и колко време трябва да си приемал  аспирин преди това? Как се разбира дали трябва да се промени и  да  се взима всеки ден?
Аз съм с назначена терапия от доц. Русев- аспирин и фркасипарин през ден и се чудя дали това е подходящата терапия за мен( аз съм с две хеторозиготни мутации- 4g/5g PAI и ACE, мисец в 7г.с, както и фамилна обремененост-баща ми е правил тромбоза като усложнение от операция.), писах на доц. Конова за мнение, но не получих отговор...

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 21:59 от Fani_M

# 351

Напълно подкрепям, това което ти е казала. На мен ми го набиваха това в главата лекар, след лекар, аз бях скептична, заради масовото "лекуване" с НМХ и аспирин преди забременяване и в ранни седмици.

Тромбофилията, за да е фатална, трябва да има вече плацента оформена. Това не се случва до 12та седмица.

# 352
Салсиша, патологичното оформяне на плацинтарните кръвоносни съдове също е тромбофилия.
Тромбовете се образували в първия триместър и правели белите в последните.

# 353
Ами всички тук повтарят, че няма категорични доказателства между някоя мутации и всичките тези проблеми в първия триместър и други разни детайли, склонна съм да им вярвам.

По-различно стоят нещата с текуща тромбоза, не само предполагаема тромбофилия, на база мутации, но това е друга тема.

Например дефицитите като витамини, мазнини и други, ги поставят на първо място при точно тези малформации на плацента и съдове.

# 354
  • На север
Мнението на доц. Русев за но шпа при тромбофилия е да се пие в краен случай по едно. Според него за болките по-добре Магнезий да се пие. Според Сигридов и двете не бива да се пият. Аз имах такива болки и пих два пъти по едно нош па. Не видях разлика честно казано. Лежиш повечко и минава. Аз вече ги нямам.

# 355
Магнезий се пие към 12 г.с., най-модерното разбиране е да сехизследва, защото не е ок да се предозирва.
Нош па се пие при нужда, максимално до 3х2.
Недостигът на витамини не може да предизвика патологично оформяне на кръвоносните съдове на плацентата.
150 мг. аспирин протект на ден за бремена без аспитест е огромна доза.

# 356
  • На север
Като писах, че съм пила два пъти по едно но шпа имах предвид не на ден а че два пъти го пих. Чувала съм, че от но шпа ако има вече образуван тромб се отделял. Всеки сам си решава. Аз реших да не пия и ми мина. Масово имат такива болки и според мен те са нормални за начална бременност, защото матката се разтяга.

# 357
Как пък да няма категорични доказателства. Има на 100 места публикуван статистически риск, изчислен за всяка от мутациите.
Salisha, не се изказвай така категорично и за това, че не влия в първия триместър.

https://emedicine.medscape.com/article/2056429-overview?pa=myegu … M6eN9kpLn%2Fas%3D

# 358
Аз не мога да се изказвам, повтарям това, което ми казват и във връзка с позициите на Паскалева. И че съм склонна да вярвам поради ред причини. Подкрепям резервите и към някои ранни терапии.

# 359
  • Стара Загора
Аз като си направих изследвания за 2500 лв и нищо друго освен тромбофилия и ПКЯ не излезе, а правя аборти в 6-7 г.с., защо да не вярвам. аз подкрепям теорията, защото моята леля цял  живот е пробвала и само аборт след аборт. Сега тя е на 60г., но тогава е нямало кой да й помогне. Чак сега разбра къде е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт