Тромбофилия - тема №5

• 65 947
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Не знам наистина. Аз понеже бях на високи дози фракси, моето дете прокърви на шестия час след раждане. В епикризата не пише дали са му давали вит К. По скоро не са.

# 481
Извинявай за неделикатния въпрос от къде е било прокървяването?
Стомахче или някъде другаде?

# 482
Белият дроб

# 483
  • София
Момичета, от няколко дни (най-често вечер) получавам като мравучкане по краката (усещането е както когато трепери клепачът). Случи ми се даже да виждам как ми трепери част от мускула на бедрото, иначе и по прасците усещам. Дали е заради тромбофилията и АП/фраксито? На някого случвало ли се е и знаете ли за какво е индикация?

# 484
В този период на забременяването по-скоро е от магнезия.
И аз бях така и с трите забременявания по твоето време.

# 485
  • София
Благодаря, Герда!
Аз и крампи имам, така че явно трябва и магнезия да изследвам. Знам, че сгъстява кръвта и ще се консултирам преди да започна прием.

# 486
Не съм усетила да ми влияе на мен магнезия. А докато видиш резултата,яж по десет сурови бадема на ден.Аз така правех.

# 487

Как така магнезия сгъстява кръвта? Аз пия магнезиев диаспорал 300 фраксипарин 0.4 през вечер и ап през вечер демек редуват се.

# 488
Я, помагайте. Фибриноген 4,58?
Нещо трябва ли да правя?

# 489
Я, помагайте. Фибриноген 4,58?
Нещо трябва ли да правя?

Да идеш на лекар. Висок е, колко за бременна не знам. Но е висок.

Редактирам се. Попрерових и видях, че до към 5, 5 и нещо го смятат за нормален. http://lechenie.bg/fibrinogen-kakvo-oznachava-povishen-pri-breme … ri-mazhe-i-zheni/

Цитат
Пpи жeнитe фибpинoгeнът ce пoвишaвa пo вpeмe нa бpeмeннocт.

C нaближaвaнeтo нa paждaнeтo нeгoвaтa koнцeнтpaция мoжe дa дocтигнe дo 6 гpaмa нa литъp и ce cмятa зa aбcoлютнo нopмaлнo зa пpигoтвящия ce зa вaжнoтo cъбитиe opгaнизъм – cиcтeмaтa нa cъcиpвaнe тpябвa дa бъдe пoдгoтвeнa, тъй kaтo пo вpeмe нa paждaнeтo вcичko e възмoжнo.

Ho пpи бpeмeннocт нивaтa нa фибpинoгeнa пoняkoгa ce пoнижaвaт, koeтo ce нaблюдaвa в cлyчaй нa oтлeпвaнe нa плaцeнтaтa, eмбoлии нa okoлoплoднитe вoди и дpyги тeжkи ycлoжнeния.

Oт пpиpoдaтa e пpoгpaмиpaнo фakтop №1 пpи жeнитe дa e пoвишeн пo вpeмe нa мeceчния циkъл, тoecт cиcтeмaтa нa cъcиpвaнe пpи нeжния пoл, ce нacтpoйвa kъм физиoлoгичeckитe пpoцecи, пpoтичaщи в жeнckия opгaнизъм.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 16:27 от sigma

# 490
здравейте, днес пуснах изследване за тромбофилия  във ВМИ Пловдив, пише, че е разширен пакет : FVL + PR + MTHFR гени (казаха ми, че ако излезе нещо тогава допълнително ще пускаме други изследвания) - говорят ли ви нещо тези съкращения-дали е достатъчно това ... пуснаха ми също и НК клетки (изпращат ги в София в Надежда)....?!

# 491
  • Варна
здравейте, днес пуснах изследване за тромбофилия  във ВМИ Пловдив, пише, че е разширен пакет : FVL + PR + MTHFR гени (казаха ми, че ако излезе нещо тогава допълнително ще пускаме други изследвания) - говорят ли ви нещо тези съкращения-дали е достатъчно това ... пуснаха ми също и НК клетки (изпращат ги в София в Надежда)....?!

Faktor V Leiden
Протромбин
MTHFR - усвояване на фолиева киселина
НК - клетките са към имунологията

Може би трябваше да пуснат и PAI, то също е към тромбофилиите

# 492
Калина, за колко време ще станат ?

# 493
Нк клетките ставали за 3-4дни, а тези за тромбофилия около 7 до 10....аз още си чакам изсл.на генет.материал в същата лаборатория ,който дадох на 8.03.- доста се забавиха.
Но иначе като цени май са най-евтини в града (Пловдив) 140лв тромбофилията

# 494
Моята тромбофилия е 250лв в Геника Пловдив. Но явно е някакъв разширен пакет

Общи условия

Активация на акаунт