Тромбофилия - тема №5

• 66 518
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Моята тромбофилия е 250лв в Геника Пловдив. Но явно е някакъв разширен пакет

И на моето пише разширен,ама само три неща включва - не е от най-разширените ми се струва

# 496
Гледай от Пловдив да ти дадат писмен документ с подписи и печат на резултата.

# 497
О да, фактура ми дадоха, понеже ми беше необходима. Казаха ми дори че ще ми се обади по телефона някой си да ми обясни резултатите. Ще видим като излезнат 🤞🏼

# 498
  • София
За 140лв дано да са включили и PAI.
В Геника основния пакет е 160лв и включва 4 фактора: Factor 5 Leiden, Factor 2 Prothrombin, PAI, MTHFR C677T.

Нк клетките ставали за 3-4дни, а тези за тромбофилия около 7 до 10....аз още си чакам изсл.на генет.материал в същата лаборатория ,който дадох на 8.03.- доста се забавиха.
Но иначе като цени май са най-евтини в града (Пловдив) 140лв тромбофилията

# 499
ох ми като гледам половината неща не ги виждам записани, ама те и с някакви кодове са ги записали, те тези 140лв. даже пише, че 40лв. е генетична консултация и 100лв. разширен пакет изследвания .
Еми каквото е, ако се наложи ще пускам още - като станат готови ще пиша, така или иначе нищо не разбирам от тези изследвания....

# 500
Звънни им по телефона и ги питай

# 501
ами тя 20минути ми обясняваше жената (генетичката), но беше убедена, че този пакет е достатъчен (дано не ме подведе) - ако тук се видело нещо тогава се назначавали допълнителни изследвания....
то аз и за имунологичните като чета освен тези НК клетки и други неща се изследват - защо само за тях пуснахме не знам....!?

# 502
Понеже се заговорихме за пакетите, ето това пуснах аз по препоръка на моето АГ, нищичко не разбирам, но се надявам да е достатъчно, поне за парите да си заслужава
http://www.img-share.eu/main/image_view/5465E4FC-450E-4659-AE87- … 23459230.jpeg.htm

# 503
  • София
Ако прегледате първа страница на темата, ще видите кой фактор какво засяга, какво влиза в основен пакет и т.н.

# 504
Ами аз уж я гледах, но половината от нещата които са описани в моя пакет ги няма, та ще почакам да видим какво ще ми обяснят като излязат резултатите. 🤞🏼

# 505
  • София
Е как да няма!
Има и основен пакет, има и VEGFA и TAFI и ANXA5.

Какво включват генетичните изследвания за вродена тромбофилия
Основни фактори (обикновено се включват в основния пакет изследвания):
--- Фактор V Лайден (Factor 5 Leiden) - високорисков фактор FVL
--- Фактор II Протромбин (Factor 2 Protrombin) - високорисков фактор 20210G>A
--- Plasminogen Activator Inhibitor (PAI-1/SERPINE1) - нормалният генотип е 5G, мутантният е 4G
--- Метилентетрахидрофолат редуктаза (MTHFR) - има два вида изследвани мутации, 677C>T и 1298A>C - свързани са с усвояването на фолиева киселина B9, както и на B12

Допълнителни фактори (изследват се в Геника):
--- Angiotensin I-Converting Enzyme (АCЕ) - ACE, DEL/INS
--- Дефицит на Factor XIII, който може да е наследствен (F13A1, F13B) или придобит
--- Vascular endothelial growth factor A VEGFA
--- Methionine synthase reductase (MTRR) - свързан с усвояването на B12
--- Procarboxypeptidase U (TAFI)

Други изследвания:
--- Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа (GP IIb/IIIa) - в комбинация с други тромбофилични фактори (Factor V Leiden) или Factor II 20210 G>A) значително увеличава честота на ДВТ и значимо намалява възрастта на проява на тромботични инциденти
--- Дефицит на Антитромбин ІІІ(SERPINC1), протеин C и протеин S
--- Annexin A5 ANXA5
--- Apolipoprotein E APOE и др.

# 506
Знаете ли дали инжекциите с Прегнил/Хориомон са противопоказани при тромбофилия ? Те имат за цел действие подобно на ЛХ доколкото разбирам  и не би трябвало да сгъстяват кръвта както другите хормони или ?

# 507
Излязоха ми резултатите. Моля за коментар.
http://www.img-share.eu/main/image_view/2BA61719-A156-4332-9ED5- … 523533471.png.htm

# 508
  • София
Диана, ти основен пакет тромбофилии пускала ли си? Според мен този резултат се наслагва върху основния пакет. Можеш да звъннеш в Геника за коментар, въпреки че те са си го написали точно и ясно. Обсъдете с АГ-то да ти назначи терапия при бременност.

# 509
Дели, не съм пускала. Този ми каза док да пусна.
J777, един аборт в 7ма г.с и една БХ.
Дели, те ми се обадиха да коментираме, посъветваха ме да пусна и друг пакет, но изчаквам отговора на док, да видя и той какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт