Тромбофилия - тема №5

• 66 020
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Янна,

Прогестеронът (дуфастон, утрогестан) повишава кръвосъсирването - прочети листовката.
При бременност кръвосъсирването на жената по принцип е повишено.
Ако тромбофилията се прояви по време на бременността, може да е по всяко време и по различен начин.

В НГЛ изследването на 4 фактора е 100лв + 3лв пробовземане, резултат излиза за около 2-3 седмици, изпращат го по мейла. В Геника е по-бързо и по-скъпо - 160лв за 4 фактора.

Аз на твое място бих пуснала изследване.
Стискам палци да не излезе нищо и да нямаш проблеми до края на бременността Simple Smile

# 586
  • София
Видях, че съм писала 130 за изследванията в НГЛ, а имах предвид 103. Излизат за седмица вече, моите ги пусках преди 3 седмици някъде и на следващата получих резултата по мейл.

# 587
  • София
Здравейте момичета, преди малко ми се обадиха от Геника, че резултатите ми са готови и се оказа че имам Мутация  20210G>A (Протромбин)  както и положителен резултат за Хетерозиготен генотип G/A за (-455 G>A) Фибриноген.
Чак в четвъртък има час с моето АГ и съм леко притеснена. Бременна съм в 13 гс, като при предишната бременност не съм имала такива проблеми, но сега на феталната морфология установиха нарушен кръвоопоток към бебето, в следстиве на което пуснах изследванията веднага. Има ли някой друг с подобна конфигурация от резултати и може ли малко разяснение какво ми предстои. От прочетеното предполагам, че ще започна лечение с фраксипарин и ще се пускат кръвни по често. Моля се всичко с бебчето и мен да е наред ....

# 588
  • София
Момичета, някоя от вас, която е била при Паскалева и и е пускала аспи тест и хомоцистеин, би ли споделила какви са цените на тези изследвания? След дни съм на преглед при нея и ми беше казала, че ще пускаме тези изсл, но не знам цените и не ги откривам, а искам да съм подготвена..

# 589
  • София
Гери,

предполагам че ще ти назначат терапия с нискомолекулен хепарин НМХ (Фраксипарин, Клексан) и ще следят по-често кръвотока към плода. Стискам палци да се повлияеш добре. Много е важно АГ-то да е наясно с проследяване на бременни с тромбофилия. Според мен можеш да направиш консултация с втори АГ специалист за всеки случай. Ако можеш да намериш работещ екип от АГ + хематолог, специализиран в тромбофилии, ще е най-добре.

Виж първа страница на темата за по-подробна информация.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 16:59 от delisardeli

# 590
  • София
delisardeli Благодаря ти за информацията. Мен ме следи Сигридов и точно той заподозря, че имам Тромбофилия. .  В Четвъртък имам час, при д-р Ташков, който ме изражда с предишната бременност и Сигридов иска да се чуят и двамата да обсъдят терапията ми след като занеса изследванията. Ако преценят, предполагам ще вкарат и хематолог.
Странното е, че при предишната бременност нямах никакви проблеми с това и сега ми дойде като гръм  от ясно небе (пак беше същият тандем доктори ) или просто тогава съм извадила късмет, че не се е проявило.

# 591
  • София
Гери,
За съжаление проявите на тромбофилия зачестяват с времето, много често се случва при първа бременност да нямаш проблем, после да се прояви. Без да те плаша, Фактор 2 Протромбин е високорисков, така че трябва да се внимава при мутации и при бременност, и при други рискови ситуации - прочети на първа страница на темата.

Сигридов и Ташков са добър тандем, аз съм ходила при Сигридов само.
Друг добър вариант са д-р Илиев (АГ) и проф. Станева (ангиолог) в Токуда.
Стискам палци.

# 592
  • Стара Загора
Здравейте момичета,

някой наясно ли е утре кога да си сложа фраксито, тъй като имам изследване на INR, АПТТ и фибриноген рано сутринта?

# 593
  • На север
Колко време преди изследване на Б12 трябва да не си го пила?

# 594
  • София
Момичета, някоя от вас, която е била при Паскалева и и е пускала аспи тест и хомоцистеин, би ли споделила какви са цените на тези изследвания? След дни съм на преглед при нея и ми беше казала, че ще пускаме тези изсл, но не знам цените и не ги откривам, а искам да съм подготвена..

Бибиан, Аспи теста беше 30 или 33 лв, другото не съм го пускала. Предполагам имаш предвид и 60 те лв за консултация, ако не си ходила в този месец

# 595
  • София
Благодаря ти, Бамболинка! Hug Да, не съм ходила този месец и си знам за прегледа цената, но не намерих инфо зс цената на изследванията.. Поне за аспи теста ме ориентира, за което ти благодаря! Hug Ще пиша след прегледа! Аз съм хомозигот по PAI 5G/5G (ако не бъркам) и мутация по MTHFR..

# 596
  • София
Колко време преди изследване на Б12 трябва да не си го пила?

Сигридов ми е казвал без спиране на витамина, само ако е на инжекции се спира от 7 до 10 дни преди контролата

# 597
  • София
И аз не спирам Б12 таблетки преди да изследвам.

Бибиан, PAI 5G/5G е нормалното състояние на гена, а не мутацията. Провери какво ти пише в изследванията.
Аз съм пускала хомоцистеин в Бодимед за 35лв.

# 598
Вяжно зя хамоцистеинът е да се работи веднага, а не да се пренася.
За това не е ок на всякъде да се пряви.

# 599
  • София
Вяжно зя хамоцистеинът е да се работи веднага, а не да се пренася.
За това не е ок на всякъде да се пряви.

Това ми харесва в лабораторията на НКБ, още докато седя с памучето, кръвта вече се върти в машинката Simple Smile
Аз , като ходих при Паскалева за пръв път, реших, че ще пусна някои неща предния ден , за да съм подготвена (ПКК+ ДКК, Суе и др.)  Понеже някои неща бяха доста завишени , тя ме накара отново да ги пусна при нея. Излязоха фрапиращи разлики , като например СУЕ от предния ден 60, при нея излезе 14 и доста други от кръвната картина, бяха с доста по ниски показатели.

Общи условия

Активация на акаунт