Тромбофилия - тема №5

• 66 069
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хомоцистеин правих в централата на Бодимед, правиха го веднага, бях уцелила деня, в който го изследват.

# 601
Здравейте, момичета,
по препоръка на АГ пуснах изследвания за тромбофилия.М.02 имах биохимична бременност.Вече 1 год.опити за бебе. Та резултатите са следните:
Нормален генотип за: R506Q(Фактор V Лайден, FV)
                                          20210G>A(Протромбин)
Хомозиготен генотип D/D на  ACE
Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI
Хетерозиготен носител на Val34Leu(F13)
Хетерозиготен генотип С/Т за 677C>T(MTHFR)

Занесох ги на АГ за преглед, каза, че има повишен риск и трябва да направя медико-генетична консултация.Може би ще се наложило и някакво друго изследване и да се види какви медикаменти ще ми изпишат.Каза, че има във ВМИ и в Селена.Но нещо не мога в нета да намеря телефони, за да се обадя да питам, час ли трябва да си запазя, при лекар ли трябва да отида,направо в лабораторията ли,незнам.Къде да отида според вас?И какво означават тези мои показатели?
От 1 месец приемам добавките Прегнакеър+,коензим Q10, Вегантол 10капки седмично, Dhea.
Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 12:16 от kristina_

# 602
  • София
Кристина,
хубаво е че първите два фактора са ти нормални.
Останалите фактори, където пише хомозигот или хетерозигот, са мутации - всяка една сама по себе си може да не е проблем, но като се съберат накуп, са достатъчна причина за терапия с НМХ (фраксипарин, клексан) при бременност.
Освен това мутацията в MTHFR е свързана с неусвояване на Б9 и Б12, което предполага да следиш нивата на тези витамини и да приемаш метилирани или бионалични форми, защото синтетичната фолиева киселина и синтетичния Б12 цианкобаламин не се усвояват.
Прочети първа страница на темата - там сме събрали полезна информация.

Обади се там, където си правила изследването, за да те насочат за консултация. Или си харесай някой от специалистите на първа страница.

# 603
Много благодаря!Щом е така да си ли взема неофолик мета?Изследванията ги правих в Геника като,Пловдив,момичето тогава ви каза,че имали генетик във ВМИ,ще взема тел.номер и ще взема консултация.А Б6 и Б12 по всяко време ли мога да изследват,на гладно или не. А тезик резултати причина ли са за без успешните опити за забременяване?
Кристина,
хубаво е че първите два фактора са ти нормални.
Останалите фактори, където пише хомозигот или хетерозигот, са мутации - всяка една сама по себе си може да не е проблем, но като се съберат накуп, са достатъчна причина за терапия с НМХ (фраксипарин, клексан) при бременност.
Освен това мутацията в MTHFR е свързана с неусвояване на Б9 и Б12, което предполага да следиш нивата на тези витамини и да приемаш метилирани или бионалични форми, защото синтетичната фолиева киселина и синтетичния Б12 цианкобаламин не се усвояват.
Прочети първа страница на темата - там сме събрали полезна информация.

Обади се там, където си правила изследването, за да те насочат за консултация. Или си харесай някой от специалистите на първа страница.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 15:34 от kristina_

# 604
Момичета как се свързвате с доц.Русев? С първата ми бременност ми каза да не пътувам до София и се чувахме на всеки две седмици докато родя.Сега ми каза пак да не пътувам,а да му пиша по Вайбър или съобщение,но само веднъж ми върна отговор.Оттогава не мога да се свържа с него.Да питам също и доц.Конова добра ли е по отношение на терапиите с Фраксипарин,че Пловдив ми е много по-близо за пътуване.

Еtaa,
и на мен ми каза да му изпращам резултати от контролни изследвания като съобщения, но не ми отговаря Disappointed И телефона не ми вдига. Ти успя ли да се свържеш? Явно ще трябва да си запиша час за нова консултация, за да мога да говоря с него.

# 605
  • София
С Русев най-лесно се свързвам през регистратурата на Малинов. На телефон/мейл е доста трудно.

Кристина,
Неофолик МЕТА е подходящ за тази мутация, едно хапче на ден ти е напълно достатъчно. За Б12 можеш да пуснеш кръвни изследвания и след това ще го мислиш. Б9 и Б12 са важни по време на бременността, но е добре ако си в дефицит да го оправиш преди това. Вит Д също е важен и трябва да е в норма преди забременяване.
Ако имате 1г неуспешни опити за забременяване, обърнете се към репродуктивна клиника + направете консултация с имунолог. Доц. Конова има приемни часове в Пловдив.

# 606
Здравейте, момичета,
по препоръка на АГ пуснах изследвания за тромбофилия.М.02 имах биохимична бременност.Вече 1 год.опити за бебе. Та резултатите са следните:
                                          20210G>A(Протромбин)

Занесох ги на АГ за преглед, каза, че има повишен риск и трябва да направя медико-генетична консултация.Може би ще се наложило и някакво друго изследване и да се види какви медикаменти ще ми изпишат.Каза, че има във ВМИ и в Селена.Но нещо не мога в нета да намеря телефони, за да се обадя да питам, час ли трябва да си запазя, при лекар ли трябва да отида,направо в лабораторията ли,незнам.Къде да отида според вас?И какво означават тези мои показатели?
От 1 месец приемам добавките Прегнакеър+,коензим Q10, Вегантол 10капки седмично, Dhea.
Благодаря! Simple Smile
Във ВМИ отиди...д-р Гроздева до 13.30 всеки ден е там...няма нужда от час,много хубаво обяснява..мисля, че няма да те подведе....аз съм много доволна....а и там цените са най-ниски
За Селена съм с особено мнение...

# 607
А знаеш ли сутрин от колко часа е?И да питам в кой блок се намира точно,понеже не ми се е налагало да ходя във ВМИ досега?Благодаря!
Здравейте, момичета,
                                          20210G>A(Протромбин)

Благодаря! Simple Smile
Във ВМИ отиди...д-р Гроздева до 13.30 всеки ден е там...няма нужда от час,много хубаво обяснява..мисля, че няма да те подведе....аз съм много доволна....а и там цените са най-ниски
За Селена съм с особено мнение...

# 608
Генетика във ВМИ е като влезеш през страничния вход с бариерата (не централния вход на големия булевард) ,а по павираната улица...и като минеш бариерата гледаш в ляво...има едно малко паркингче и веднага след него е генетиката една сива и мрачна сграда,а до нея е залепена сградата за Лъчетерапия (за ориентир)
На втория етаж ...втората врата ... много е любезна докторката и ще ти помогне ...това им е тел.032602445

# 609
А за изследването за тромбофилии изисква ли се да е на гладно, преди кафе или не ?

# 610
А за изследването за тромбофилии изисква ли се да е на гладно, преди кафе или не ?

Изследванията, които коментирате са генетични - може ли храна или кафе, да промени ДНК? Не може.

# 611
ДНК изследвания е добре да се дават след като си се нахранил

# 612
Много мерси за инфото :* Simple SmileЩе отида, да видим какво ще каже.
Генетика във ВМИ е като влезеш през страничния вход с бариерата (не централния вход на големия булевард) ,а по павираната улица...и като минеш бариерата гледаш в ляво...има едно малко паркингче и веднага след него е генетиката една сива и мрачна сграда,а до нея е залепена сградата за Лъчетерапия (за ориентир)
На втория етаж ...втората врата ... много е любезна докторката и ще ти помогне ...това им е тел.032602445

# 613
  • София
И аз не спирам Б12 таблетки преди да изследвам.

Бибиан, PAI 5G/5G е нормалното състояние на гена, а не мутацията. Провери какво ти пише в изследванията.
Аз съм пускала хомоцистеин в Бодимед за 35лв.
Да, объркала съм! Simple Smile Хомозигот 4G/4G по PAI съм...
Момичета, а за колко време излизат резултатите от изследванията при Паскалева, защото след прегледа ще пътувам и изобщо, тя държи ли да изчакам, за да ги коментира и ско се налага, да назначи терапия или може да коментира и по мейл или телефон после?

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 07:34 от bibian@

# 614
  Bibian , трябва да изчакаш да излязат изследванията - те излизат горе-долу за между 30 и 50 минути . Не мисля , че Паскалева ще се ангажира да ти праща емейл или да се чувате по телефона. Отдели си около 2 часа за преглед, изследвания и коментар- защото идват доста хора при нея и все пак тя понякога има и работа в болницата и не си е нон стоп в кабинета . Може и по-бързо да свършиш , но по-добре да си предвидиш повече време.

Общи условия

Активация на акаунт