Тромбофилия - тема №5

• 66 042
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Днес се обадих на този телефон,записах се за понеделник,утре бил някакъв друг д-р.Жената каза,че мога и в Генетика до отида за консултация и във ВМИ,щом при д-р Гроздева съм искала,цената била същата,но не попитах каква?Колко ще ми струва консултацията? 
Генетика във ВМИ е като влезеш през страничния вход с бариерата (не централния вход на големия булевард) ,а по павираната улица...и като минеш бариерата гледаш в ляво...има едно малко паркингче и веднага след него е генетиката една сива и мрачна сграда,а до нея е залепена сградата за Лъчетерапия (за ориентир)
На втория етаж ...втората врата ... много е любезна докторката и ще ти помогне ...това им е тел.032602445

# 616
аз съм ходила само да си говорим и не ми е взимала никакви пари, иначе като съм пускала там изследване на плодни части (примерно) цената беше 200лв.+40лв.за консултация, после за тромбофилията като пусках направо ми казаха 140лв. и на бележката пише 100лв + 40лв генетична консултация .....
така че при всички случаи най-много 40лв си приготви

# 617
О, и абортивен материал ли изследват.
Може ли да разкажеш повече.

# 618
ами чаках около 45 дни, докато стане - по време на самото абразио или веднага след като приключи сестрата дава плодните части на придружаващия и се носи в Генетиката ВМИ - бързичко .... в крайна сметка анализът е доста лаконичен (може би, защото при мен не откриха проблем Слава Богу) - пише,че изследването е проведено по повод: определяне кариотипа на плода ; в моя случай нормален кариотип (т.е. генетиците казват, че не е имало генетични увреждания по плода от типа на Даун и там онези страшните и че по майчина линия няма генетични грешки, остава да се изследва кариотип и на бащата), но според док. е случайна грешка .
Проведен хромозомен анализ , часови култури от лимфоцити, костен мозък, фибробласти ...
Всичко на всичко са 5 реда

# 619
Колко струва това изследване на абортивен материал в Пловдив във ВМИ?

# 620
240лв. ми взеха (като аз по-горе писах 200лв + 40лв.ген.консултация)

# 621
Много ценна информация сподели.
За всички борещи се момичета.

# 622
Ами на мен гинеколожката ми каза да си заявя преди абразиото, че искам (защото друг доктор ми го прави), а обикновено го препоръчвали това изследване чак след втори - трети аборт (да не дава Господ)

# 623
Днес правих ЗЕТ след назначеното вливане заради леко повишена клетъчна активност (през октомври 11 (<10)) 5 мл интралипид преди 3 дни. Припомням генетичните ми резултати:
Хетерозиготен генотип I/D (ACE)
Хетерозиготен носител на Val34Leu (F13)
Хетерозиготен генотип С/Т за 677С>Т (MTHFR)
Имам назначена терапия за редуване на АП и фраксипарин /клексан.
След прочетеното във форума бях решила да остана на фраксипарин всеки ден като се колебаех как да пиемам АП. АГ ме улесни като назначи само фраксипарин 0,4х1/ден БЕЗ АСПИРИН.
Лекарствата, които имат отношение към темата (от днес до теста) са:
Но-шпа 3х2, Дуфастон 2х2 и кринон гел х1, неофолик мета 3х1 (пиех по 1-2 таблетки досега), естрофем 3х2, лепенки климара по 4 едновременно и виагра х1 глобула. Последните 3 са заради тънка лигавица-днес беше едва 8,1 мм S1.
Мисля, че се вмествам в лимита от  300 мг прогестерон (указанията на доц. Русев), но за но-шпа беше казал не повече от 1 при нужда, а АГ го изписват, за да не контрахира матката.
Имам леки бодежи вече и ще спазя рецептата на АГ до теста.
Зная, че е обсъждано вече, но ще съм благодарна за мнението Ви. Не съм срещала във форума терапия на някой точно с моите (нискорискови) мутации.
Освен това, днес ми поставиха инжекцията (в ръката) след като изкараха въздуха - и за това съм чела противоречиви мнения.  Според листовката, която чак сега погледнах онлайн, не се отстранява въздушното мехурче. Anguished

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 23:13 от Малага

# 624
  • София
Момичета, кажете добър АГ в Пловдив, който е в час с тромбофилиите?
За една позната, с 4Г/4Г е хомозигот и  хомозигот C/T ....
С един аборт в 9 г.с.

# 625
Ladies, моля ви за помощ! Някоя от вас знае ли до какви нива трябва да се вдигне витамин D, преди да се правят опити за бременност? Не мога да се свържа по никакъв начин с доц. Русев за да обсъдя контролните изледвания, а ми предстои вливане на интралипид и не знам дали да го започвам. Витамин D все още ми е на долната граница.

# 626
Ladies, моля ви за помощ! Някоя от вас знае ли до какви нива трябва да се вдигне витамин D, преди да се правят опити за бременност? Не мога да се свържа по никакъв начин с доц. Русев за да обсъдя контролните изледвания, а ми предстои вливане на интралипид и не знам дали да го започвам. Витамин D все още ми е на долната граница.

Ако са ти били ниски нивата, но приемаш достатъчно /поне 2000/ би трябвало да не  е проблем да правиш вливки и да правиш опити.

# 627
Ако нивата са много ниски 2000 на ден е нищо.
http://lovejoy-bg.blogspot.bg/2015/11/d.html

# 628
Ако нивата са много ниски 2000 на ден е нищо.
http://lovejoy-bg.blogspot.bg/2015/11/d.html

Е, ако са наистина много ниски, поне 5000 знам, че изписват, но каквото и е изписано, щом го взема помня, че си беше ок да се започнат вливания.

# 629
  • София
Препоръчвва се да е поне по средата на референтните стойности (различните лаборатории работят в различни мерни единици и съответно имат различни референтни стойности).

Аз моите нива ги поддържам с 3000UI на ден. Но докато ми бяха ниски нивата, приемах по-голяма доза. Всеки организъм е различен, така че трябва да намериш вярната дневна доза за теб.

Общи условия

Активация на акаунт