Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 511
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Момичета в 8 г.с съм, но много се притеснявам, постоянно повръщам през целия ден ми се гади от абсолютно всичко, ако изляза сама на вън след 5 мин се чувствам отпаднала и ми прималява. Имам час при лекаря ми чак на 24ти април, когато ще съм м/у 13-14г.с тогава ще ме запише в Тина Киркова, но до тогава има много време, а аз не знам какво да правя. Ям основно лимони и киви и многоо рядко с много усилие хапвам някаква храна. Дори ябълката си повърнах сутринта с извинение....

# 481
Момичета в 8 г.с съм, но много се притеснявам, постоянно повръщам през целия ден ми се гади от абсолютно всичко, ако изляза сама на вън след 5 мин се чувствам отпаднала и ми прималява. Имам час при лекаря ми чак на 24ти април, когато ще съм м/у 13-14г.с тогава ще ме запише в Тина Киркова, но до тогава има много време, а аз не знам какво да правя. Ям основно лимони и киви и многоо рядко с много усилие хапвам някаква храна. Дори ябълката си повърнах сутринта с извинение....
Много вода пий, за да не обезводниш. Може да ти изпишат някакви прахчета против дехидратация - електролити. Пробвай да пиеш и спрайт. За това внимавай, иначе ще размине в един момент, но за сега кофти ще ти е явно.

# 482
Аз бях по същия начин до края на 3тия месец. Frowning
От както разбрах,до края на 3тия месец бях свалила 7 килограма и то защото повръщах понякога през 10 мин,но това отминава.В края на 3тия месеж вече не ми се гадеше,започнах да ям по-често ии както се предполага да дебелея. Flushed Въпреки това се консултирай с лекар да ти изпише прахчета,за да не се обезводниш.Иначе мисля,че няма място за притеснение,все пак при всеки е индивидуално. Blush

# 483
И на мен ми прималяваше и повръщах дори вода,но слава богу към средата на 3ти месец мина Simple Smile

# 484
На мен ми помагаха също обикновени солети и хляб.

# 485
Момичета, нуждаем се спешно от адекватен педиатър в София, ако може да препоръчате някой ще съм ви безкрайно благодарна.

# 486

Яж обикновени бисквити. Може да си ги държиш на нощното шкафче и сутрин, като се събудиш, веднага да хапнеш. Аз само така се справях сутрин. В противен случай, още с надигането на главата, имах позиви за повръщане. През двня, като ти се догади, пак яж бисквити. Може и солети.

# 487
Защо някои лекари са против магнезий а немога да го разбера ?

# 488
Защото е опасен за бебчето, ако се предозира.

# 489
Може да е така,  но много жени благодарение на него износват бременността и раждат живо и здраво бебе.
Явно дозировката е от голямо значение.

# 490

Яж обикновени бисквити. Може да си ги държиш на нощното шкафче и сутрин, като се събудиш, веднага да хапнеш. Аз само така се справях сутрин. В противен случай, още с надигането на главата, имах позиви за повръщане. През двня, като ти се догади, пак яж бисквити. Може и солети.
О, да и аз това правех - вечер слагах няколко бисквити, сутрин ги ядях и след 15 минути ставах. По-добре става с тоя метод.

# 491
При наличие на ПКЯ (поликистозни  яйчници )
Трудно ли настъпва бременност?
И някоя да знае най ефикасното лечение какво е ?

Здрасти ! Миналата година и аз имах същия проблем , гинеколожката ми изписа Ясмин противозачатъчни ,пих ги около 9 месеца , като съм ходила 2 пъти за проверка подобряват ли се през лечението. Март ги почнах,декември ги спрях. Януари тази година последен преглед и февруари вече забременях. Успех ти желая. Мисля ,че лекар трябва да ти кажа кои са точните медикаменти за теб и колко време да ги пиеш. Късмет 🤗

# 492
При наличие на ПКЯ (поликистозни  яйчници )
Трудно ли настъпва бременност?
И някоя да знае най ефикасното лечение какво е ?

Здрасти ! Миналата година и аз имах същия проблем , гинеколожката ми изписа Ясмин противозачатъчни ,пих ги около 9 месеца , като съм ходила 2 пъти за проверка подобряват ли се през лечението. Март ги почнах,декември ги спрях. Януари тази година последен преглед и февруари вече забременях. Успех ти желая. Мисля ,че лекар трябва да ти кажа кои са точните медикаменти за теб и колко време да ги пиеш. Късмет 🤗
Смених гинеколога и се оказа че съм нямала ПКЯ след което се успокоих поне малко ... Явно 1-вият гинеколог беше  най-лошият избор ...

# 493
Може да е така,  но много жени благодарение на него износват бременността и раждат живо и здраво бебе.
Явно дозировката е от голямо значение.

Добавения магнезий към храната, не бива да надвишава 150 мг дневно, или 300 за два дни. Освен, ако няма налице сериозен дефицит, крампи, схващания, контракции, кървене и други.
Така ми е обяснено.

Лично за себе си, не съм сигурна, че точно благодарение на магнезия се износва бременност и в частност на магнерич, магнерот, кормагнезия и др. но ... определено облекчава някои състояния.

# 494
  • Blondeville
Съжалявам, че е на английски, но това ми попадна сега като може би най-добре обяснено, защо трябва да се внимава с магнезия.

https://www.mdedge.com/familypracticenews/article/58987/womens-h … -effects-newborns

Моят АГ изрично ми каза да не пия.

Общи условия

Активация на акаунт