Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 506
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Съжалявам, че е на английски, но това ми попадна сега като може би най-добре обяснено, защо трябва да се внимава с магнезия.

https://www.mdedge.com/familypracticenews/article/58987/womens-h … -effects-newborns

Моят АГ изрично ми каза да не пия.

Тук дори много меко е описано, ако отидеш при Сигридов, ще сънуваш кошмари 1 седмица, след обясненията му. Но въпреки това, дефицита не е по-безопасен от излишъка, така че трябва да се спазва някаква среда, едни нормални витамини за бременни примерно, или комбинация такива отделни пак подходящи за бременността.

Но ако се стигне до онези случаи със тежки контракции, серклажи, скъсени шийки и други, едва ли е разумно някой да отказва вливките или таблетките. Да не дава господ де, но ... случва се.

# 496
  • Blondeville
Д-р Сигридов е единият от лекарите, който е против, да, ходила съм при него и пак ще ходя за феталните. Другият е д-р Ташков, моят АГ.

Естествено, че има случаи, в които се налага, въпросът е, че у нас буквално на всяка втора бременна изписват “за всеки случай”. Една позната, без каквито и било контракции са искали да ѝ изпишат, попитала “защо”, отговорът бил “защото си бременна”. Тялото дава сигнали при дефицит на магнезий, за мен е излишно изписването му в конски дози, през цялата бременност, че и е опасно. Повечето контракции през бременността са съмсем нормални, че и полезни. Случаи, в които се налага магнезий наистина има, но трябва просто всяка бременна да се гледа индивидуално, не на конвейер, да се пускат нужните изследвания, да се следи състоянието ѝ.

# 497
Д-р Сигридов е единият от лекарите, който е против, да, ходила съм при него и пак ще ходя за феталните. Другият е д-р Ташков, моят АГ.

Естествено, че има случаи, в които се налага, въпросът е, че у нас буквално на всяка втора бременна изписват “за всеки случай”. Една позната, без каквито и било контракции са искали да ѝ изпишат, попитала “защо”, отговорът бил “защото си бременна”. Тялото дава сигнали при дефицит на магнезий, за мен е излишно изписването му в конски дози, през цялата бременност, че и е опасно. Повечето контракции през бременността са съмсем нормални, че и полезни. Случаи, в които се налага магнезий наистина има, но трябва просто всяка бременна да се гледа индивидуално, не на конвейер, да се пускат нужните изследвания, да се следи състоянието ѝ.

Мисля, че тия таблетки магнерич и магнерот, са почти от пусто в празно - неусвоими и затова ги дават, като бонбони. По 4,5,6 на ден. Аз не мога да си представя тия високи концентрации на магнезий наистина да се усвояват ... Но въпреки това, без симптоми, пак не трябва.

# 498
Забелязах, че когато пия желязо и бебе става супер активно, много  естранно.

# 499
  • Варна
Оххх, родените в последните много години децата щяха да имат много проблеми, ако магнезия наистина е толкова страшен.
Пия го от 5 седмици, с болки съм и скъсяване на шийката, никой не ме е изследвал за дефицита му, но е факт, че след 2-та седмица прием се чувствам по-добре.
Изследването струва 3-5 лв и смятам, че всяка една може да си го пусне..и после какво , ако е в норма няма да го приема и няма да слуша лекарите, а ще чете форуми и проучвания ? Аз не бих рискувала на този етап.
Нека Ви дам още една тема за размисъл. В Америка не се изписвал по време на Б, защото имало проучвания, че деца с аутизъм са с майки приемали МГ по време на Б ! (каза ми го съфорумка , живееща там)
По последни данни/ статистика от миналата година аутизма в Америка засяга едно на 50 деца, тази година се очаква да е 1 на 35 деца.
Така с тези проучвания някак не ми се връзва магнезия и аутизма. Хем не го приемали, хем едва ли не магнезия има сериозно касателство към това състояние.... 

# 500
Точно това е Miss V, ако няма проблем, всеки може да се изследва или не и да решава сам дали да приема допълнително магнезий. Но ако има, кой би поел риска ... не си струва.
Аз приемах 7,8,9 седмица - 600 мг дневно, въпреки че по принцип има мнения, че няма никакъв ефект тогава, че трябва след 16, но не посмях да не приемам нещо изписано и с налично зацапване.

Сега само олио слагам локално. 

# 501
  • Варна
Не всеки път трябва да се вслушваме в лекарите разбира се Grinning
На мене един лекар заради тромбофилията ми предложи , за да не съм се бодяла всеки ден с фраксито 0,3 и АКО МИ СЕ РИСКУВАЛО , да поставям през ден фракси 0,4 Flushed Flushed
Е тоя не го послушах , пък нека да стана до края като игленик. GrinningSunglasses

# 502
Да, цялото твърдение /за вредата от магнезия/ явно е основано на някакви единични изключения. Интересно ми е и какво се постига, освен да се всява страх у по-паникливите бременни, които вече го пият по предписание? А, и да не забравим да си сменим АГ-то, защото във форума публикуват статии, противоречащи на неговите предписания...
Сигурна съм, че ако се разходя назад по отчетните ще открия стотици, да не кажа хиляди жени, пили магнезий през бремеността, и... статистически вероятната бройка бебета с остеопения, съжалявам, не я знам, но някои неща се срещат със или без магнезий.
Баси, и аз го пия, защото ми е твърд  корема, въпреки това ми е изписан в супер малка доза и ако седна да се притеснявам за всяко нещо, което съм прочела тук, по-добре да си самопредпиша цианкалий!
Трябва да си имаме малко доверие, основно на докторите, които сме избрали, но и на способността на бременните си мозъци да отсяват  информация и премерват някои рискове...

# 503
Ами това е световна тенденция, да се пропагандира намаляване приема на всякакви лекарства и като всяка тенденция, понякога се изродява в мания. Точно както е изродена и тенденцията да се подпомага бремеността със всевъзможни глупости, без реална нужда. Истината е някъде по средата и винаги индивидуална.

# 504
Има изследвания, който има възмажност нека чете и да си отсява информацията сам. Американската фармацевтична организация на база на сериозни проучвания е изместила мястото на магнезия в някаква таблица. Не ми се преразказва и цитира, всеки за себе си може да проучи. Предозирването на каквото и да е по-време ва бременността не е полезно.

# 505
  • Blondeville
Мисля наколко пъти се написа, че когато се налага, се налага и това е.

И аз с първата бременност пих, но истината е, че се почувствах по-добре след като го спрях. Че и контракциите ми намаляха. Даже ми предлагаха още около 30 седмица да вляза в болница за всеки случай, нямало до изкарам до термин, трябвало да съм на системи. Не само че не влазох ами не пих никакъв магнезий. Не на своя глава разбира се.

На нормално протичаща бременност без или с леки подготвителни контракции магнезий просто не е необходим.

Всеки си има АГ и глава на раменете. Никой не се стреми да всява паника, имаше въпрос защо някои лекари са против магнезия. Статията е съвсем нормално написана, казва, че трябва при нужда само да се приема, за не твърде продължителен период, това е. Никъде че пише 100% ще навреди! Просто е преместен от кат А, в кат Д, и трябва да се приема внимателно.

# 506
Като стане време, очаквам от мен да излезе някоя шимпанзетка Joy Не вярвам в бабини деветини, макар че и в книга го мярнах това за косата и киселините. Има моменти, в които буквално повръщам от киселини. Рапунцел, направи си кок, мамо, и ме пощади Purple Heart

# 507
Аз бях от тези бременни, на които им изписват магнезий профилактично, въпреки че нямах кьорава контракция. Мисля, че ми го изписаха към 6ти-7ми месец. Не знам дали заради него, но първите си контракции усетих чак накрая- няколко дни преди термина. По принцип нали казват, че е хубаво да има подготвителни контракции, тъй като тялото така се подготвя за раждането.

# 508
Аз бях от тези бременни, на които им изписват магнезий профилактично, въпреки че нямах кьорава контракция. Мисля, че ми го изписаха към 6ти-7ми месец. Не знам дали заради него, но първите си контракции усетих чак накрая- няколко дни преди термина. По принцип нали казват, че е хубаво да има подготвителни контракции, тъй като тялото така се подготвя за раждането.
Аз също го пих някъде от 5 месец, не съм имала проблеми иначе. Спрях го в 35 седмица и контракции не съм имала до сега. Имах 1-2 в 7-8 от типа Бракстън Хикс и това беше.
Но това е излишна паника с тоя магнезий и даже вече стана малко в повече коментирането на тази тема. Ако се зачетете в малко по-научни трудове, ще останете "очаровани" за разни наблюдения от какво се отключват различни заболявания и вероятно единствената ви мисъл ще е да се хвърлите от някъде, за да си спестите мъките.
Ваксините? Да отваряме ли темата? Защото има еди какви си случаи - и се започват едни генерализации, едно непоставяне на ваксини, но да - всеки си има глава на раменете. И поставянето на ваксини крие рискове, факт, но рисковете свързани с непоставяне са много по-големи. Обаче в днешно време, на, цели течения и тенденции се появяват против, защото има случаи на еди какво си. Нормално - едва ли. Но ето, че всеки си има разбиранията. А примерно магнезий vs. ваксини, нали се сещате къде е допирната точка по "опасност" Wink
Излишно е.

# 509
  • Blondeville
Къде отидохме на ваксините 😁 Ваксинирам си детето, не сме вегани, че и даже на детска кухня съм го записала вместо да му готвя. Че и магнезий пих и е жив и здрав малчо.

Просто аз лично, без да ангажирам никого с мнението си, отговорих на зададен въпрос “защо”, с много лека статия, която не би шашнала никоя майка, закото никоя бременна не трябва да изпада в излишна паника. За мен вече се изчерпа темата за магнезия.

Аз нямам позиция “против” магнезия, имам позиция против изписването на хапчета на конвейер, без оглед конкретните нужди на бременната. Затова и не харесвам например комбинираните витамини, пия само от каквото съм с дефицит, контролирани от лекар дози и това е. Това не ми харесва при следенето у нас, отиваш за потвърждение на бременност и ти изписват една торба неща без да се знае има ли реална нужда. Та магнезият може да е жизненоважен за някоя бременна, за друга напълно излишен. Всичко трябва да е с мярка, с оглед специфичните нужди на бременната. Повечето, които са наясно с какви бременности работи например др Сигридов са наясно как при него жени успяват да износят здрава бременност, след редица неуспешни, като той не предписва магнезий, може би в 1% от случаите.

Нека приключим с тази дискусия, отговорихме на въпроса “защо” за магнезия, не сме лекари на симпозиум, оттук насетне предлагам да се насладим на хубавото време днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт