Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 434
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мамита искам да ви питам бременна съм в 7месец,имам вече коластра,и имам много голямо желание да кърмя детето си доста дълго време.Чудех се дали сега немога да пия някакви чайове или някакви други неща за стимулиране на кърма?

# 631
Аз пък заради този магнезии сега ще пренося! Имах си контракции в 36 г. С и те ми го изписаха да го пия и какво стана всичко отшумя и болките и стяганията и сега само се ядосвам ! Знам , че няма не родили мами , но за мен този магнезии забавя положението

Изключително странно е да ти изписват магнезий тогава, когато всъщност трябва да се спре. Всъщност подготвителните контракции са хубаво нещо и не виждам защо трябва да се възспират на толкова късен етап. При 37 навършени седмици бебето вече се счита за доносено.

Момичета в болница съм заради целодневно гадене, повръщане и световъртеж. Нищо не мога да ям всякаш вехна, а съм едва в 8 г.с.  Слагаха ми системи, биха ми инжекции деган, но продължава да ми се гади..... До кога ще продължи тоя кошмар. Кокво да пия, за да ми олекне малко поне....... Cry

Щом си в болница, едва ли тук ще ти дадем по-добър съвет от лекарите, които те наблюдават. Следвай препоръките на лекарите. Важно е да не се обезводниш.

Мамита искам да ви питам бременна съм в 7месец,имам вече коластра,и имам много голямо желание да кърмя детето си доста дълго време.Чудех се дали сега немога да пия някакви чайове или някакви други неща за стимулиране на кърма?

Според мен, би било напълно безсмислено сега да пиеш чай за стимулиране на кърмата. Тя се стимулира с често сукане на бебето, така че на този етап, това което можеш да направиш е да се информираш относно процеса на произодство на кърма, пози за кърмене и т.н.

# 632
  • Варна
Според мен, би било напълно безсмислено сега да пиеш чай за стимулиране на кърмата. Тя се стимулира с често сукане на бебето, така че на този етап, това което можеш да направиш е да се информираш относно процеса на произодство на кърма, пози за кърмене и т.н.
Абсолютно. Какво стимулиране на кърмата в 7-ми месец???

# 633
  • Някъде там
Според Вас дали е безмислена покупка Ел. помпа за кърма преди раждането,тъй като не се знае ще има ли?Сега е на промоция и ме сърбят ръцете 😀

# 634
Аз реших да не си купувам предварително. Нямам опит, вътрешно усещане просто.

# 635
  • Някъде там
Аз реших да не си купувам предварително. Нямам опит, вътрешно усещане просто.
Предната бременност си бях купила и много ми помогна в болницата да се цедя, но този път ще заложа на повече пари и затова се чудя

# 636
  • Blondeville
С първата бременност си взех уж първо ръчна за всеки случай, но на първия ден от изписването мъжа ми търча да купува електрическа по спешност, понеже ръчната не ми вършеше работа. С ел. помпата много подпомогнах слизането на кърмата.

# 637
Според Вас дали е безмислена покупка Ел. помпа за кърма преди раждането,тъй като не се знае ще има ли?Сега е на промоция и ме сърбят ръцете 😀

Мисля, че знаеш отговара.Рисковано е, знам че е много изкушаващо, когато нещо е на промоция. Тук в Бг така са надули цените..

Иначе на мен Ел. помпата мн ми помогна в болницата, беше на Медела-за общо ползване. Аз имах механична и никва работа не свърши, там. Сега я ползвам и ми е полезна.
Пп:Няма причина да мислиш, че няма да имаш кърма. Мисли положително  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 638
  • Някъде там
Благодаря момичета Simple Smile И аз бях с ел.помпа Медела мини, сега мисля да взема пак на Медела, но по-скъпата! Ще рискувам 🌺

# 639
  • Blondeville
Мойта е ел. на Медела и е супер, направо ме спаси в началото. Отделно аз цедях редовно при нужда (за излизане, за облекчение и тн.) и с ръчната никакъв шанс да се справя. На някои ръчните са им удобни, но на мен не ми свърши никаква работа ръчната.

# 640
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате добър дерматолог в София, който да има опит с бременни?

# 641
На бебчето пъпната връв му минавала зад врата, това повод ли е за пазене?

# 642
Докторът само това ли ти каза? Защо не го разпита още малко?

# 643
По-скоро,ако усетиш дискомфорт/болка-звъниш на док!

# 644
По-скоро има вероятност като се завърта, да се увие около вратлето. Дъщеря ми доста пъти си "връзва герданче" преди да се роди.

Общи условия

Активация на акаунт