Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 444
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Да, купува се стерилен контейнер, измиват се ръце, прави се тоалет, първа струя се пропуска, взима се втора, трета също се пропуска. Това е ясно. Ясно е също че и обикновена може да се даде без горните изисквания и по всяко време. Въпросът ми бе - последователно една след друга как се дават или няма изискване, защото изследването включва двата вида. Като отида в лабораторията трябва да имам и двете... Дали след стерилната да се изчака по-дълго и да се даде за обикновена или веднага след стерилната да се даде обикновена, без пауза. Това ми бе питанката. Варианта на Kiks85 съм го практикувала вече. Затова питах дали има и нещо друго като вариант, който да не знам.

# 616
и аз сега много й треперя на урината, да не взема зя отделям много белтък.

# 617
Здравейте, в 26 г.с. съм и на 08.03 бях на преглед при акушер-гинеколога и той каза, че всичко е наред - бебето расте в норми, плацентата е хубава и с околоплодните води всичко е наред. На 15.03 отивам на ЖК при акушерката - тя ме пита как съм, имам ли твърдявания на корема. Аз й казах, че го усещам по-твърд, когато се движи бебето. Тя ми казва, че са контракции и ми изписва магнезий .... Без изобщо да ме е прегледала или опипала корема .. Аз й обяснявам, че болки нямам, а тя ми казва "то не пречи". Какво значи, че не пречи, в крайна сметка имам ли нужда да го пия или просто ей така ми изписва някакви лекарства ..
Лошото е, че съм на преглед при гинеколога чак на 05.04.
На вас акушерките изписват ли ви лекарства?

Оттогава съм притеснена - това наистина ли са контракции или акушерката не е права? На някой случвало ли му се е?

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 12:01 от kiss06

# 618
Сега се замислям, че моят корем никога не е бил мек. Само тогава, когато съм легнала по гръб. В останалото време винаги е стегнат, изпънат и твърд. Та, затова скоро и аз се чудех тук в темата дали ще разбера, ако имам контракции...

# 619
  • UK
Желязо за контракции?!

# 620
Lucy_lu, вече го направих и в двата смисъла. Simple Smile
kiss06, прием на желязо само след кръвно изследване е добре да се предпише. Въобще, изследванията би трябвало да са основен критерии за предписване на лекарства и/или добавки. Бих потърсила допълнително лекарско мнение на твое място.
Не съм чувала желязо да се изписва за друго освен заради нисък хемоглобин.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 11:37 от Rumcajs

# 621
  • София
Здравейте, в 26 г.с. съм и на 08.03 бях на преглед при акушер-гинеколога и той каза, че всичко е наред - бебето расте в норми, плацентата е хубава и с околоплодните води всичко е наред. На 15.03 отивам на ЖК при акушерката - тя ме пита как съм, имам ли твърдявания на корема. Аз й казах, че го усещам по-твърд, когато се движи бебето. Тя ми казва, че са контракции и ми изписва желязо .... Без изобщо да ме е прегледала или опипала корема .. Аз й обяснявам, че болки нямам, а тя ми казва "то не пречи". Какво значи, че не пречи, в крайна сметка имам ли нужда да го пия или просто ей така ми изписва някакви лекарства ..
Лошото е, че съм на преглед при гинеколога чак на 05.04.
На вас акушерките изписват ли ви лекарства?

Оттогава съм притеснена - това наистина ли са контракции или акушерката не е права? На някой случвало ли му се е?

Първо, никога не ме е преглеждала акушерка, а само гинеколог. Второ, желязо за контракции ?! Знам,че желязо изписват при нисък хемоглобин, а на мен за контракции ми изписа Магнезий. Малко странно ми звучи цялата ситуация. От втвърдяване до втвърдяване има разлика. Когато е от контракции буквално става на топка и можеш да видиш/ усетиш очертанията на матката. Понякога когато малчо се движи едната част става твърда, другата мека. Да не говорим,че ако имаш проблеми с изхождането също може да стои по-твърд, а според моята АГ при първа бременност по -принцип е една идея по-твърд.

# 622
Ох, магнезий, не желязо. Извинявам се...

# 623
  • София
Ох, магнезий, не желязо. Извинявам се...

Магнезий се изписва за контракции - да, при мен си ги има отвреме навреме и си го пия 3х1, понякога мажа и магнезиево олио,че по-добре се усвоява.

# 624
Ами моя корем не става на топка, че да са контракции.. просто става твърд, като се движи бебето. Най-добре ще звънна на гинеколога и да видим той какво ще каже.

P.S. Редактирах поста - изписа ми магнезий, не желязо Simple Smile

# 625
Аз пък заради този магнезии сега ще пренося! Имах си контракции в 36 г. С и те ми го изписаха да го пия и какво стана всичко отшумя и болките и стяганията и сега само се ядосвам ! Знам , че няма не родили мами , но за мен този магнезии забавя положението

# 626
  • София
Аз пък заради този магнезии сега ще пренося! Имах си контракции в 36 г. С и те ми го изписаха да го пия и какво стана всичко отшумя и болките и стяганията и сега само се ядосвам ! Знам , че няма не родили мами , но за мен този магнезии забавя положението

Извинявай, ама магнезий се спира точно в 9 месец. Не знам кой идиот би го изписал на жена, която очевидно няма да роди преждеременно Grinning

# 627
Е вие пък не знаете ли вица за въпросите по форумите  Simple Smile ?!

Влизаш във форум и задаваш въпрос.

В Америка ти отговарят.
В Русия ти отговарят, но и ти задават въпрос.
В България те псуват, че си тъп и питаш.

Нищо не трябва да ви учудва. Нито зададен въпрос, нито нападателен отговор.

# 628
Моят корем е по същия начин както AraBesqUe описа. 
На консултации съм обяснявала, че се чувствам буквално издута като балон - питат ме дали имам запек...
Друг път профилактично ме попитаха дали имам втвърдяване, на което просто не знаех как да отговоря. От това, което съм чела, контракциите се усещат като втвърдяване на целия корем и отпускане след 10-15 секунди - значи не съм имала. От друга страна редовно ми се случва да се втвърди (даже да щръкне) само от едната страна, и да изглежда сякаш бебчето се настанява там Simple Smile 
Понякога не мога да повярвам как има толкова информация в интернет и пак съм объркана в различаването кое какво е Grinning Дано само не пропусна някоя контракция, че за капак и с тоя магнезий...

# 629
Момичета в болница съм заради целодневно гадене, повръщане и световъртеж. Нищо не мога да ям всякаш вехна, а съм едва в 8 г.с.  Слагаха ми системи, биха ми инжекции деган, но продължава да ми се гади..... До кога ще продължи тоя кошмар. Кокво да пия, за да ми олекне малко поне....... Cry

Общи условия

Активация на акаунт